nalewki likiery - 316 przepisów (strona:17/22)

Sex on the beach 229

wypełnionej lodem nalewamy 40 ml soku żurawinowinowego następnie pozostałe składniki 20 ml likier brzoskwiniowego, 40 ml wódki oraz 40 ml sok pomarańczowego mieszamy w shakerze i wlewamy do naszej szklanki wcześniej wypełnionej sokiem żurwainowym. Artykuł Sex on the beach pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Drink Cosmopolitan 192

lodem nalewamy 40 ml wódki cytrynowej następnie dodajemy 15 ml likier triple sec teraz dodajemy 15 ml soku z limonki na koniec dodajemy 30 ml soku żurawinowego wszystko razem mieszamy i przelewamy do naszego kieliszka Przepis Wideo: Artykuł Drink Cosmopolitan pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Crepes Suzzete w porto 209

obracania, ale wierzcie próbowałam :) W oryginalnym przepisie używamy likieru pomarańczowego i koniaku jako alkoholi, które pozwolą naszym naleśnikom stanąć w płomieniach. Ja postanowiłam użyć tego co miałam pod ręką, czyli porto. Wydaję mi się, że dobrze przełamuje smak pomarańczy i podkręca smak deseru. Jeśli samodzielnie robicie owocowe nalewki, na pewno sprawdzą się równie dobrze. Owoce z nich również mogą stanowić

W kuchni wieczorem
Oriental mocca - likier kawowy 136

dobę potrwać. Dlatego też przy takich mocno cukrowych nalewkach robię całą operację na kilka słoików. Mocuję filtry do kilku słoików i przelewam właśnie na te kilka słoików. Jest kilka razy szybciej. Na koniec łączę wszystko w jeden słoik. Butelkujemy i zostawiamy na 6 tygodni. DEGUSTACJA: Bardzo przyjemny w smaku likier. Nie wiem ile ma procent, ale chyba jest dość mocny

Marder&Marder Manufacture
Likier kawowy "Irish Cream" 492

dawno temu na blogu powstał dział nalewkowy. Jednak nalewki, abstrahując od tego, że są smaczne, mają jedną zasadniczą wadę: czas ich produkcji jest baaaardzo długi. Nie rzadko jest to rok, a nawet dłużej. Ale nie da się inaczej, aby uzyskać pełnię smaku trzeba tyle poczekać. Dlatego właśnie czasami robię takie szybkie likiery. Wystarczy parę prostych kroków, parę wymieszanych ze sobą

Marder&Marder Manufacture
Wiśnie z kokosem 242

cukru żelującego 1:1, 50 ml likieru kokosowego, Po kokos zapraszam do SKWORCUWykonanie;Wydrylowane wisnie zasypujemy wiórkami oraz cukrem żelującym. Odstawimy na 4 godziny.Następnie zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Likir dodajemy pod koniec gotowania.Przekładamy do słoiczkow i pasteryzujemy 15 minut.     wg. "Moje gotowanie-Przetwory i nalewki

Anioły w kuchni
Eclipse 184

wypełniamy lodem. Następnie do shakera dodajemy bourbon, likier, sok z limonki oraz sok z żurawiny. Wszystkie składniki mieszamy w shakerze. Następnie zawartość przelewamy do wysokiej szklanki wypełnionej lodem. Przed podaniem drinka przystrajamy świeżą maliną oraz listkami świeżej mięty. Drinka podajemy ze słomką.   Artykuł Eclipse pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl

Drinkologia
Płonący shot B52 253

Baileys Ostatnia warstwa naszego shota to 1/3 likieru Triple Sec w tym przypadku cointreau Kiedy nasz shot będzie gotowy podpalamy go od góry zapalniczką i gotowe! Jak pić płonący shot b52: Uwaga shot należy pić przez słomkę! Przepis Wideo: Artykuł Płonący shot B52 pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Mai Tai 289

wykonania: Do shakera wypełnionego lodem dodaj rum, likier triple sec, amaretto, syrop cukrowy, grenadyne oraz sok z limonki. Wszystko razem energicznie mieszamy. Następnie do szklanki typu „collins”, wypełnionej świeżym lodem, przelewamy zawartość shakera. Na koniec dekorujemy naszego drinka gałązką świeżej mięty. Artykuł Mai Tai pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Nalewka z zielonych orzechów włoskich, czyli włoski likier Nocino 143

ręki policzyć i pewnie jeszcze kilka palców wolnych by mi zostało.       Poszperałem więc w internecie i faktycznie ludzie na różnych kulinarnych blogach się tym zachwycają. Robią nalewkę z wódki/spirytusu, cukru i tych orzechów. I na lewo i prawo pieją, że to takie rewelacyjne jest. Kurcze, nie kumam tego. Jest im smutno z tego powodu(...)poczuli jakie to jest złe? Nie wiem, nie rozumiem. Ale poszperałem jeszcze głębiej w necie i na pewnym alkoholowym forum natknąłem się na coś o nazwie "nocino". To włoski likier z tychże zielonych orzechów. Ale nie ma on zupełnie nic wspólnego z tym zajzajerem dostępnym na większości wspomnianych przeze mnie wcześniej blogów. To złożony smak, na który wpływa mnogość dobrze

Marder&Marder Manufacture
Long Island Iced Tea 353

Białego rumu, 15 ml likieru Triple Sec, 30 ml Syropu cukrowego i 25 ml soku ze świeżej limonki. Wszystkie składniki razem wstrząsamy. Zawartość shakera przelewamy do szklanki typu highball wypełnionej lodem. Drinka dopełniamy colą. Dekorujemy plasterkiem limonki. Artykuł Long Island Iced Tea pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Passoa shot 213

smaku egzotycznym. Dzięki dodaniu do likieru Passoa wódki jest on również dość mocny jak na shota! Składniki: 1/2 Passoa 1/2 Wódka Sposób wykonania: Na początek do naszego kieliszka nalewamy 1/2 wódki następnie dodajemy 1/2 Passoa i gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Passoa shot pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Likier brzoskwiniowy 399

taki podstawowy przepis na nalewki. Warto jednak samemu próbować i modyfikować przepisy. Składniki: 1/2 kg brzoskwiń, przekrojonych na pół i bez pestek 200 gram cukru 200 ml wódki 120 ml spirytusu Owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok a cukier się rozpuści. Dodajemy alkohol i odstawiamy na 2-3 tygodnie. Następnie przelewamy likier przez sitko wyłożone gazą do butelek

Mango Papaja
PIJAK 151

PRZEPIS NA TO CIASTO DOSTAŁAM OD CIOCI ZOSI. WYDAWAŁO MI SIĘ ŻE BĘDZIE ZA SŁODKIE, ALE DODATEK DŻEMU Z CZARNEJ PORZECZKI I BISZKOPTY MACZANE W ALKOHOLU (U MNIE W NALEWCE WIŚNIOWEJ) NADAJĄ MU BARDZO CIEKAWY SMAK. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 JAJA 6 ŁYŻEK CUKRU 6 ŁYZEK OLEJU 6 ŁYŻEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA CIASTO MAKOWE: 6 BIAŁEK(...)ZIEMNIACZANEJ 3 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU KOSTKA MASŁA POLEWA:  1/2 KOSTKI MARGARYNY 1/2 SZKLANKI CUKRU 3 ŁYŻKI KAKAO 3 ŁYŻKI WODY DODATKOWO: WÓDKA, WINO LUB LIKIER OPAKOWANIE BISZKOPTÓW DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI SPOSÓB WYKONANIA: biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając.Na koniec dodać olej. Wymieszać razem mąkę pszenną i proszek do pieczenia

Darcia w kuchni
Drink Wa-Hoo-Wa 209

wódki 20 ml likieru blue curacao około 100 soku pomarańczowego lód Sposób wykonania: Do wysokiej szklanki wypełnionej lodem nalej 40 ml wódki 20 ml blue curacao około 100 ml soku z cytryny następnie wszystko razem mieszamy gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Drink Wa-Hoo-Wa pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia