Podczas mojej ostatniej przerwy w blogowaniu, wbrew pozorom, wcale nie próżnowałam. Między innymi słuchałam Waszych sugestii odnośnie sposobu prowadzenia bloga, prezentowania przepisów jak i Waszych propozycji
Garniec MagaliePostanowiłam zrobić słodkie naleśniki, tym razem z miodem. Do wysokiego naczynia dodać wszystkie składniki i za pomocą miksera zmiksować na gładką masę. Patelnię rozgrzać z odrobiną
Kuchnia PokoleńOstatnio pisałam, że jest kilka sposobów w kuchni na rozgonienie ołowianych chmur. Wtedy pomknęliśmy językiem po mapie do słonecznej, pomidorowej Toskanii razem z talerzami pełnymi sałatki
Kuchnia w Słońcu SkąpanaNaleśniki najlepsze śniadanie dla dzieci i dla kobiet, coś na słodko od 16 wieku. Jest to inspiracja z jogurtu,, danio" o właśnie tym smaku, gdy
pichcisztoJabłka w cieście naleśnikowym , czyli placki z jabłkami pokrojonymi w grube plasterki – to pomysł zarówno na słodkie śniadanie, obiad, czy kolacje :) Oprószone cukrem pudrem smakują
Kulinarne PrzebojePyszne i zdrowe śniadanie w wykorzystaniem kaszy jaglanej. W tym daniu w znakomity sposób możemy przemycić owoce. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. 100
VioletoweKucharzeniePyszne placuszki ziemniaczane z dodatkiem marchewki, pieczarek i ciągnącego żółtego sera. W smaku rewelacyjne! Nie wiem czemu, ale jesień jakoś od zawsze kojarzy mi się z
VioletoweKucharzenieSkładniki : 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, najlepsza grubo mielona 1/2 szklanki mąki tortowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ostra, mielona papryka - połowa płaskiej łyżeczki szczypta
Proste PotrawyPoczątek września to dla mnie symboliczny początek jesieni. Wraz z rozpoczęciem szkoły zmienia się znowu rozkład dnia całej rodziny: młodzież idzie do szkoły, młodsza młodzież –
WiszniówkaZachęcona wcześniejszymi udanymi przepisami z wykorzystaniem pierniczków spróbowałam zrobić pankejki na ich bazie – wyszyły przepyszne! Miękkie, puszyste, z wyczuwalnym smakiem piernika. Przygotowanie jest bardzo proste
Via GustoMoja córeczka uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Zaletą jest to, że przygotowuje się je błyskawicznie. Dodatkowo możemy wykorzystać ulubione owoce lub w ogóle przemycić je w daniu
VioletoweKucharzeniePuszyste, małe plauszki na leniwe śniadanko, czy też na wynos na przekąskę. Bardzo fajnie komponują się z owocami i syropem klonowym lub miodem. Składniki: szklanka mąki
Lena GotujePuszyste, słodkie i owocowe! Składniki: na ok 8 placków mały jogurt naturalny, pół szklanki mleka, 1 1/3 szklanki mąki, 4 łyżki cukru, czubata łyżeczka proszku do
Lena GotujeMamy porę, która obfituje w owocowe bogactwo. Wprawdzie, wiosna nas nie rozpieszczała, ale i tak nie ma co narzekać na braki. Jak widać, jeżyny dopisały i
Dieta moja pasja