Nalewka, która urzeka bursztynowym kolorem i smakiem. Delikatna, ale nie za bardzo. Tak w sam raz. Przepis podejrzałam u Klaudyny , ale dałam odrobinę inne przyprawy. Jeżeli uda Wam się dostać pigwę (nie pigwowca!) zróbcie koniecznie. Ja będę powtarzać na pewno. Składniki: 1 kg pigwy 0,5 l – 0.7 wody 300 g cukru
Sto kolorów kuchnitime: Yield: Serving size: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced : 1 3/4 cup ...Directions: ... Artykuł Drink Cuba Libre pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaFilmie poniżej znajdziesz przepis na aromatyczną nalewkę na soku z owoców pigwy. Jest ona łatwa w przygotowaniu i nie trzeba na nią długo czekać. Zapraszam na film
Przepisy i porady kulinarnenalewamy 40 ml Żubrówki Bison Grass Następnie dodajemy 3 cząstki wyciśniętej limonki i gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Drink Bisoniada pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaprzyjemnym owocowym smaku z nutą wanilii. GRUSZKI W WINIE: 2 szklanki wina białego wytrawnego 1/2 szklanki wody 4-5 goździków 3 gruszki słodkie, twarde 3 łyżeczki żelatyny wiśnie z nalewki BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao KREM BUDYNIOWO – ŚMIETANKOWY: 1 1/2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki
https:KKuchniaMniamkonkurs razem z Friends of Glass, do wygrania jest piękny 5litrowy słoik I love glass (taki jak na zdjęciu) w którym możecie trzymać suszone grzyby, kisić ogórki czy przygotować nalewkę- to już zależy od Was :) Temat konkurs to po prostu: smak :) Chciałabym żebyście podali mi przepis na jakieś przetwory, tak żeby ślinka pociekła na samą myśl o ich smaku :) Wpisy
Aga w kuchnimigdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru 3 łyżeczki kakao Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki nutelli 2 łyżeczki nalewki czekoladowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania
Podróż w kulinariatego pyszna beza – tego ciasta nie można nie kochać :) Jeśli uwielbiacie śliwki węgierki tak samo jak ja, to może również skusicie się na: Nutellę ze śliwek lub nalewkę śliwkową . A teraz póki co zapraszam do przeczytania przepisu na pyszną tartę ze śliwkami i bezą :) Kruche ciasto ze śliwkami i bezą – Składniki: Blaszka o wym. : 20x20cm Kruche ciasto
Kulinarne Przebojepółtłustego twarogu 1,5 łyżki cukru 2 szklanki śliwek (świeżych lub z kompotu) - moje z kompotu Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie miksujemy ze sobą. Wlewamy po jednej nalewce na rozgrzaną patelnię. Smażymy na okrągłe naleśniki. Twaróg ucieramy z cukrem. Musi nam powstać gładka masa serowa. Śliwki możemy użyć świeże lub z kompotu. Blednujemy je na gładki krem. Na każdym naleśniku
VioletoweKucharzeniecukrem na 4 tygodnie.Po miesiącu zlać sok z wiśni i połączyć go ze spirytusem z pierwszego zlewu.Wiśnie ponownie zalać alkoholem. Polecam Wam ten przepis gdyż powstaje wspaniała nalewka,którą możemy też wykorzystać do nasączania tortów.Wiśnie są przepyszne,mocno nasączone i bardzo jędrne.Jest tylko jeden minus- szybko znikają. Rok temu zrobiłam w tym samym słoju i już
Niespełnione zdolności kulinarneubrania, zatrzymane na "kiedyś". Czekolady do picia, herbaty i kakao w lekko zakurzonych puszkach odzyskują dawną chwałę. Podobnie jak konfitury i dżemy czy zbierany przez sąsiada miód. Mamine nalewki i rum ratują od wyziębienia po wieczornych spacerach, a ja odnawiam kuchenny romans z piekarnikiem by upiec kolejny chleb Ten dzisiejszy najlepiej smakuje z odrobiną wiejskiego masła i konfitury pomarańczowej
Fiolka w kuchnisłonecznym, letnim kremem oraz czarnymi oliwkami. A co! Niech to lato nie odchodzi, kocham ciepło. Znowu trzeba będzie palić w piecu, ciepło się ubierać, brr. Ale mam swoje nalewki to się rozgrzeję ;-). Zawsze można wskoczyć pod kocyk, wypić gorącą herbatę z cytryną lub malinami. Kremem można posmarować świeże pieczywo, tak jak ja to zrobiłam. Albo zaserwować go z chlebkami pita
Zakątek rozkoszy kulinarnychowocami. Nie tak dawno piekłam mocno czekoladowe ciasto z czereśniami , a teraz mój wybór padł na ciasto czekoladowe z brzoskwiniami z tego bloga . Po zrobieniu nalewki zostało mi jeszcze sporo brzoskwiń, które super zdały egzamin w tym pysznym czekoladowym cieście. Ciasto jest lekko wilgotne i długo świeże, co jest niewątpliwie jego zaletą. Składniki: (u mnie foremka
Walijskie PichcenieSezon śliwkowy w pełni. Od suszenia, przez nalewki, do powideł mam już śliwek powyżej uszu... Wśród pomysłów na wykorzystanie tych owoców są właśnie domowe powidła. Pracy przy nich sporo, bo od mieszania szybko zrobią nam się odciski, ale smak jest tego wart. śliwki węgierki odrobina wody ew. cukier (ja nie dodaję) dużo cierpliwości i najlepiej garnek z grubym dnem Śliwki
Kuchenna Kontrrewolucyasilniej ją zetnę tym silniej i szybciej ona rośnie:) Przez całe lato lądowała w dzbanku z wodą i lodem i świetnie gasiła pragnienie całej rodziny. Nasuszyłam już cały woreczek, nalewki zrobiłam cały galonik:), była już w cieście, w deserach, aż w końcu wylądowała w syropie. Taki syrop dobrze jest zrobić w trakcie lata, wystarczy rozcieńczyć go z wodą, wrzucić kilka
na moim stole...