naleśniki na słodko - 3812 przepisów (strona:144/255)

Svele - norweskie placki 236

Dzisiaj coś z Skandynawii, a mianowicie placki. Ciekawa odmiana dla amerykańskich pancakes. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga użycia miksera i samo przygotowanie naleśników

tost z dżemem
Gofry z owocami i bitą śmietaną 185

Nie do końca jestem pewna skąd mam przepis na te gofry, jednak obstawiałabym, że z jakiegoś opakowania "śnieżki", idealne zarówno na obiad na słodko jak

Kuchenne aromaty
Omlet bananowy 216

Słodki, choć bez cukru, słodzików albo miodu, bogaty w białko i zdrowe tłuszcze – omlet bananowy . Dobra propozycja na zdrowe i sycące śniadanie dla dzieci. Jajka i banany to dobre połączenie, które, co ciekawe, ma trochę inny smak zależnie od sposobu przyrządzenia (naleśnik, jajecznica, omlet…). Omlet bananowy to zdrowe śniadanie dla dzieci, choć pewnie wielu dorosłych łasuchów nie pogardzi

PaleoSMAK
Powidła jabłkowe 130

drożdżowego ciasta z nadzieniem. Nadzienie bywało różne, słodkie i słone, a wśród najpopularniejszych były pirożki z kapustą, z jajkiem i z powidłami jabłkowymi... Przypomniałam o nich dziś, gdy smażyłam powidła o pięknym bursztynowym kolorze, a zapach jabłek unosił się po całym mieszkaniu. O ile nie zostaną zjedzone z naleśnikami (jak zapowiedział już mąż), będą do nadziewania pączków lub rogalików

Obiad gotowy
Kalafior w cieście naleśnikowym 392

płaska łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz słodka papryka  kurkuma olej rzepakowy do smażenia Kalafiora gotujemy tak al'dente. Wodę lekko solimy. Po ugotowaniu odcedzamy, studzimy. Do naczynia dajemy przyprawy, mleko, jajko, wodę gazowaną, proszek do pieczenia, miksujemy. Dodajemy stopniowo mąkę, ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Podzielonego na różyczki kalafiora partiami zanurzamy w cieście

kruche babeczki
Dżem truskawkowy z chia, bez cukru 177

unikać dodatku cukru, a lubicie omlet czy też naleśniki z dżemem, to ten przepis z pewnością Was zachwyci. Dżem nie jest aż tak gęsty jak tradycyjny dżem, ale świetnie się trzyma chleba, nie spływa. Ponieważ nie używamy cukru, warto poświęcić trochę czasu na wybór odpowiednich truskawek. Powinny być naprawdę słodkie. Jeśli nie uda Wam się kupić słodkich truskawek, można

Mieszam w Garnku
Lunch kids! Energia i kolor dla dzieciaków! To co lubią najbardziej! 160

wzieli by ze sobą placuszki czy naleśniki - bo taki miałam pierwotny zamysł, no i klapa, bo nie. "Jak to zjeść?", "Tyle to ja nie mam czasu na przewie".  W trakcie rozmowy uzyskałam kilka wniosków, że dobrze by było to wsiąść w rękę i łatwo skonsumować, żeby było słodkie i żeby można było się z kimś podzielić

SMYKWKUCHNI
Naleśniki z kaszą jaglaną i sosem rabarbarowo-truskawkowym 167

końcu najczęściej zjadany jest na słodko, jest idealnym dodatkiem do ciast i deserów. W rzeczywistości to jednak warzywo – gatunek byliny. Przepis powstał w ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców" ( www.poranapomidora.com ), finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw."      Naleśniki: na ok. 10 sztuk na patelni o średnicy

bistro mama
SOS TYSIĄCA WYSP 182

garść szczypiorku  sól, pieprz,  szczypta słodkiej czerwonej papryki  Sposób przyrządzenia: Ogórki pokroić w bardzo malutką kosteczkę, która będzie kluczem do sukcesu. Majonez, ketchup, szczypiorek, jogurt wymieszać  z ogórkami. Przyprawić solą, pieprzem, papryką. Dokładnie wymieszać. Sos można podawać do różnego rodzaju wędlin, zapiekanek, hod-dogów  lub naleśników. Fantastyczny jest

pieprzny smaczek
Racuszki drożdżowe z twarogiem s. Aleksandry 239

nieustannie chodzą za mną różnego rodzaju placki, naleśniki, racuchy i inne pancakes. Mam już całkiem spory zbiór przepisów, ale ciągle próbuje coś nowego. Tym razem stwierdziłam, że skoro były już serowe placki, to może teraz spróbuje zrobić drożdżowe racuszki z twarogiem, no i są :) Wyszły bardzo puszyste, niezbyt słodkie. Konsystencja super. Oczywiście jeśli ktoś chce może spróbować upiec

Smakowy Raj
Jabłko w cieście drożdżowym. 154

Wszelkie wypieki z jabłkami,  a w szczególności drożdżowe bułeczki nimi nadziane,  to jedne z moich ulubionych smaków dzieciństwa.  Dzisiaj w wersji trochę innej

Poranek na słodko
Naleśniki zapiekane po meksykańsku 442

naleśniki z tego przepisu ← Farsz: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 3/4 szklanki czerwonej fasoli z puszki (bez zalewy) 1/2 szklanki kukurydzy z puszki (bez zalewy) 1 cebula 1/3 szklanki bulionu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka ziaren kolendry szczypta chili 1 łyżka suszonej słodkiej papryki(...)praskę czosnek i chwilkę podsmażamy. Następnie dokładamy pomidory z puszki (razem z zalewą) i oregano. Gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładamy trochę farszu, zawijamy jak na krokiety i układamy w naczyniu do zapiekania. Całość zalewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około

Oryginalny smak
Wegańskie pancakes z bananów i mąki orkiszowej 154

Wegańskie pancakes czyli amerykańskie naleśniki w wersji wege. Jest to znakomite rozwiązanie dla osób preferujących dietę na produktach pochodzenia roślinnego. Te niewielkie, okrągłe, pulchne placuszki, które z pewnością przypadną do gustu wielu osobom. Są proste w wykonaniu i idealnie sprawdzą się gdy najdzie ochota na coś słodkiego. Jest to też doskonały pomysł na pożywne i smaczne śniadanie. Szybki przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pigwa do herbaty 203

później cieszyć się aromatycznymi owocami w gęstym i słodkim syropie. A im dłużej postoi w słoikach tym gęściejszy syrop powstanie. To dzięki temu, że owoce pigwy same w sobie zawierają bardzo dużo pektyn. Tak przygotowana pigwa nadaje się nie tylko do herbaty - będzie również świetnym dodatkiem np. do gofrów czy naleśników. Z podanej porcji wyszły mi 3 małe słoiki

My simple kitchen
Korzenne powidła śliwkowe z migdałami 180

Korzenne powidła śliwkowe z migdałami do naleśników, gofrów, lodów do jogurtu, musli i nocnej owsianki do wszystkiego, co tylko sobie zamarzycie. Korzenne powidła śliwkowe z migdałami. Pachnące pierwszymi powiewami jesiennego wiatru, przepełnione aromatem orientalnych przypraw - goździków, gałki muszkatołowej i kory cynamonowej. Pyszne, odpowiednie na każdą porę roku. Naturalnie słodkie, bez dodatku cukru i zagęszczaczy. Wolno smażone przez wiele, wiele

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję