Kremowy likier cytrynowy... Lekki, słodki, mocno cytrynowy. O pięknej, delikatnie żółtej barwie. Idelany do powolnego sączenia. Po prostu pyszny! Składniki: 6 dużych cytryn; 500 ml spirytusu 70%; 900 g białego cukru; 1 litr mleka o zawartości tłuszczu 3,2%; 1 płaska łyżeczka cukru wanilinowego. Sposób przygotowania: Cytryny dokładnie umyć i wyszorować pod bieżącą wodą. Tak przygotowane cytryny bardzo cieniutko obrać ze skórki - tak, aby biała część pozostała na cytrynach. Obrane z cytryn skórki przełożyć do... czytaj dalej...
Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...