Delikatne, puszyste placki na maślance z tartym cheddarem. Można jeść na ciepło lub zimno, z dipami, np. pomidorowym lub czosnkowym. Z przepisu wychodzi ok. 20 placków
Zasmakuj KuchniSałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Grube, puszyste, nie opadające, pachnące wanilią, jednym słowem wspaniałe biszkoptowe pancakes. Podane z masłem, słodkim syropem klonowym i borówkami, smakowały tak, że śniadanie mogłoby się nie
Mienta blogSkładniki: placki tortilli 5 sztuk 1 opakowanie, olej rzepakowy 5 łyżek, ząbki czosnku 4 sztuki, włoszczyzna rozdrobniona 4 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, twaróg w kostce
W Mojej Kuchni LubięRacuchy drożdżowe, puszyste z dodatkiem kakao podane z kremem czekoladowym. Śniadanie, obiad lub kolacja, smakują na ciepło jak i na zimno – polecam przepis Racuchy drożdżowe
Zasmakuj Kuchnina słodko i wytrawnie 250 ml maślanki 2 jajka 60 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 60 g mąki gryczanej lub ryżowej 40 g płatków owsianych 1/2 łyżeczki
KucharzycaKiedy po raz pierwszy (lata temu) przygotowałam i postawiłam na stole clafoutis usłyszałam “no czasem ciasto nie wyjdzie” tylko to nie zakalec! Clafoutis to
Zasmakuj Kuchniz miodem i owocami Placuszki: 2 jajka 200 serka naturalnego 40 g mąki kokosowej Do podania: miód i owoce Jajka miksujemy. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy
KucharzycaTego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Perełki z tapioki znam doskonale! (Tu macie przykładowe przepisy z ich użyciem - klik .) Ostatnio jednak w moje ręce wpadła tapioka nawodniona, która pozwala w błyskawiczny sposób
Di gotujeMożna powiedzieć, że to tradycyjne placki, ale z dodatkiem startej surowej marchwi. Mają lekko pomarańczowy kolor i myślę, że chętnie zjedzą je dzieci :) Składniki : - 1/2 kg
Przepisy Mikołaja