Pomidory pełne są witamin, minerałów i fitozwiązków. Przy tym niskokaloryczne. Zawierają likopen, jeden z karotenoidów o działaniu przeciwnowotworowym oraz witamina C. Mimo kwasowego smaku alkalizują
Menu ZdrowiaSkładniki – porcja dla dwóch osób: 400 gram truskawek świeżych lub rozmrożonych, 1 dojrzały banan, 2 łyżki miodu lub syropu klonowego, 250 gram jogurtu greckiego. Krok
Coś bym zjadłaProsty koktajl mleczny z mango i kiwi, posłodzony syropem klonowym. Zdrowy, smaczny i treściwy Składniki: 1 małe mango (dojrzałe) 5 kiwi (dojrzałe) 3/4 szklanki mleka 2
Oryginalny smakProściej i smaczniej być nie może. SKŁADNIKI: 1 duże jabłko 2 banany 2 kiwi 1 szklanka zimnej przymrożonej wody :) PRZYGOTOWANIE: Owoce obierz, pokrój w kostkę
ClauditteMissCookingOstatnio dość często robimy sobie koktajle. Udało mi się w Lidlu kupić świeżą kurkumę, więc dodajemy oczywiście do koktajli i nie tylko. Dzisiejszy z truskawką, jabłkiem
kruche babeczkiDziś zapraszam Was na zdrowe, pyszne, kremowe owocowo migdałowe smoothie . Wersję migdałową uzyskujemy dodając do owoców pyszne masło migdałowe. Ja je osobiście uwielbiam. Pamiętajcie tylko aby
Słodkie okruszkiPonieważ sezon truskawkowy wciąż trwa a w zamrażarce miałam jeszcze czarną porzeczkę warto było ją wykorzystać, aby opróżnić szuflady na tegoroczne owoce. I tak powstał pyszny
Moje Małe CzarowanieDziś coś na szybko i dla ochłody, czyli koktajl. Koktajl truskawkowy w towarzystwie świeżej mięty. Smaczny i orzeźwiający idealny na taką pogodę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNajlepsze z najlepszych, czyli truskawkowe przepisy specjalnie dla Was w jednym miejscu! Cieszmy się tym pięknym czasem i wykorzystujmy truskawkowy sezon najlepiej jak tylko się da
Moja smaczna kuchniaPrzepyszna alternatywa dla koktajli owocowych i warzywnych. Pobudzająca kawa, pełne magnezu kakao, banan jako źródło potasu i słodyczy, zasadotwórcze migdały i pobudzający perystaltyk kefir... kompozycja idealna
Pyry na GazWeekend był cudowny! Obłędnie słoneczny i ciepły; poczułam się, jakbyśmy zamiast wracać z urlopu do Danii, wybrali się do ciepłych krajów. Zasiedliśmy więc z C. w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSłoneczko nas rozpieszcza ,jest upał i żyć się nie daje.Wszędzie duchota ,parno i jak dla mnie nie komfortowo.Dlatego raczę się w takie upały kruszonem herbacianym
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKwiaty czarnego bzu posiadają niesamowite właściwości lecznicze i właśnie o tej porze roku możemy korzystać z nich do woli. Czarny bez rośnie praktycznie wszędzie,najwięcej jest
Kolorowa kuchnia ElkiZa oknem mamy już prawdziwe upały, a co za tym idzie z wielką przyjemnością sięgamy po wszelkiego rodzaju zimne smoothie i koktajle . Często są tak sycące
Ostra na SłodkoPyszny i lekki koktajl truskawkowo-jeżynowy, na bazie mleka kokosowego. Można użyć innego mleka roślinnego, np. owsianego lub migdałowego. Najlepsze są oczywiście świeże owoce, ale jeśli
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie