około 10-15 minut do napuszenia. Po tym czasie każdą kulkę rozwałkować na placuszek, na którym rozsmarować 1 pełną łyżkę masy makowej. Placuszek z nadzieniem zwinąć w rulon jak naleśnik: Następnie rulonik złożyć na pół: Ostrym nożem przeciąć go w połowie, pozostawiając około 2 cm nieprzecięte: Rozcięte boki wywinąć na zewnątrz tworząc kształt serca: Drożdżówki-serca układać na blaszce wyłożonej
Opowieści z piekarnikaPlacuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np
Blog z Apetytemskładniki: 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 mała cebula ok. 50 g marchewki 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego pieprz, sól tłuszcz do
Domowy Smak JedzeniaPlacuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np
Blog z ApetytemPlacuszki z dodatkiem tartej skórki z cytryny podane z jogurtem greckim, prażonymi orzechami włoskimi oraz miodem. Przepis na pyszne placuszki pochodzą z kuchni greckiej. Placki przygotujesz
Zasmakuj KuchniDo wyczarowania smacznego posiłku wcale nie potrzeba wielu składników. Ja tym razem przygotowałam na kolację naleśniki w nieco nietypowym wydaniu, bo szynkę i duuużą ilość żółtego
Smaki Na TalerzuPlacuszki najlepiej smakują z ketchupem. Składniki : 50 dkg miąższu z dyni ( bez pestek i skórki ) 2 całe jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 2
Przepisy i porady kulinarneTosty francuskie smakują dobrze przez cały rok, ale przygotowanie takiego śniadania w chłodny jesienny poranek jest szczególnie kojące. Słodka chałka z rodzynkami z dodatkiem dyni, cynamonu
Mienta blogPrzejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to ona, ale teraz, kiedy odeszła, robię to ja. I będę to robiła. Ćwiczyłam dość długo, szczególnie od chwili
W mojej kuchniNie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to pierogi ruskie. Dziś, biorąc pod uwagę sytuację w Ukrainie, niektórzy unikają tej nazwy jak ognia. Spotkałam
W mojej kuchniW sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym bardziej, że opieniek w lasach jest naprawdę bardzo dużo. Niektórzy nie zbierają opieniek, nie jedzą ich
W mojej kuchniRobiąc te placuszki nawet nie zakładałam, że wyjdą tak pyszne. Przepis jest szybki i prosty. Zatem idealny dla tych co są wiecznie w biegu. Można je
Do Garów!Serniczki z borówkami to doskonały pomysł na syte śniadanie lub pyszną kolację na słodko. Ich wykonanie jest naprawdę proste, więc przygotujecie je w dosłownie kilka chwil
Di gotujePyszne, mięciutkie, aromatyczne placuszki są moimi ulubionymi. Nie wymagają od nas ani wielkich nakładów finansowych, ani dużo czasu 😎 Po usmażeniu możemy je posypać cukrem pudrem lub
Walijskie Pichcenie