naleśniki - 13886 przepisów (strona:543/926)

Kawa z syropem trzcinowym 152

jesienno-zimowe dni. Dwie buteleczki tego pysznego syropu oraz kilka innych gadżetów dostałam kilka dni temu od Firmy "Diamant". Syrop idealnie nadaje się do napojów gorących, zimnych, deserów i naleśników. Koniecznie musicie go wypróbować! łyżeczka kawy rozpuszczalnej syrop trzcinowy złocisty bita śmietana mleko W filiżance przygotować kawę z odrobiną mleka. Posłodzić syropem trzcinowym, zamieszać. Udekorować dużą ilością bitej śmietany

Smakołyki Asi
Dżem ananasowy 122

sama spróbować zrobić go w domu. Wyszedł wspaniały. Idealnie słodki i mega owocowy. Z dodatkiem Konfitur-fixu Diamant robi się go bardzo szybko. Polecam, będziecie mieli pyszny dżemik do naleśników czy bułeczek. 1 ananas 1 op. Konfitur-Fixu Diamant szkl cukru Ananasa obrać, usunąć środkową zgrubiałą część. Miąższ pokroić w drobna kostkę. Całość z sokiem przełożyć do garnka, wsypać

Smakołyki Asi
Dżem morelowy 124

wykorzystam go do przygotowania złocistej konfitury z przepysznych moreli.  Dżem wyszedł wyjątkowo smaczny i co dla mnie ważne robi się go bardzo szybko.  Będzie idealnym dodatkiem do naleśników, deserów czy do bułeczki na śniadanie :) Talerzyk "Antonio" od Porcelany Bogucice. 500g moreli (po obraniu i wypestkowaniu) 1 op. cukru żelującego trzcinowego Diamant Obrane i pokrojone morele przełożyć

Smakołyki Asi
Makaron żytni ze szpinakiem i wędzonym łososiem 110

Jeden z lepszych makaronów jakie jadłam :) Osobiście uwielbiam szpinak pod każdą postacią, w naleśnikach, pierogach, z mięsem oraz właśnie taki - w towarzystwie makaronu żytniego i wędzonego łososia. Danie autorstwa Mojej Mamy, które potwierdza to jak pysznie gotuje :) Składniki: 300 g makaronu żytniego np. Lubella 150 g wędzonego łososia 300 g szpinaku mrożonego 250 g mascarpone lub jogurtu* 1 cebula

Chocolate Muffin Blog
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 106

Share on Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share on Reddit Share by Mail SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 1 Comment / 19/11/2015 ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER 0 Comments / 14/11/2015 WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 0 Comments / 12/11/2015 HUMMUS 0 Comments / 09/11/2015 SZYBKA PRZEKĄSKA Z AWOKADO

Martyna Cooks
Pesto z jarmużu i orzechów nerkowca 209

dodatkowo jedzone na surowo zachowuje całe ich bogactwo. Na kromce chleba to najsmaczniesza kanapka, a z ulubionym makaronem błyskawiczny obiad. W połączniu orzechami włoskimi jarmuż sprawdził się w  Naleśnikach z jarmużem i orzechami włoskimi oraz Cannelloni z jarmużem . Przepis na pyszne pesto, tym razem w połączeniu z orzechami nerkowca i skórką cytrynową znalazłam  tutaj . Jest to bodaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DOMOWA NUTELLA – KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ 144

wszystkie te sklepowe i zachwyci podniebienia. Jest zdrowy, bo przygotowany z kaszy jaglanej , bananów oraz syropu z agawy zamiast cukru. Jest fantastycznym dodatkiem na kanapki , tosty, grzanki oraz do naleśników czy też omletów. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością zanurzy w nim łyżkę, a Ci, którzy nie wiedzą, że jest on z kaszy jaglanej , nawet tego nie będą podejrzewać! Koniecznie

Ostra na Słodko
Smalec (czysty) 213

używam najczęściej zamiennie z masłem klarowanym. Do smażenia używam oleju kokosowego, gdy jego zapach i słodkawy smak dobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle

PaleoSMAK
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 190

smaczniejszą (z suszonymi pomidorami) wersję pesto . Pesto to nie tylko sos do makaronu , jeśli lubisz ten smak, to znakomicie doprawi ono chleb paleo (np. niskowęglowodanowy ), jajka na twardo, omlety, naleśniki paleo, majonez paleo, warzywa, sosy do sałatek albo mięsa, a nawet makaron z warzyw. Pesto możesz używać jako sos do warzyw na zimno pokrojonych w słupki (dobre na imprezy

PaleoSMAK
Pumpkin Spice Late i syrop dyniowy nie tylko do kawy 152

życiem, na które ja absolutnie nie mam wpływu ;) Będzie więc krótko.  W naszej kuchni nadal trwa dyniowe szaleństwo, a ostatnio króluje tu syrop dyniowy idealny do gofrów, placuszków, naleśników i (przede wszystkim!) do kawy. Każdy, kto spróbował kiedyś Pumpkin Spice Latte przyzna, że ta kawa uzależnia. Aromatyczna, rozgrzewająca....idealna na ponure jesienne wieczory. Sam syrop przygotowywałam w wielu

Zawsze głodna!
KNEDLE SZPINAKOWE Z SEREM – szybki, smaczny obiad! 178

wiecie jestem ogromną wielbicielką nie tylko naleśników, ale też wszelkiego rodzaju kluchów , kopytek , paruchów , pampuchów i innych dań mącznych ( co widać po pupie :P ). Dziś mam dla Was przepis na moje ostatnie knedelki, którymi zajadałyśmy się z mamą tak, że aż nam się uszy trzęsły. Knedle z bułki z dodatkiem szpinaku i żółtego sera ( ja dałam cheddar, żeby miały

Ostra na Słodko
Recenzja książki "Pyszne na słodko" Ani Starmach 164

znajdziemy w niej dedykację, spis treści oraz kilka słów od autorki. Przepisy, których jest aż 86, są podzielone na różne kategorie takie jak: Ciasta, torty, zapiekanki Kremy, musy, desery Naleśniki, racuchy, placuszki Słodka spiżarnia  Wszystkie przepisy posiadają krótki wstęp napisany przez autorkę, liczbę osób, dla których można przygotować to danie, listę składników oraz szczegółowy opis wykonania. Dodatkowo każdy

Z miłości do słodkości
Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami 114

Placki , naleśniki , racuchy to potrawy, które nigdy się nie znudzą. Z owocami, czy bez, na słodko, czy na słono – o każdej porze roku cieszą oczy i radują nasze zmysły. Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami, to jedzenie na pocieszenie. Zaspokoją apetyt, poprawią nastrój, przywołają najmilsze wspomnienia… i nie tylko.   Składniki: - 4 szklanki mąki luksusowej

mojewypiekiinietylko
‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! 143

Szykujemy tylko jedną masę – nie będzie ani bardzo lekka, ani bardzo kremowa, przypomina raczej ciasto na naleśniki. Za to po upieczeniu powstaje… sztywny spód, kremowy środek i puszysty, lekki wierzch. Magia? Może odrobinę. Smak ma na pewno magiczny. Spróbujcie! Rozgrzewamy piekarnik do 165⁰C . Formę do pieczenia – najlepiej blachę kwadratową wielkości 20/20cm albo okrągłą o średnicy

Karo in the Kitchen
Jak upiec kasztany jadalne? 77

zachęcającej cenie. Do tej pory jadłam jedynie krem z kasztanów , był tak dobry, że wyjadałam łyżeczką ze słoika, a jak się okazuje, taki krem świetnie smakuje jako nadzienie do naleśników. Pamiętam, że na słoiczku pisało " krem do makaroników". Jak smakują pieczone kasztany jadalne? Są słodkie, wiele osób porównuje ich smak do batatów, mi nieco przypomniają smak większych orzechów, coś

Moja smaczna kuchnia