nawet nie zdążyłam się nimi nacieszyć. Dziś udało mi się jeszcze je kupić i postanowiłam zrobić naleśniki czekoladowe z mąki pełnoziarnistej z nadzieniem z sera białego z dodatkiem truskawek, a do tego mus truskawkowy. Po prostu niebo w gębie! Idealne na słodkie śniadanko lub podwieczorek 😉 Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej(...)końcu dodajemy pokrojone truskawki i mieszamy. Mus : Truskawki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z szypułek i wrzucamy do miski. Blendujemy na gładki mus. Następnie dodajemy miód i mieszamy. Naleśniki smarujemy masą serową, zawijamy w rulon lub kopertę i polewamy musem truskawkowym
Kuchnia MagdaLenywiem jak Wy, ale my uwielbiamy naleśniki, zbyt często ich nie robię, bo są bardzo,bardzo kaloryczne. Ale co zrobić jak nie można im się oprzeć. Idealne do podania na podwieczorek, dla wielbicieli nutelli, bananów i słodkich cukierków krówek. Jak macie ochotę to przygotujcie. Polecam i zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 cukier waniliowy na czubek łyżeczki proszku(...)podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło. 2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i studzimy. 3. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Następnie każdy naleśnik smarujemy nutellą, przez środek układamy pokrojone w plasterki banany
IzabelawkuchniPuszyste placuszki, z chrupiącymi brzegami i miękkie w środku, z dodatkiem pysznych i słodkich jabłek. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem, syropem owocowym, konfiturą owocową
Zasmakuj KuchniNutella z kaszy jaglanej to wyjątkowo pyszny i zdrowy krem, którym możemy smarować pieczywo, naleśniki czy placuszki albo pałaszować bez niczego na deser. Zasmakuje wam
e-PrzepisyKulinarneBezglutenowe, puszyste i wilgotne, intensywnie morelowe placuszki. Sprawdzą się na śniadanie na słodko oraz deser lub podwieczorek. Robiłam je trochę na oko, ale dania z
Mienta blogDla wszystkich miłośników ciasteczek korzennych Speculoos i nie tylko :) . Krem jest pyszny, świetnie się sprawdzi jako dodatek do pieczywa, naleśników, tart i innych deserów. Krótko
Słodkie zapomnieniePuszyste, z chrupiącymi brzegami i miękkie w środku. Aromatyczne dzięki szczypcie cynamonu i słodkich jabłek. Łatwo, szybko, przyjemnie i smacznie Najlepiej smakują jeszcze ciepłe posypane cukrem
Zasmakuj KuchniDziś miałam takie oto zdrowe śniadanie :) Pieczone naleśniki bez glutenu i laktozy w sam raz dla alergików. Ciasto zrobiłam na mące z quinoy, która w
Quinoa Raz!Delikatne placki z twarogiem i pianą z białek. W smaku przypominają trochę gofry. Słodkie i puszyste. Proponuję podawać ze świeżymi owocami. Przepis na około 15 dość
BullioMiałam chęć na naleśniki, ale nie chciało mi się sterczeć przy patelni. I tak myśl do głowy przyszła, aby upiec jeden wielki i zwinąć. Udało
Kolorowy PrzepisownikSą genialne! Puszyste, kwaśne od malin i słodkie od białej czekolady. Z odrobiną jogurtu i listkami świeżej mięty smakują obłędnie! SKŁADNIKI (ok. 30 sztuk) 2 szklanki
DefinicjaSmakuBardzo lubimy krokiety, pojawiają się one na naszym stole przeważnie podczas świąt i uroczystości. Takie z szynką sprawdzą się idealnie, kiedy mamy w lodówce za duży zapas wędliny. Naleśniki na krokiety robię na wodzie, z małym dodatkiem mleka żeby były cieniutkie i delikatne. Smażę je na patelni bez tłuszczu, tylko z jednej strony żeby dobrze się sklejały podczas zwijania(...)wędliny (dowolna szynka, mortadela lub wędzonka) 2 cebule ząbek czosnku łyżka oleju pieprz słodka i ostra papryka dodatkowo: mąka, jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Składniki na ciasto zmiksować i odstawić aby trochę zgęstniało. Na teflonowej patelni smażyć bardzo cienkie naleśniki (grube będą się łamać przy zwijaniu) z jednej strony, smażyć do momenty aż górna warstwa
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasę pozbawioną grudek. Powstałe ciasto ma konsystencję słodkiej śmietany, odkładamy je na co najmniej 20 minut, by masa odpoczęła i odrobinę zgęstniała. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię (ważne jest by była naprawdę dobrze nagrzana), smarujemy olejem i małą chochelką wlewamy niewielką porcję ciasta, pamiętając o tym, że mają być one cieniutkie. Gdy naleśnik się już z wierzchu zetnie(...)praskę, dodajemy podsmażoną na oleju cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy na gładką masę (opcjonalnie doprawiamy czosnkiem lub majerankiem). DODATKOWO: 2 jajka bułka tarta olej Naleśniki nadziewamy farszem, zwijamy tak jak tutaj , obtaczamy w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Gotowe
Rozpustne gotowanieZostałam zainspirowana naleśnikami z TEGO PRZEPISU , byłam lekkim niedowiarkiem, myślałam, że mi się rozpadną, bo miałam już kilka podejść do placków serowych, ale wyszły genialne
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPRZEPISY: Jeśli lubicie rabarbar, to na blogu znajdziecie przepisy z jego wykorzystaniem. Jest: – ciasto budyniowe z rabarbarem – drożdżówki z rabarbarem – naleśniki z
Ostra na Słodko