Cienkie omlety z farszem z suszonych pomidorów, fety i mieszanki sałat. Świetnie nadają się na śniadanie, ale mogą również stanowić propozycję lekkiego lunchu czy obiadu. Składniki
BullioSkładniki: (8 sztuk) Farsz: 500g mięsa mielonego, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 puszka pokrojonych pomidorów, sól, pieprz, bazylia, majeranek, garść startego sera
W kuchni u MonikiNiedawna wizyta u dietetyka skutkuje kolejną zmianą diety, do której powoli się przymierzam. W skrócie chodzi o to, by moje pożywienie miało niższe IG. Ale jak
pyszne zdrowościStrasznie długa nazwa dzisiejszego przepisu :-) Roboty też jest z tym trochę ale warto, uwierzcie mi na słowo. Jakiś czas temu wybraliśmy się ze znajomymi do restauracji
pieprzny smaczekkilka lat temu nad ogniskiem na biwaku. Smak nieziemski, niezapomniany.Można robić małe, duże, płaskie i bardziej napuchnięte. Malutkie nadają się świetnie jako przekąska przed telewizorem lub deser po obiedzie, natomiast duże można przekroić, posmarować ulubionym dżemem i zabrać w plener.Moją ukochaną wersją są te z dżemem malinowym oraz z aronii.A Tobie jaki najbardziej odpowiada? :)Spakuj ze sobą proziaka(...)składniki wymieszać, dodać kefir (ile zabierze ciasto). Masa ma być pulchna, miękka, nie lepić się do rąk. Na desce podsypanej mąką formować duże, okrągłe placki. Rozgrzać patelnię (np. do naleśników). Piec na suchej patelni. Podawać z ulubionymi smakiem dżemu.Proziaki na instagramie! Zachęcam do kupna książki - MOJE WYPIEKI :) http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki Również może Ci się spodobać: Proziaki
CzarnawisienkaNutellę domową robiłam po raz pierwszy, a naszło mnie na nią dosłownie w momencie, jak zobaczyłam piękne zdjęcia na blogu Majeczki. Swoją wersję postanowiłam wzbogacić o
Kuchnia w czekoladzieNa początku pragnę zachęcić do akcji, Radia Katowice i Stowarzyszenia Aniołów Stróżów. Ci ludzie pomagają dzieciom, pomagają z dobrego serca, nie z chęci zysku, pomóż i
Dieta moja pasjahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kiedy pierwszy raz je usmażyłam - usłyszałam: "Czemu zrobiłaś tak mało?". Potem moja mama stwierdziła, że na
Di gotujeP ierogi z rewelacyjnym farszem, kiszona kapusta duszona z cydrem, suszone jabłka, śliwki i borowiki oraz świeże boczniaki, którym możecie nadziać także naleśniki, krokiety, paszteciki
SzczyptaSmaQKrokiety powstały na skutek mojej choroby. Nagotowałam sobie gar rosołu, a że na mięso z niego nikt nie miał ochoty, więc zmieliłam je, wymieszałam z ziemniaczkami
Kuchenne zapiski Edytysmak. Do polskiej kuchni trafiły za sprawą Marysieńki Sobieskiej, która rozpowszechniła je w czasie swoich licznych podróży po kraju. Z różnych powodów w naszym jadłospisie bardziej popularne są jednak naleśniki. A może warto sięgnąć po przepis na omlet muślinowy z porem, pomidorem i zieloną cebulką? Nazwa brzmi zachęcająco, wygląd… chyba też. Składniki: - 2 jajka- 3 łyżki śmietanki kremówki(...)piekarnika na ok. 8 minut). Posypujemy obficie świeżą, zieloną cebulką i… rozkoszujemy się smakiem. Omlet z porem, pomidorem i zieloną cebulką, to moje ulubione danie – na obiad, czy kolację. Właściwie na śniadanie też. Delikatny, pyszny, pożywny, cieszący oczy barwami sprawia, że na sam widok ślinianki zaczynają intensywnie pracować. Cóż pozostaje innego, jak szybko życzyć – smacznego… bo omlet stygnie
mojewypiekiinietylkoobiedzie, słodkie krakersy między posiłkami… Na szczęście potrafię się kontrolować, bo stosuję kilka prostych trików, o których pisałem w artykule Jak nie podjadać między posiłkami?. Jednak od kilku dni chodziły za mną gofry. Przypieczone ciasto, chrupiące z każdym kęsem, a do tego […] Artykuł Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki pochodzi
Vegan Tastewykorzystanie ziemniaków, które pozostały z obiadu ze względu na małą popularność tych języków w Polsce, skandynawskie dania mają bardzo egzotyczne nazwy (Swoją drogą, ostatnio, podczas imprezy, dowiedziałem się od Szwedów, że całkiem dobrze to wymawiam. Znacznie lepiej niż oni Grzegorz Brzęczyszczykiewicz :) ) Jedyne co musimy wcześniej przygotować, to placki. Ja zrobiłem mocno przysmażone naleśniki, a właściwie przypieczone, bo zasadniczo smażenie
Kryzysowa Książka Kucharskanajczęściej robię potrawkę, nadziewam naleśniki, a jeśli mam akurat ugotowane ziemniaki to robię ziemniaczane krokieciki , byczki lub nadziewane kluseczki . Ale tym razem naleciało mnie na paszteciki - żeby nie było nudno i zwyczajnie dodałam paprykę, kukurydzę i pikantny sos meksykański. Czy muszę zapewniać, że było pysznie? Paszteciki te stanowią nie tylko pyszny obiad, ale i świetną przekąskę na gorąco
Kto ugości moich gości?naleśników, ale można wiecej i zrobić wyższy. Na ostatni naleśnik nie dawałam już masy, tylko wiórki masła startego na tarce, płatki migdałowe oraz posypałam brązowym cukrem demerara. Tortownicę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180º C na 30 minut. Gotowy tort naleśnikowy oprószyłam cukrem pudrem. I co? Prawda, że proste w przygotowaniu? Może być jako śniadanie, do obiadu
mojewypiekiinietylkomojprzepisna.pl | Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Kolejna propozycja na śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog
moj przepis na