{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Limoncello to cudownie cytrynowy w\u0142oski likier pochodz\u0105cy z Kampanii, po\u0142udniowego regionu W\u0142och. Powstaje w bardzo \u0142atwy
Mostek w kuchniAronia to niedoceniony skarb natury, pomimo że jest cierpka, gorzka i nieefektowna. Owoce aronii to prawdziwa bomba witaminowa i ogromny potencjał
To co kochamSmoothie bardzo letnie i bardzo aromatyczne. Doskonałe na ostatnie cieple dni, aby zatrzymać wspomnienie smaku lata na dłużej. Składniki: – 3 brzoskwinie –
To co kochamLasy obrodziły w jagody, więc początek sierpnia to jest idealny moment na likier jagodowy, czyli tak zwaną jagodziankę. To chyba jeden ze wspanialszych trunków jaki możemy
Kuchennyviral.plWiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Po trzech dniach zlewamy sok. który gotujemy zbierając z góry szumowiny, następnie dolewamy spirytus w stosunku 1:1.... i tyle:)
Anioły w kuchniWczoraj widziałam jeszcze panią sprzedającą truskawki. Z poprzedniej porcji owoców zrobiłam mus z dodatkiem miodu. Pychota! A zimą taki mus można też zrobić z mrożonych truskawek
Czerwień i błękitPisząc ten wpis właśnie popijam mój nowy procentowy nabytek w kuchni – liker agrestowy. Ci, którzy mają ogródek z pewnością mają w nim krzak agrestu. Trwa
Kuchennyviral.plW moim ogrodzie wyrósł okazały rabarbar. Oczywiście mógłbym z niego zrobić ciasto rabarbarowiec. Tylko po co? Wolę z tego kwaśnej rośliny przyrządzić coś co będzie sprawiało
Kuchennyviral.plPo wyjątkowo udanym weekendzie w Pradze powoli wracam do siebie i do rzeczywistości. Jeszcze niewyspana, obolała od siedzenia w autokarze, ale pełna wrażeń i szczęśliwa. Przed
Czerwień i błękitDziś przepis na jeden z moich ostatnich koktajli. Użyłam do niego mrożone truskawki oraz świeże mango, ananasa i banany. Całość połączyłam z maślanką i nasionkami chia
Czerwień i błękitTrunek ten wykazuje pewne działanie regulujące procesy trawienne,wywiera korzystny wpływ na błony śluzowe żołądka i jelit, łagodząc ich stany zapalne, przeciwdziała lekkim biegunkom, nieżytom
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiW tym przepisie wykorzystałam nie tylko syrop kokosowy ale też i wiórki z syropu,robiąc wódkę Malibu, zalewając je alkoholem.Zostawiłam je na
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzyszła wiosna, a ja nabrałam wielkiej ochoty na koktajle owocowe. Co prawda korzystałam z mrożonych owoców, ale myślę, że i one zachowały dużo witamin. Składniki: 300
Czerwień i błękitSkładniki: 1 litr bimbru 6 dużych cytryn 500 ml wody 3 szklanki cukru Sposób wykonania: Cytryny dokładnie myjemy a następnie bardzo cienko obieramy (skórki powinny mieć
Qchnia po prostu