porterówka - nalewka z piwem
porterówka - nalewka z piwem
Składniki: 2 piwa porter 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 200 ml spirytusu Sposób wykonania: Do garnka wlewamy piwo, dodajemy cukier i cukier waniliowy, podgrzewamy aż się rozpuści, studzimy. Do tak przygotowanego, zimnego syropu wlewamy spirytus, mieszamy, rozlewamy do butelek. Odstawiamy na 2 tygodnie w ciemne, chłodne miejsce. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni
Autor
Dorota Purcha
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
syrop
Inne przepisy z Darcia w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję