Tak przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i bardzo sycący. Idealnie komponuje się z pastą ajwar, ciągnącym się seeerem i dodatkiem cukinii. Przyznam, że takie placki zawsze smażę w większej ilości! Polecam! (1 duży lub 2 małe) 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki szczypta soli (solidna) Dodatkowo: 4 plastry cukinii + sól i pierz 3-4 łyżki pasty ajvar (polecam Rolnik ) żółty ser Ponadto: olej/masło do smażenia (u mnie olej słonecznikowy Woj-Len ) Plastry cukinii ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...