Racuszki jogurtowe z owocami (bez drożdży) Ekspresowe i bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy tylko wymieszać łyżką składniki i już można smażyć. Rumiane, delikatne, puszyste i przepyszne
Blog z Apetytemposiekana biała czekolada . Sprawdź też inne przepisy na pyszne śniadania: Gofry wytrawne FIT z wędzonym łososiem Menemen – turecka jajecznica Małdrzyki – krakowskie placuszki twarogowe Dutch baby – pieczony naleśnik Proteinowe placuszki z serem, szynką i papryką Drukuj Nocna owsianka waniliowa z truskawkami #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating
Na-talerzu.plnaleśnik, ni to pancakes, ot, taki duży placek z naleśnikowego ciasta (ciasto jest ciut gęstsze niż takie klasyczne naleśnikowe), z rabarbarem o waniliowo-maślanej nucie. Rabarbar oczywiście można zamienić na owoce, np. truskawki, cienko pokrojone jabłka, itd. Nie zawiera żadnych spulchniaczy. I pomimo tego, że potrzebna jest patelnia 20 cm, aby otrzymać okrąglutkie i spore placki, i trzeba smażyć
Kraina Miodem Płynącaokoło roku dość często w kuchni używam patelni żeliwnych. Korzystam z nich głównie przy okazji smażenia jajek pod różną postacią. O, i przy okazji robienia pieczonego naleśnika, tak, wtedy patelnia zawsze jest pod ręką. Kiedy jeszcze? Do zdjęć na bloga. Patelnie żeliwne są wyjątkowo urodziwe, jeżeli chodzi o ten aspekt. Mam w domu 3 patelnie żeliwne, z czego jedna jest
KardamonovyMaj to zdecydowanie idealny pod kątem kulinarnym miesiąc! Mamy w końcu cudowne szparagi (o tym co z nich zrobić poczytacie tutaj) no i rabarbar! Uznałam, że
FlymetothespoonRacuszki budyniowe z rabarbarem Zaczął się sezon na rabarbar, więc warto go wykorzystać do zrobienia pysznych, puszystych i rumianych placuszków. Są tak dobre, że ciężko im
Blog z ApetytemPuszyste racuchy drożdżowe z bananem i truskawkami to moja kolejna wariacja sprawdzonego przepisu mojej kochanej mamy na racuchy drożdżowe >> z jabłkami . Racuchy zawsze wychodzą
Di gotujeDelikatny omlet z papryką i szczypiorkiem to świetny pomysł na śniadanie. Smakuje podany z różnymi dodatkami warzywnymi, np. pieczarkami, kurkami, cukinią, cebulką, pomidorkami oraz ziołami –
Zasmakuj KuchniSzparagi to moje ulubione warzywo – w sezonie jadam je praktycznie codziennie, serio! Postanowiłam Wam je nieco bardziej przybliżyć i zebrać w jednym wpisie przepisy ze
FlymetothespoonMałdrzyki wywodzą się z regionalnej kuchni małopolskiej. Małdrzyki to bardzo łatwe i szybkie placuszki, których głównym składnikiem jest twaróg.
magiczna kuchnia KasiPuszyste i szybkie w przygotowaniu placki z borówkami to świetny pomysł na ciepłe śniadanie lub podwieczorek. Ciasto jest miękkie i delikatne. To placki przygotowane z dodatkiem
Zasmakuj Kuchni