Pigwa obrodziła więc trzeba ja przerobić. Sposoby na pigwę są różne . Można zrobić nalewkę PRZEPIS TU lub TU . Można również zrobić mus z pigwy, jabłka z sokiem malinowym TU . Dzisiaj polecam pigwę z jabłkiem i z tego super dżem. SKŁADNIKI 1 kg. pigwy 1 kg. jabłek 20 dag cukru 1/2 szklanki wody WYKONANIE Pigwę
W kuchennym oknie Ewywyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy. Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki
Cynamonowe szczęściecuracao na sam koniec dodajemy kieliszek soku ananasowego wszystko razem mieszamy i nalewamy do kieliszków Przepis Wideo: Artykuł Shot Lake Water pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiawhisky wszystko razem mieszamy w shakerze i gotowe! możemy nalewać do naszego kieliszka Przepis Wideo: Artykuł Drink New York pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaciasto jogurtowe Lekkie jogurtowe ciasto, jest wyśmienitym rozwiązaniem na deser. A dodanie do ciasta, owoców wiśni z likieru (czy też z domowej nalewki), sprawi że całość nabierze niepowtarzalnego aromatu i smaku. składniki 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka naturalnego jogurtu 3 jajka 1 szklanka owoców wiśni za likierowej ( lub mrożonych) 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo do posypania
Miód i pieprzutrzeć z cukrem pudrem, połączyć ze śmietaną i tężejącą galaretką. Z ciasta odciąć wierzch ( ok 1 cm grubości ) i pokruszyć go . Pozostały w formie spód nasączyć nalewką , posmarować dżemem wiśniowym i wyłożyc całą masę serową. Górą posypać pokruszonym ciastem i polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaUwielbiam spiżarnię pełną przetworów, które tylko czekają, aby coś z nich wyczarować! Dlatego jesienią zawsze uzupełniam zapasy: jabłka, buraczki, dżemy, musy i oczywiście przeróżne nalewki :) Dziś nadszedł czas na jabłka, które zapasteryzowane, świetnie nadają się na szarlotkę, czy jabłkowe bułeczki z ciasta francuskiego. Wszystko pyszne, świeże i to w środku zimy! Jabłkowe przetwory Przedstawię Wam proporcje, z których ja otrzymuję
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!filmie poniżej znajdziesz przepis na bardzo dobrą naleweczkę imbirową. Ma ona doskonały aromat, a co najważniejsze jest lecznicza. Imbirówka to doskonała nalewka na długie zimowe wieczory, jesienne słoty i wiosenne roztopy. Rozgrzewa, wzmacnia, pobudza apetyt, poprawia trawienie oraz humor, a przy tym jest niezwykle smaczna. Polecam. Zapraszam na film
Przepisy i porady kulinarnejest odpowiednia pora na zielone orzechy, ale.... przy okazji zatrucia pokarmowego przypomniało mi się o orzechówce. Ponieważ jednak nasza orzechówka została w domu, więc " ratowałam " się nalewką na zielonych orzechach włoskich od Lulu. Zresztą bardzo smaczną. Mam nadzieję, że i Wam ta receptura się przyda i wypróbujecie ją w przyszłym roku. Niekoniecznie z powodu niestrawności :) Składniki 50 sztuk zielonych orzechów
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanich przekonać. W ubiegłym roku spróbowałam gdzieś dżem aroniowy i tak mi zasmakował, że sama zrobiłam zapas dżemu aroniowego i soku z aronii . W tym roku przyszedł czas na nalewkę aroniową ;) Składniki: 1 kg aronii, 0,5 kg cukru, 1 litr wódki 40%. Przygotowanie: Owoce aronii myjemy i osuszamy. Mrozimy je na kilka dni, dzięki temu staną się troszkę
Aga w kuchniWlewamy maślankę oraz podczas krótkiego mieszania, cienkim strumieniem olej. Masę najpierw wlewamy po łyżeczce na dno każdej foremki, następnie układamy owoce lub czekoladę ( u mnie to były wiśnie z nalewki oraz czekolada biała i gorzka ). Zakrywamy owoce lub/i czekoladki resztą ciasta do 2/3 wysokości foremek. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 min. Babeczki są najlepsze pierwszego i drugiego dnia
Gotowanie...to proste !kombinować wiele dań co bardzo mnie cieszy gdyż naprawdę bardzo je lubię - może nie są tak aromatyczne jak maliny letnie jednak i tak doskonale nadają się do ciast i nalewek MUFFINY Z MALINAMI łatwe ok 30 minut (z pieczeniem) ok 12-16 sztuk Składniki Suche 2 i 1/3 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody
sierotka maRysia w kuchniktórym robię zakupy roznosi się cudowny aromat opalonych w słońcu truskawek i błyszczących czereśni wkrótce pewnie pojawią się maliny. Jest cudownie! Ja szukam poziomek - czas rozpocząć sezon nalewkowy. A nalewka z poziomek musi być przepyszna - będę ją robić pierwszy raz i już się nie mogę doczekać... Rustykalne ciasto z rabarbarem i truskawkami Składniki: na tortownicę 27 cm lub blachę 30x20
sierotka maRysia w kuchniPrzepis na te rolmopsy znalazłam jakiś czas temu robiąc... nalewkę żurawinową :-). Wypróbowałam i oczywiście się nimi zachwyciłam! Uwielbiam śledzie w occie i te jak dla mnie są idealne! Ocet czuć w smaku ale nie tak, że wykręca twarz są przepyszne! Polecam - tylko zróbcie je już dziś bo minimum tydzień muszą odstać aby można było się nimi w pełni delektować. Smacznego
sierotka maRysia w kuchni