W prostocie siła! Od zawsze podziwiam dania, które są nieskomplikowane w wykonaniu, a zachwycają swoim smakiem. Naleśniki z twarożkiem i truskawkami to danie zakrawające o banał
WiszniówkaBłyskawiczne czekoladowe pancakes. Delikatne i rozpływające się w ustach. Mocno czekoladowe. Najlepsze od razu po usmażeniu, ale smaczne też odgrzewane lub podane na zimno z bitą
cool and mintyJeśli znudziły się Wam standardowe naleśniki, to proponuje spróbować ciasta z dodatkiem budyniu. Są pyszne i pachną wanilią :) Składniki: 3 jajka 1-2 łyżki cukru
The Sweet DamselOstatnio w moim życiu wszystko kręci się w okół Azji. Niedawno wróciłam z Chin, kilka dni temu wzięłam udział w koreańskich warsztatach, a teraz wypatruję wycieczki
Ostra na SłodkoFantastycznie delikatne. Rozpływające się w ustach. W połączeniu z pysznym twarożkiem i ulubionymi dodatkami.. sprawiają, że nie chcemy odejść od stołu. Takie właśnie wywierają
ChilliJemyUWIELBIAM TRUSKAWKI! Sezon już się rozpoczął na dobre, więc umieszczam je gdziekolwiek, aby jak najdłużej poczuć ich smak! Placuszki, są bardzo delikatne za sprawą mąki gryczanej
Truskawkowa FiestaPyszne i szybkie w przygotowaniu placuszki z truskawkami. Placuszki są bardzo delikatne, wręcz biszkoptowe. W smaku przypominają słodkie omlety. 190 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2
VioletoweKucharzenieLato tuz, tuż, każdy (no prawie każdy) liczy kalorie,żeby wskoczyć w ulubiony strój. Oryginalny przepis -to naleśniki ze szparagami-ja postanowiłam go "odchudzić". SKŁADNIKI: 2
Kopystką po garachD ziś Dzień Dziecka, więc cofamy się parę lat wstecz i wspominamy nasze ulubione dania! Ja, gdy byłem mały, mogłem wcinać naleśniki trzy razy dziennie: na
Food SquareGołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI NA FARSZ Kiszona kapusta 250-300g cebula 1 szt boczek wędzony 100g imbir 1 łyżeczka lub 2 cm świeżego czubrica sól pieprz chili 3
harrisaNie wiadomo dokładnie, gdzie po raz pierwszy zaczęto przyrządzać naleśniki , prawdopodobnie miało to miejsce już w starożytności. Podaje się je i w Chinach, i w Europie
mojewypiekiinietylkoPrzepis na naleśniki Naleśniki, oj,oj oj!!! Jak ja je uwielbiam ;-))) No mogłabym chyba jeść codziennie i to zawsze w innej odsłonie. Naleśniki od zawsze już
SMYKWKUCHNINie lubię ludzi, którzy nie potrafią wziąć odpowiedzialności za swoje słowa. Jeśli coś komuś obiecuję lub się z kimś umawiam, staram się dotrzymać słowa lub chociaż
My simple kitchenSzybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne placuszki na śniadanie. Składniki: 100 g serka wiejskiego granulowanego, łyżka mąki, łyżka otrąb owsianych, łyżka miodu, 1 jajko. Przygotowanie: Wszystkie składniki
Lena Gotuje