wypełnionej lodem nalewamy 40 ml soku żurawinowinowego następnie pozostałe składniki 20 ml likier brzoskwiniowego, 40 ml wódki oraz 40 ml sok pomarańczowego mieszamy w shakerze i wlewamy do naszej szklanki wcześniej wypełnionej sokiem żurwainowym. Artykuł Sex on the beach pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologialodem nalewamy 40 ml wódki cytrynowej następnie dodajemy 15 ml likier triple sec teraz dodajemy 15 ml soku z limonki na koniec dodajemy 30 ml soku żurawinowego wszystko razem mieszamy i przelewamy do naszego kieliszka Przepis Wideo: Artykuł Drink Cosmopolitan pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaobracania, ale wierzcie próbowałam :) W oryginalnym przepisie używamy likieru pomarańczowego i koniaku jako alkoholi, które pozwolą naszym naleśnikom stanąć w płomieniach. Ja postanowiłam użyć tego co miałam pod ręką, czyli porto. Wydaję mi się, że dobrze przełamuje smak pomarańczy i podkręca smak deseru. Jeśli samodzielnie robicie owocowe nalewki, na pewno sprawdzą się równie dobrze. Owoce z nich również mogą stanowić
W kuchni wieczoremdobę potrwać. Dlatego też przy takich mocno cukrowych nalewkach robię całą operację na kilka słoików. Mocuję filtry do kilku słoików i przelewam właśnie na te kilka słoików. Jest kilka razy szybciej. Na koniec łączę wszystko w jeden słoik. Butelkujemy i zostawiamy na 6 tygodni. DEGUSTACJA: Bardzo przyjemny w smaku likier. Nie wiem ile ma procent, ale chyba jest dość mocny
Marder&Marder Manufacturedawno temu na blogu powstał dział nalewkowy. Jednak nalewki, abstrahując od tego, że są smaczne, mają jedną zasadniczą wadę: czas ich produkcji jest baaaardzo długi. Nie rzadko jest to rok, a nawet dłużej. Ale nie da się inaczej, aby uzyskać pełnię smaku trzeba tyle poczekać. Dlatego właśnie czasami robię takie szybkie likiery. Wystarczy parę prostych kroków, parę wymieszanych ze sobą
Marder&Marder Manufacturecukru żelującego 1:1, 50 ml likieru kokosowego, Po kokos zapraszam do SKWORCUWykonanie;Wydrylowane wisnie zasypujemy wiórkami oraz cukrem żelującym. Odstawimy na 4 godziny.Następnie zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Likir dodajemy pod koniec gotowania.Przekładamy do słoiczkow i pasteryzujemy 15 minut. wg. "Moje gotowanie-Przetwory i nalewki
Anioły w kuchniwypełniamy lodem. Następnie do shakera dodajemy bourbon, likier, sok z limonki oraz sok z żurawiny. Wszystkie składniki mieszamy w shakerze. Następnie zawartość przelewamy do wysokiej szklanki wypełnionej lodem. Przed podaniem drinka przystrajamy świeżą maliną oraz listkami świeżej mięty. Drinka podajemy ze słomką. Artykuł Eclipse pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl
DrinkologiaBaileys Ostatnia warstwa naszego shota to 1/3 likieru Triple Sec w tym przypadku cointreau Kiedy nasz shot będzie gotowy podpalamy go od góry zapalniczką i gotowe! Jak pić płonący shot b52: Uwaga shot należy pić przez słomkę! Przepis Wideo: Artykuł Płonący shot B52 pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiawykonania: Do shakera wypełnionego lodem dodaj rum, likier triple sec, amaretto, syrop cukrowy, grenadyne oraz sok z limonki. Wszystko razem energicznie mieszamy. Następnie do szklanki typu „collins”, wypełnionej świeżym lodem, przelewamy zawartość shakera. Na koniec dekorujemy naszego drinka gałązką świeżej mięty. Artykuł Mai Tai pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaręki policzyć i pewnie jeszcze kilka palców wolnych by mi zostało. Poszperałem więc w internecie i faktycznie ludzie na różnych kulinarnych blogach się tym zachwycają. Robią nalewkę z wódki/spirytusu, cukru i tych orzechów. I na lewo i prawo pieją, że to takie rewelacyjne jest. Kurcze, nie kumam tego. Jest im smutno z tego powodu(...)poczuli jakie to jest złe? Nie wiem, nie rozumiem. Ale poszperałem jeszcze głębiej w necie i na pewnym alkoholowym forum natknąłem się na coś o nazwie "nocino". To włoski likier z tychże zielonych orzechów. Ale nie ma on zupełnie nic wspólnego z tym zajzajerem dostępnym na większości wspomnianych przeze mnie wcześniej blogów. To złożony smak, na który wpływa mnogość dobrze
Marder&Marder ManufactureBiałego rumu, 15 ml likieru Triple Sec, 30 ml Syropu cukrowego i 25 ml soku ze świeżej limonki. Wszystkie składniki razem wstrząsamy. Zawartość shakera przelewamy do szklanki typu highball wypełnionej lodem. Drinka dopełniamy colą. Dekorujemy plasterkiem limonki. Artykuł Long Island Iced Tea pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiasmaku egzotycznym. Dzięki dodaniu do likieru Passoa wódki jest on również dość mocny jak na shota! Składniki: 1/2 Passoa 1/2 Wódka Sposób wykonania: Na początek do naszego kieliszka nalewamy 1/2 wódki następnie dodajemy 1/2 Passoa i gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Passoa shot pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiataki podstawowy przepis na nalewki. Warto jednak samemu próbować i modyfikować przepisy. Składniki: 1/2 kg brzoskwiń, przekrojonych na pół i bez pestek 200 gram cukru 200 ml wódki 120 ml spirytusu Owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok a cukier się rozpuści. Dodajemy alkohol i odstawiamy na 2-3 tygodnie. Następnie przelewamy likier przez sitko wyłożone gazą do butelek
Mango PapajaPRZEPIS NA TO CIASTO DOSTAŁAM OD CIOCI ZOSI. WYDAWAŁO MI SIĘ ŻE BĘDZIE ZA SŁODKIE, ALE DODATEK DŻEMU Z CZARNEJ PORZECZKI I BISZKOPTY MACZANE W ALKOHOLU (U MNIE W NALEWCE WIŚNIOWEJ) NADAJĄ MU BARDZO CIEKAWY SMAK. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 JAJA 6 ŁYŻEK CUKRU 6 ŁYZEK OLEJU 6 ŁYŻEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA CIASTO MAKOWE: 6 BIAŁEK(...)ZIEMNIACZANEJ 3 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU KOSTKA MASŁA POLEWA: 1/2 KOSTKI MARGARYNY 1/2 SZKLANKI CUKRU 3 ŁYŻKI KAKAO 3 ŁYŻKI WODY DODATKOWO: WÓDKA, WINO LUB LIKIER OPAKOWANIE BISZKOPTÓW DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI SPOSÓB WYKONANIA: biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając.Na koniec dodać olej. Wymieszać razem mąkę pszenną i proszek do pieczenia
Darcia w kuchniwódki 20 ml likieru blue curacao około 100 soku pomarańczowego lód Sposób wykonania: Do wysokiej szklanki wypełnionej lodem nalej 40 ml wódki 20 ml blue curacao około 100 ml soku z cytryny następnie wszystko razem mieszamy gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Drink Wa-Hoo-Wa pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologia