naleśniki - 13886 przepisów (strona:387/926)

Kotlety jajeczne 66

większym ogniu, dopóki się nie zarumienią. Podajemy na ciepło do obiadu jako zamiennik mięsa . Najlepiej w towarzystwie ziemniaków, sałatki lub surówki . Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów! Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa

WegePrzepis
Staffordshire oatcake - angielskie naleśniki owsiane na drożdżach 57

Staffordshire oatcake to angielskie naleśniki z mąki owsianej z dodatkiem pszennej i drożdży. Nie zawierają w swoim składzie jajek. Podawane są w wersji wytrawnej z dodatkiem smażonych kiełbasek, jajek, sera, bekonu, szynki czy pomidorów. Następnym razem spróbuję na słodko. Staffordshire oatcake. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Naleśnik pieczony z owocami 96

ochotę na takie śniadanie? To pieczony naleśnik z owocami tzw. dutch baby. Do jego wykonania potrzebne są proste składnik a wykonanie trwa kilka chwil. Najdłużej trwa nagrzanie piekarnika i patelni i to właśnie patelnia odgrywa tutaj najważniejszą robotę. Do wykonania naleśnika musi być użyta patelnia, którą można włożyć do nagrzanego piekarnika. Świetnym rozwiązaniem są patelnie z odpinaną rączką. Ja użyłam

Ala piecze i gotuje
Puchate naleśniki 178

znakomite na śniadanie, z powidłami śliwkowymi, moimi ulubionymi smakują wybornie. Szybkie do zrobienia, szybko potem znikają ale warto je zrobić i delektować się takimi delicjami. Zachęcam do zrobienia. Mini naleśniki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placki z bananów czyli Tatale z Ghany 54

Przepis znalazłam u Rafała i spodobał mi się. Teraz tatale na moim talerzu się znalazły. Tatale jak napisał Rafał to naleśniki z Ghany podawane do wszelkiego rodzaju potraw na bazie fasoli. Są wyśmienite, mają cudny kolor i smakują wybornie. Polecam gorąco to pożywne danie. Tatale, placki z bananów. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka grecka (keto, low carb) 76

kcal Białko 37 g 19 g Tłuszcze 75 g 38 g Węglowodany netto 11 g 6 g Błonnik 4 g 2 g Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne

WegePrzepis
Mizeria – tradycyjny przepis (keto) 232

Kaloryczność obliczona dla wykorzystania jogurtu greckiego i octu jabłkowego. Z powyższego przepisu powstają 4 porcje po 100 g. Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka

WegePrzepis
Przepis na Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty 63

300g kapusty kiszonej (odciśniętej z soku) sól pieprz 1 łyżeczka mielonego kminku tłuszcz do smażenia Przygotowanie:    Mąkę, wodę i kminek dokładnie mieszamy. Robimy ciasto podobne jak na naleśniki (tylko gęste).  Odciśniętą kapustę drobno kroimy i dokładamy do ciasta. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy.     Patelnię z tłuszczem rozgrzewamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szybkie ciasto Lion bez pieczenia 95

placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa

WegePrzepis
Rozetki karnawałowe lub świąteczne smażone ciasteczka 65

cukier, sól i ewentualnie rum. Składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie ciasto, odstawiamy do lodówki na około 30 minut lub dłużej. Ciasto na rozetki powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki. Do rondelka z grubym dnem wlewamy olej. Mam tylko jedną foremkę, więc smażę rozetki jedna po drugiej. Nie potrzebuję tym samym ani dużego garnka, ani większej ilości oleju

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania