Omlet z pieczarkami i odrobiną parmezanu. Według mnie jest najsmaczniejszy z dodatkiem rukoli i pomidorów koktajlowych. Składniki na jeden duży omlet (o średnicy ok. 23 cm
Bullio(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciekawy zamiennik zwykłych naleśników czy tortilli. Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. U mnie w domu zrobiły furorę podczas
Zdrowie i pysznie na talerzuPostanowiłam wziąć udział w konkursie. Czasem mam takie pomysły i generalnie lubię wyzwania, choć czasem strach przed przegraną zwycięża, wtedy potrzebuję mojego M., który mi mówi
Przepysznik - BLW i nie tylkoSzpinak w gastronomii ma wiele zastosowań, używany jest jako element sałatki, soku lub w przetworzonej formie do sosów, farszów czy ciast. Na słodko robiłam już babkę szpinakową , placuszki, naleśniki a na słono dotychczas używałam do farszu. Tutaj możecie zajrzeć do moich propozycji (klik) Moja dzisiejsza wariacja to rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i twarożkiem chrzanowym. Najlepiej smakuje(...)grubsza. Serek śmietankowy łączymy z chrzanem. Ja wybrałam wersję z twarogiem więc wygniotłam go bardzo dokładnie z chrzanem i śmietaną. Ilość śmietany musimy sami określić, ponieważ są różne sery i różne śmietany jeśli chodzi o zawartość tłuszczu a co za tym idzie konsystencję. Na blat stołu rozwijamy folię spożywczą i układamy placek szpinakowy papierem do góry. Delikatnie ściągamy papier
Życie zaczyna się w kuchniImprezowe Muffiny „Kwiatuszki”" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2017/07/imprezowe-muffiny-kwiatuszki/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/07/muffiny.jpg" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Naleśniki Po Meksykańsku" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2017/05/nalesniki-po-meksykansku/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/05/nalesniki_meksykanskie.jpg" /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder(...)e-przepisykulinarne.pl/2017/03/najlepsze-sledzie-w-smietanie/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/03/sledzie_smietana.jpg" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Babeczki Chlebowe Z Serem" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2016/04/babeczki-chlebowe-z-serem/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/04/babeczki.jpg" /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Zapiekane Krokiety
e-PrzepisyKulinarneW Nowy Rok weszłam z postanowieniem jeszcze większej dyscypliny dotyczącej gospodarowania jedzeniem. Od wielu lat staram się ograniczać do minimum wyrzucanie nadwyżek. Nie służy to niczemu
Codzienna kuchnia niecodziennaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosimięciutki bób- danie aromatyczne i pełne fantazji! Kolejna propozycja powstała w przypływie tęsknoty za Sycylią i wulkanicznymi wysepkami. To MARCHEWKA Z FENKUŁEM DUSZONE W PATELNI Z KOZIM SEREM. Ocet balsamiczny w tej propozycji jest niezastąpiony, a fenkuł nie do końca znany wszystkim , duszony w ten sposób odpowietrzy Was trochę, oczyści, orzeźwi... Kolejne danie musicie zrobić koniecznie. Mamy właśnie(...)maltretowania jej codziennie, nadal jest jak nowa. Myje się bardzo łatwo z użyciem niewielkiej ilości detergentu. Luksus, prostota i komfort użytkowania zadowoli najbardziej wybredną klientelę. Miałam mały problem z naleśnikami. Ale tylko dlatego, że patelnia jest ciężka ,a ja nie miałam siły podrzucać naleśników. Wyrobiłam sobie technikę i już mi dobrze idzie. Smażenie racuchów z żurawiną już nigdy
Z Kuchni Do Kuchnisobie, a dopiero potem podejdzie do niej w sposób naukowy i zobaczy, co i jak. Od tamtej pory nie wziął do ust żadnego produktu pochodzenia zwierzęcego, żadnych jajek, żadnego sera, a nawet lodów, nie za wiele też cukru i białej mąki. Przestał zabierać ze sobą snickersy i batony energetyzujące na długie trasy, a przytwierdzaną do paska torebkę wypełniał ryżowymi burritos(...)wszystkim, nie tylko biegającym; opis sposobu życia społeczności Tarahumara zachwyca mnie nieustannie. A teraz do dzieła ;) HUMMUS - pozwolę sobie podlinkować tylko przepis, który podawałam już kiedyś tutaj , przy naleśnikach z hummusem i surowym szpinakiem. SEZAM znajdziecie tutaj a CIECIORKĘ tutaj . Polecam również hummus idealny z bloga JADŁONOMIA , może łatwiej będzie niektórym zrobić go z tahini
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDziś siedzę obłożona po sufit chusteczkami higienicznymi, co kilka chwil uzupełniając kubek z gorącą herbatą. Mam nadzieję, że nie zakłócam sąsiadom niedzielnego spokoju swoim 'rześkim' kaszlem
Kuchnia w Słońcu Skąpanafarsz. To naprawdę nie jest trudne, a znakomicie ułatwia sprawę. Sami spróbujcie! Składniki: 200 g ricotty (standardowe opakowanie) 1 kulka mozzarelli 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki kremowego sera (np. mascarpone) 10 płatów makaronu lasagna 1 duże jajko Duża garść szpinaku 1 ząbek czosnku 1 butelka passaty pomidorowej 1 mała cebula 1 łyżka masła Liść laurowy Szczypta gałki muszkatołowej Łyżka(...)podgotowany płat makaronu, a na nim solidną łyżeczkę nadzienia i zwiń w rulon. Nadzienie nie musi zmieścić się w pierwszym „zwoju”, w tym sensie, że możesz zwijać makaron jak naleśnik z nadzieniem rozsmarowanym po całym placku. Układaj cannelloni w naczyniu żaroodpornym. Po zawinięciu wszystkich rulonów, zalej całość sosem pomidorowym, na wierzch wyłóż porwaną na kawałki mozzarellę, posyp tartym parmezanem. Wstaw
Niedzielny kucharzSyrniki, czyli pyszne, naprawdę wyjątkowe placuszki, które smakują podane zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek. Pochodzą z Rosji, popularne także na Białorusi czy Ukrainie. To
Domowa cukiernia Ewymalinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pudding z tapioki z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wątróbka w malinowo-miodowym sosie ; blog: Kanarkowa Sałata z malinami, kozim serem i młodą marchewką ; blog: Inspirowane naturą Chrupiąca szarlotka ; blog: Marcepanowa kuchnia Mus owocowy z miodem ; blog: Czerwień i błękit Czekoladowy omlet z czerwoną porzeczką ; blog: Smiling shrimp Surówka młodej kapusty(...)blog: Take it Izzy Batoniki bounty ; blog: Smiling shrimp Koktajl biało-czerwony ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczone młode buraczki ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Msemen - marokańskie naleśniki z polskim miodem ; blog: piekarz-kucharz-garkotłuk
Weekendy w domu i ogrodzieŁączymy masy delikatnie mieszając. - Wykładamy na ciasto i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni. /BEZA Beza - białka ubijamy mikserem, powoli dodajemy cukier cały czas ubijając. Wylewamy na podpieczony ser i posypujemy kruszonką z którą dopiekamy całość jeszcze 15 minut. /KRUSZONKA masło i pozostałe składniki wyrabiamy bardzo krótko (nie dodajemy jajka), robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą/woreczek śniadaniowy(...)sklepie: "Ekologiczna mąka kokosowa BIO to bezglutenowa, całkowicie naturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego). Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju. Wartość odżywcza
Wypisz Wymaluj