brokuły, 2 kremowe serki topione (po 100 g), opakowanie ziołowego serka topionego (100 g), 10 dag tartego sera żółtego, sól, pieprz, 3 łyżki mleka. Dodatkowo: jajko i bułka tarta do panierowania, olej do smażenia. Przygotowanie: Z podanych składników przygotowuję ciasto na naleśniki, smażę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, studzę. Brokuły gotuję w osolonej wodzie do miękkości, miksuję za pomocą(...)ogniu cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie dodaję ser żółty, zmniejszam ogień i jeszcze przez chwilę gotuję, aby ser się rozpuścił. Farsz doprawiam do smaku solą i pieprzem (dosyć obficie, ma być wyrazisty). Na naleśnikach rozkładam ostudzony farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor
JejKuchniafasoli czerwonej lub białej 1/2 papryki (kolor jaki mamy) 1 cebula 2 pomidory lub 1/2 puszki pomidorów bez skórki przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, meksykańska, chili ser żółty lub mozzarella Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy kukurydzę i pomidory i dusimy przez(...)groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną porcję nadzienia zawijamy w rulon jak naleśnik i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem lub nakładamy plastry sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok 10-15 min tak aby ser się rozpuścił Smacznego
Gotowanie z pasjąBruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna(...)szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata
Moja smaczna kuchniaDzisiaj zrobiłam rewelacyjne naleśniki budyniowe, które ostatnio królują w internecie. Spróbowałam i powiem, że koniecznie musicie zrobić. Przygotowałam je z serem na słodko. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na naleśniki np, drożdżowe, maślane, bananowe itp. Wszystkie pomysły znajdziecie w zakładce Naleśniki i gofry Składniki: 2 jajka 400 ml mleka 2 łyżki oleju 400 ml wody
O kuchni z uczuciempropozycji z dodatkiem tego pysznego sera, no o ile nie zjecie go najpierw prosto z pudełka/ew. z pieczonymi warzywami :D gryczane naleśniki z pomidorowym farszem z czerwonej soczewicy i cebulki, z serem z ziemniaka (vegan) potrawka pomidorowa z ciecierzycą, kalafiorem z brokułami i tahini (vegan) makaron z sosem z sera z ziemniaka, z brokułami (vegan) kluski
More food, love and dreamsZmiksuj 1 kostkę sera z niebieską pleśnią i ½ dużego jogurtu naturalnego. Posmaruj naleśniki sosem. Następnie przygotuj farsz: podsmaż a później uduś młode warzywa: 2 marchewki, 1/3 kapusty i 2 cebule z zielem angielskim i liściem laurowym. Porządnie dopraw farsz pieprzem, solą, sokiem z cytryny i ziołami (np. oregano, bazylią, lubczykiem) i czym tam jeszcze chcesz. Na każdy naleśnik kładź
Qlinarnie i QlinarniePraktycznie każde dziecko i każdy dorosły chętnie zje naleśniki na obiad lub na deser. Możemy je podawać na słodko np. z dżemem czy serem osłodzonym miodem, jak również na słono i ostro. W zasadzie naleśniki można jeść ze wszystkim co tylko lubimy. Składniki na około 8 dużych naleśników: 1,5 szklanki mąki 2,5 szklanki mleka
Mama Gotujekurczaka, łyżeczka ostrej papryczki w proszku, łyżka KASI sól do smaku, dodatkowo: mały przecier pomidorowy, łyżeczka soli czosnkowej, łyżka bazylii, pieprz - szczypta, 50 g sera mozzarella, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Składniki na naleśniki łączymy razem. W razie potrzeby dodać odpowiednio mąki lub mleka. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę. Smażymy wraz(...)papryczką na łyżce masła. Do przecieru pomidorowego dodajemy sól czosnkową, bazylię oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Na na naleśnika wykładamy kurczaka i po łyżce przecieru oraz trochę natki. Składamy w kopertę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy pozostałą część przecieru wraz z serem mozzarella. Podpiekamy ok 20minut w temp. 160 stopni. Podajemy z mieszanką sałat wraz z ogórkiem małosolnym
Lena Gotujekraju, w którym żurawina nie rośnie i można kupić jedynie importowane z USA owoce. Tak przygotowaną żurawinę można podawać zarówno do pieczonych mięs, pasztetów, serów jak i do rozgrzewającej herbaty czy naleśników. Składniki 600 g żurawiny świeżej lub mrożonej 250-300 g brązowego cukru (w zależności od tego jak słodka ma być konfitura) sok z jednej dużej pomarańczy(...)łyżeczki cukru waniliowego lub szczypta gałki muszkatołowej opcjonalnie mała szczypta kashmiri chili lub duża szczypta mielonego czarnego pieprzu (jeśli żurawina ma być podawana tylko do mięsa, pasztetów lub serów). Przygotowanie Multicooker Redmond (model M90) Do misy multicookera wlać sok z pomarańczy, dodać cukier, miód i przyprawy. Ustawić program multi cook, czas 7 minut, temperatura 90 stopni, zamknąć pokrywę i uruchomić
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazdrowe. W sam raz na wolne, leniwe poniedziałki..., bo nie ma ich zbyt wiele. :) na 4 duże naleśniki Ciasto: 100g pełnoziarnistej mąki pszennej 1 jajko pół szklanki letniej wody pół szklanki letniego mleka szczypta soli Farsz: 650g mrożonego szpinaku 100g sera z niebieską pleśnią bloose (Arla) kilka suszonych pomidorów z oleju 1 mała cebula 3 spore ząbki czosnku(...)wyrazisty, słony smak sera. W rondelku przez kilka minut podgrzewamy mleko z przyprawami. Na patelni robimy zasmażkę z masła i mąki, po czym łączymy ją z mlekiem. Całość zagotowujemy. Dorzucamy starty ser i dobrze mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem i odrobiną gałki. 3. Kiedy ciasto odstoi, na dużej patelni smażymy niezbyt grube naleśniki. Nakładamy
Kuchenna Kontrrewolucyafarsz 800 g. pieczarek 2 cebule sól pieprz sos sojowy 1 łyżka oleju ser żółty (ostry - starty) mleko bułka tarta olej do smażenia A jak to zrobić: Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą, dosypując taką ilość mąki, aby ciasto nie było zbyt gęste. Smażyć cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zeszklić. Pieczarki(...)tarce). Pieczarki dołożyć do zeszklonej cebulki i podsmażać aż odparuje woda. Podczas smażenia doprawić solą, pieprzem i podlać odrobiną sosu sojowego. Na środek każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu i posypać startym żółtym serem i zawinąć. Krokiety obtaczać w mleku i bułce tartej. Smażyć z dwóch stron
Kuchnia w opałachszklanki wody gazowanej 2 jajka 1 łyżka oleju rzepakowego 300 g mrożonego szpinaku 120 g sera feta pół czerwonej cebuli 8-10 plasterkó suszonych pomidorów z oleju łyżka masła klarowanego ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy(...)szpinak i dusimy aż się rozmrozi. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz rozdrobniony ser feta. Doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilkę aż smaki się połączą. Zestawiamy z ognia. Na każdego naleśnika nakładamy farsz i zwijamy. Podajemy na ciepło. Smacznego :) Artykuł Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogskładniki: 200 g jabłek startych na tarce o grubych oczkach (u mnie szara reneta) 100 g białego sera, zmielonego (ja zmiksowałam blenderem) 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak JedzeniaFarsz: 1 opakowanie Warzyw na patelnię Hortex kilka pieczarek kawałek żółtego sera kilka łyżek oleju Kucharek, pieprz jajko i bułka tarta do panierowania. Warzywa wraz z pieczarkami przesmażyć ok. 10 minut, wystudzić. Ser zetrzeć na grubej tarce, dodać do warzyw, całość przyprawić Kucharkiem i pieprzem. Na naleśniki nałożyć farsz i zwinąć krokiety. Panierować w jajku i bułce tartej
Praktyczna plgulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci, które są tradycyjną toskańską przekąską podawaną z serem ricotta. U mnie wersja bezglutenowa i bez nabiału za to doprawiona ciemnym kakaem. Jest to łatwy przepis na uzyskanie elastycznych i lekkich naleśników
Book of spells