szklanka mleka ¾ szklanki wody gazowanej 2 jajka Szczypta soli 2 łyżki oleju Nadzienie: 500g pieczarek 20 dag startego sera żółtego Sól Pieprz Olej do smażenia Dodatkowo: Bułka tarta 1-2 jajka Sól pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto na naleśniki - za pomocą trzepaczki mieszamy w misce wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Małą chochelką nakładamy i rozprowadzamy ciasto na rozgrzaną oraz(...)silikonowym pędzlem). Smażymy z obu stron na złoty kolor. Pieczarki kroimy w półtalarki. Solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy do miękkości. Studzimy. Dodajemy starty ser żółty i całość mieszamy. Farsz nakładamy na naleśnik. Zwijamy. Obtaczamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy z obu stron na złoty kolor na wolnym ogniu
Fabryka pomysłównaleśników jakie zrobiłam w domu :D Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * napój migdałowy Alpro – 2 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * jajko – 2 szt * sól – 1 szczypta * olej – 0,5 szkl NADZIENIE: * ser biały 2x mielony * ananas ( świeży lub z puszki ) – ok. 200 g * banan(...)napój migdałowy możemy zastąpić taką samą ilością mleka, jednak to z napojem migdałowym smakują najlepiej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na naleśniki mieszamy, smażymy średniej wielkości naleśniki. Każdy smarujemy dżemem ananasowym, pokrywamy warstwą białego sera, pokrojonym w plasterki bananem i pokrojonym w kosteczkę ananasem. Posypujemy odrobiną kokosu i zawijamy. Układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania posmarowanym odrobiną masła. Zalewamy
Ostra na Słodkomąki pszennej, sól, 500 – 600 ml mleka, 4 łyżki stopionego masła, farsz: 4 żółtka, 4-5 łyżek cukru pudru 500 g sera białego twarogowego esencja waniliowa, 300 - 400 ml przecieru owocowego* Ciasto na naleśniki : do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać około 500 ml mleka, szczyptę soli, następnie roztopione masło i wszystko wymieszać mikserem. Gdy ciasto będzie zbyt gęste(...)mieć konsystencję śmietany. Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny. Nadzienie serowo - owocowe: żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć) utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Dodać rozdrobniony ser i wanilię, utrzeć. Wymieszać z przecierem owocowym. Smażyć naleśniki. Patelnię rozgrzać, smarować olejem (pędzelek maczam w oleju), łyżką wazową nalewać porcję rozlewając je na całej powierzchni patelni. Gdy naleje się zbyt dużo ciasta
królestwo garówtego przepisu • 1 brokuł • 500 g sera białego kanapkowego • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 3 plastry sera żółtego Wykonanie: • Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić drobno. • Ser wymieszać z brokułem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić do smaku. • Masą twarogowo-brokułową przełożyć naleśniki w tortownicy wysmarowanej olejem(...)być tylko lekko posmarowana masą. • Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 30 minut. • Wyjąć zapiekankę i posypać serem pokrojonym na kawałki. Wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika
To co kochamcienkie plasterki zera żółtego Wykonanie Składniki przeznaczone na ciasto wymieszać tak aby nie było grudek ,najlepiej mikserem. Następnie smażyć naleśniki. ( Jak mówiłam ja wykorzystałam nie zjedzone ) Kawałek kiełbasy położyć na naleśnik i zawinąć go Na drugi położyć kilka plasterków sera na serze położyć zawinięty rulon z kiełbasą I ponownie zwinąć nastepny naleśnik Tak przygotowany zwój obsmażyć z każdej
Eli GotowanieNaleśniki zapieczone z twarogiem kozim w migdałowej skorupce z sosem wiśniowym* (inspiracja) *mrożone wiśnie i domowy dżem wiśniowy Święta udane i to jak najbardziej, mnóstwo
More food, love and dreamsliściach 2 ząbki obranego i posiekanego czosnku 1 duża pokrojona w drobną kostkę cebula 15 dag. ser feta najlepszy grecki pokrojony w kostkę 1 jajko roztrzepane 5 dag masło Olej do smażenia i masło sól ,czarny pieprz Naleśniki. 1 szkl. mąki przesianej 2 jajka 0,5 szkl. mleka 0,5 szkl. wody mineralnej ½ łyżeczka soli(...)będzie forma do tortu, średnicy usmażonych naleśników. Formę przesmarować odrobiną oleju i położyć naleśnik na który nałożyć połowę farszu mięsnego. Nakryć naleśnikiem i położyć farsz ze szpinaku, na który położyć naleśnik i drugą część farszu mięsnego. Farsz mięsny przykrywamy naleśnikiem i wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem z dodatkiem 1 łyżki sera. Zapiekamy w piekarniku
Kulinarny karnet Christopheralitra mleka · 500 g pieczarek · 200 g żółtego sera · około 2 szklanek mąki · 1 jajko · 1 łyżka oliwy(...)czyścimy i kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy pieczarki doprawiając je solą. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej margarynie. Na przygotowane, jeszcze ciepłe naleśniki kładziemy pośrodku plasterek żółtego sera. Na to nakładamy usmażone pieczarki i zawijamy. Najpierw w rulonik, a potem brzegi do środka. Spinamy przy pomocy wykałaczek. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w mleku i bułce
Kolizje Smakówopcję śniadań , które podawane są w hotelowej, ładnie urządzone j restauracji. Śniadania w formie bogatego bufetu odpowiadały wymaganiom naszym i naszych dzieci. Zawsze kilka dań ser wowanych jest na ciepło: j ajecznica, naleśniki, parówki, warzywa , kiełbaski, t ortille. Oprócz tego można wybierać spośród bogatej oferty zimnej płyty: serów, wędlin, sałatek, owoców, płatków, mleka, miodów, jogurtó
WYSPA SZCZĘSLIWAnadrobiłam zaległości) Dzisiaj trochę dziwniej, połączenie na które jeszcze kilka miesięcy temu bym się wyłącznie popatrzyła ze skrzywioną miną, bo po pierwsze ten ser? jak ja go kiedyś nie lubiłam :O A teraz? Jeden z najlepszych serów. Po drugie, że camembert i maliny, razem? NIeee, to na pewno nie przejdzie. Dzisiaj zajadam takie połączenia ze smakiem i większej ilości się(...)posłodzenia, aromat Jajko miksujemy z mlekiem. Wsypujemy kaszę, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie dokładnie rozgrzewamy patelnie, ciasto mieszamy(kasza opadnie na dno) i smażymy naleśniki na wcześniej przetartej masłem/olejem patelni
More food, love and dreamsprzygotowania naleśników potrzebujemy: • Usmażone naleśniki ( każdy ma swój przepis więc przyrządzone wedle upodobań) • Plasterki salami • Ser cheddar starty na tarce • Zielone oliwki pokrojone w paski • Czerwona papryka pokrojona w słupki • 2 łyżki musztardy Dijon • 2 łyżki majonezu • 1 łyżka jogurtu naturalnego • sól i pieprz Przygotowanie: • W misce(...)łączymy ze sobą musztardę, majonez i śmietanę do uzyskania jednolitego sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni. • Każdy naleśnik smarujemy dość obficie sosem musztardowym. Układamy na nim salami, ser, oliwki i słupki czerwonej papryki. • Zwijamy ciasno w rulon i kładziemy na blasze do pieczenia. Na koniec posypujemy odrobiną startego sera. • Pieczemy w piekarniku około
KUCHNIA POLSKAmrożonych warzyw 2 x 600 g w moim przypadku był to miks warzywny z marchewką, brokułem, papryką kukurydzą i groszkiem. 100 g startego żółtego sera lub mozzarelli. 500 ml mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki masła 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka tymianku sól pieprz do smaku(...)się grudki zagotować przez kilka minut dodając gałkę muszkatołową sól i pieprz. Tortilla 1. Na tortillę wykładamy warzywa zwijamy naleśnika i kładziemy do naczynia żaroodpornego lub do wyższej brytfanki. Robimy to z każdym naleśnikiem. 2. Na ułożone naleśniki wlewamy sos beszamelowy, tak aby pokrył wszystkie naleśniki. 3. Posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą
Mój pomysł nafarsz 1 szalotka 500 g pieczarek 300g świeżego szpinaku 250 g ricotty 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera sól pieprz dodatkowo bułka tarta mleko olej do smażenia A jak to zrobić: Przygotować ciasto na naleśniki, mieszając dokładnie składniki tak, aby nie było grudek. Usmażyć naleśniki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i dodać drobno pokrojoną szalotkę(...)Podsmażać, aż szpinak zmięknie i zmniejszy swoją objętość. Dodać ricottę, doprawić solą i pieprzem. Całość mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wsypać starty ser i jeszcze raz wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać na naleśniki, które zwijać w krokiety. Każdy zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor
Kuchnia w opałachnadzienie. I nikomu nie trzeba tłumaczyć, jak są pyszne (bo każdy to wie), i że smakują zawsze, o każdej porze dnia i nocy :) My najbardziej lubimy naleśniki na słodko z białym serem, polane musem truskawkowym lub dżemem, a Wy? Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 jaja 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru szczypta soli(...)może być za gęste (jeśli chcemy uzyskać cienkie placki). Konsystencję ciasta można również zmodyfikować po usmażeniu pierwszego naleśnika (wtedy będzie wiadomo czy ciasto powinniśmy zagęścić czy też rozrzedzić). Na rozgrzany tłuszcz wlewamy porcję ciasta i obracając powoli patelnią rozprowadzamy cienką jego warstwę. Naleśniki należy przewrócić na drugą stronę kiedy brzegi ciasta odstają od patelni, a z wierzchu robią się
MyCookBook.pl