Popularne danie kuchni chińskiej i krajów Azji Południowo-Wschodniej. Najczęściej mają postać naleśników lub krokietów z nadzieniem mięsno-warzywnym, albo krewetkowym. Podawane z sosami i dipami jako przekąska. Do zawijania służy specjalne ciasto, czy też wykorzystany w moim przepisie papier ryżowy. Pojawiają się w niezliczonej ilości odmian, zależnie od kraju, czy regionu w którym możemy je zjeść. Poniższy przepis
Gotuj z RumcajsemKrokiety ze szpinakiem i białym serem miło zaskoczą wszystkie osoby, które już z założenia stronią od liści szpinaku. S zpinak i ser świetnie ze sobą komponuj
Słodka StronaMyślę, że krokietów nie trzeba nikomu polecać, nie znam osobiście nikogo kto by ich nie lubił ;) Na 10 krokietów potrzebujemy: 10 naleśników - przepis klik 0,5
Kolejny blog o gotowaniulepszego od aksamitnego, kremowego nadzienia ukrytego pod chrupiącą panierką. Znakomite zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo nam smakują, toteż polecam wszystkim ;) Składniki na krokiety ruskie: NALEŚNIKI: 800 ml mleka 300 g mąki pszennej 2 spore jajka szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia Mleko wlewamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem
Rozpustne gotowanieSkładniki: ok 1 kg karczku 3 cebule marchewka, pietruszka 3-4 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu 7 ząbków czosnku szczypta lubczyku Naleśniki: szklanka
Gaździnka warzyTym razem mamy dla Was propozycję krokietów z kapustą i grzybami. Dobrym dodatkiem do krokietów jest barszcz czerwony do popicia lub jak nasza propozycja puree z
Kuchenne WariacjeWszystkim, którzy nie lubią lepić pierogów lub stać nad patelnią i smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami polecam przygotowanie tej pysznej tarty. Sprawdzi się zarówno jako przystawka jak też dodatek do czystego czerwonego barszczu. Żeby było jeszcze szybciej zrobiłam ją na cieście francuskim. Można użyć gotowego
Wiem co jemSkładniki: 1 kg kiszonej kapusty 150 g suszonych wędzonych śliwek 3 cebule pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki cukru kilkanaście pieczarek sól, pieprz, papryka estragon, kminek
Gaździnka warzyoleju cienkie naleśniki. Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić na maśle, wrzucić pokrojoną wędlinę, chwilę razem podsmażyć. Następnie zmielić, lub bardzo drobno posiekać i nakładać na przygotowane naleśniki. Formować krokiety, obtaczać w jaju i bułce tartej i smażyć złociście na oleju z obu stron, następnie kroić i podawać do barszczyku lub zup czystych
Tradycyjna KuchniaPropozycja na obiad! Siup… Robimy! SKŁADNIKI Ciasto naleśnikowe wykonać z tego przepisu. Farsz 50 dag pieczarek 15 dag sera żółtego 1 cebula pieprz sól 2
zabawa smakiemChciałam Wam dziś zaproponować krokiety ze szpinakiem. Podane z czerwonym barszczem do popicia to idealne danie na obiad. Słów kilka o szpinaku.... Szpinak- przez
paapilotkaaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszne krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami. Bardzo je lubię. Choć są trochę pracochłonne, myślę, że
Marta Gotujemikrofalówce, aby zmiękł i dobrze się składał. Następnie placki smaruję sosem czosnkowym, na sos nakładam kolejno sałatę, piersi z kurczaka, paprykę,pomidory,kukurydzę, posypuję serem żółtym. Składam jak naleśniki na krokiety ( boki do środka ) i łączeniem do dołu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewam piekarnik do 150 stopni, wkładam blaszkę z tortillami i podgrzewam około 10 minut
Kuchnia z widokiem na ogródciasto dzielimy na części. Każdą z części ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki. Na rozwałkowane placki nakładamy farsz. Zwijamy placki tak, jak na krokiety lub naleśniki. Zwinięte układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy rosołem - przepis na rosół również znajdziecie na naszym blogu, np. w przepisiena galaretkę z kurczakiem. Naczynie
Maminek kulinarnywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Krokiety mają pyszny farsz i chrupiącą panierkę. Grzyby można zastąpić pieczarkami, wtedy nie będą takie czasochłonne. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2-3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: 40 dag kapusty kiszonej 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela anielskiego 20 dag grzybów świeżych/mro(...)ugotowane) pokroić w drobną kostkę i dodać do reszty składników. Całość przesmażyć i doprawić solą z pieprzem (Do farszu można dodać odrobinę bułki tartej). Gotowy farsz nakładać na naleśniki. Placki pozwijać nadając im odpowiedni kształt (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość ciasno pozwijać w rulony) . Następnie obtoczyć je w jajku (wymieszanym z mlekiem) i bułce tartej. Smażyć
Di gotuje