naleśnik - 11212 przepisów (strona:44/748)

Dyniowe naleśniki 86

lodówce mieliśmy prawie kilogram dyni, część była przeznaczona na strudel i część na upieczenie z miodem jako przekąska. Tego wieczora miałem ochotę na słodkie naleśniki, dlatego odkroiłem niewielki kawałek tego uniwersalnego warzywa i w postaci puree dodałem do ciasta. Dyniowe naleśniki wyszły smaczne, miały intensywny, żółty kolor i był to dobry pomysł, żeby iść za głosem swoich zachcianek(...)ograniczać się do czegoś prostego. M. też się skusiła i razem zjedliśmy wszystkie, ja oczywiście większość, jeden nawet w czasie pieczenia następnych dyniowych naleśników . Udostępnij Składniki na dyniowe naleśniki 150 g mąki pszennej 300 ml mleka 1 jajko czubek noża proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki cukru szczypta soli 75 g puree z dyni dodatkowe mleko olej do smażenia (adsbygoogle

niecodziennikpary
Naleśniki zapiekane z pysznym farszem 210

Naleśniki zapiekane z pysznym farszem Naleśnikowe dania często goszczą na moim stole, a co za tym idzie także na blogu. Robię je na różne sposoby. Dziś polecam rewelacyjne naleśniczki zapiekane z pieczarkami, serem, szynką i warzywami. Świetny pomysł na pyszny i treściwy obiad dla całej rodziny!     Składniki: 8-10 naleśników PRZEPIS TUTAJ olej do smażenia 10dkg pieczarek pół(...)Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę cebulą *** *** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy przez chwilę na patelni *** *** Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera, plasterek szynki,dwie łyżki podsmażonych pieczarek, kilka plasterków cukinii i po dwa słupki czerwonej i żółtej papryki *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy

Blog z Apetytem
Naleśniki z porem 97

dobrze. Zaś gdy jeszcze kilka godzin po posiłku wciąż mówi, że coś było pyszne, wtedy wiem, że smakowało mu baaaardzo. Ten ostatni wariant uwielbiam najbardziej Gdy tylko spróbował tych naleśników, praktycznie od pierwszego kęsa usłyszałam pomruk zadowolenia. Mi szczerze mówiąc też bardzo smakowały. Są pyszne i bardzo sycące. Przepis na te naleśniki zobaczyłam na blogu Kulinarne Przeboje. Pomysł z obsmażeniem(...)nafaszerowanych naleśników bardzo mi się spodobał. Cieszę się, że je zrobiłam i pewnie będę wracać do tego pomysłu znacznie częściej. Polecam i Wam. Około 8 naleśników z ulubionego przepisu. U mnie to te naleśniki z cukrem zredukowanym do 1/2 łyżeczki ( klik po przepis na naleśniki ). Farsz: 5-6 porów (około 500 g białych i jasnozielonych części) 2-3 łyżki gęstej

Smaki Na Talerzu
Naleśniki z porem 111

dobrze. Zaś gdy jeszcze kilka godzin po posiłku wciąż mówi, że coś było pyszne, wtedy wiem, że smakowało mu baaaardzo. Ten ostatni wariant uwielbiam najbardziej Gdy tylko spróbował tych naleśników, praktycznie od pierwszego kęsa usłyszałam pomruk zadowolenia. Mi szczerze mówiąc też bardzo smakowały. Są pyszne i bardzo sycące. Przepis na te naleśniki zobaczyłam na blogu Kulinarne Przeboje. Pomysł z obsmażeniem(...)nafaszerowanych naleśników bardzo mi się spodobał. Cieszę się, że je zrobiłam i pewnie będę wracać do tego pomysłu znacznie częściej. Polecam i Wam. Około 8 naleśników z ulubionego przepisu. U mnie to te naleśniki z cukrem zredukowanym do 1/2 łyżeczki ( klik po przepis na naleśniki ). Farsz: 5-6 porów (około 500 g białych i jasnozielonych części) 2-3 łyżki gęstej

Smaki Na Talerzu
Naleśniki pszenno-żytnie z serem na słodko 105

moim blogu znajdziecie wiele przepisów na naleśniki na słono ( tutaj ), jednakże naleśniki na słodko są równie smaczne! Wersja z serem na słodko to chyba już klasyk, a więc takiego przepisu nie może zabraknąć na mojej stronie. Jest to przepis bardzo uniwersalny, gdyż świetnie sprawdza się na śniadanie, do lunchbox’a, na słodki obiad, a nawet deser. Ponadto, możemy poszaleć(...)różnymi rodzajami mąk w przygotowaniu naleśników, co może całkowicie odmienić oblicze tego dania Składniki na 14 sztuk ( z tego przepisu ): – 150g mąki pszennej – 100g mąki żytniej – 250ml mleka – 400ml wody gazowanej + więcej do rozrzedzenia ciasta – 2 jajka – 20ml oleju – szczypta soli – szczypta cukru Składniki na masę serową: – 500g twarogu półtłustego – 140g jogurtu naturalnego – 100g śmietany

Be Fit Be Strong
Kolorowe Naleśniki 102

Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1 h   Dziś proponuję odmienione, kolorowe i pachnące czosnkiem buraczano-szpinakowe naleśniki. Rodzince smakowały więc myślę, że Wam też posmakują . Składniki na naleśnik 200 ml soku z buraka 300 ml litra wody 250 gr mąki Szczypta soli 1 jajko Tłuszcz do smarowania patelni Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki mieszamy i pozostawiamy(...)około pół godziny. 2 Patelnię smarujemy olejem i smażymy naleśniki. Składniki na farsz 1/2 kg twarogu Paczka mrożonego rozdrobnionego szpinaku Kilka ząbków czosnku Łyżka masła Sól, pieprz Krok po Kroku 1 Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (należy uważać aby się nie zarumienił, ponieważ będzie gorzki). Po krótkiej chwili dodajemy rozmrożony szpinak i smażymy przez kilka

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Naleśniki z drobiowym nadzieniem 145

Naleśniki na wytrawnie ostatnio często pojawiają się w naszym domowym menu. Choć trzeba im poświęcić trochę czasu, lubię je za ich smak i myślę, że warto je przygotować. Tym razem przygotowałam naleśniki z drobiowym mięsem mielonym i kapustą pekińską, z beszamelem, sosem pomidorowym i tartym serem. Sycący posiłek, który wszystkim smakował 8-10 naleśników na słono Nadzienie: około(...)pieprz, cukier Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 i 1/2 szkl. mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz, cukier Dodatkowo: około 100 g tartej mozzarelli listki bazylii Przygotowujemy naleśniki (np wg TEGO przepisu, z pomniejszeniem ilości cukru do około 1/2 łyżeczki LUB piwne naleśniki wg TEGO przepisu). Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy

Smaki Na Talerzu
Naleśniki z soczyście zielonym farszem 123

Przepis na szybkie, ale bardzo pyszne i zdrowe naleśniki!  Nie tylko smaczne, ale także zachęcające soczystym zielonym kolorem farszu. A to za sprawą szpinaku i zielonego groszku, które są głównymi składnikami wypełnienia naleśników. Lekko przebija się w nim nutka mięty, całość jest lekka i świeża. Idealne na przywołanie wiosny! ;) Naleśniki zrobiłam niemal bez użycia mąki. W takiej wersji wychodzą(...)lżejsze niż te klasyczne. Spokojnie jednak możecie zamienić je na klasyczne naleśniki. Można też mąkę zamienić na zmielone siemię lniane jeśli unikacie mąki w przepisach ;) Naleśniki oraz farsz przygotowuje się ekspresowo i z niewielu prostych składników. Jak widać potrzeba naprawdę niewiele, żeby stworzyć pyszne, pożywne i zdrowe danie! NALEŚNIKI Z ZIELONYM FARSZEM Czas przygotowania 20 minut Z podanych składników wyszły

HealthyCreations
Naleśniki na soku pomarańczowym z serkiem i kolorowymi cukierkami. 154

Witam Wa cieplutko :) Dzisiaj przychodzę do Was z przepysznymi naleśnikami. Wyjątkowymi, bo przygotowanymi na wspólny rodzinny podwieczorek. Warto łapać takie wspólne chwile gdy wszyscy najczęściej są zabiegani i zajęci. Postanowiłam od czasu do czasu po rozpieszczać najbliższych słodkimi podwieczorkami. Uwierzcie mi byli zachwyceni. Przy takim posiłku warto zadbać o to, żeby to co na talerzu było ładnie i apetycznie podane(...)również stół powinien być ładnie udekorowany i kolorowy. Obowiązkowo u mnie świeże kwiaty, wprowadzają wiosenny klimat i tęsknotę za ciepłą wiosną, nadają też kuchni przytulności. A wracając do naleśników przygotowałam je na soku pomarańczowym, ależ pachniało w domu jak je smażyłam, nie mogliśmy się doczekać kiedy będą gotowe. Naleśniki są trochę kwaśne, bo wykonane na soku 100% pomarańcza od HORTEX

Izabelawkuchni
Krokiety ze szpinakiem 5670

Krokiety ze szpinakiem Krokiety szpinakowe – czyli pyszne, chrupiące naleśniki w panierce :) Z podanych wyżej proporcji wyszło mi 5 krokietów z naleśników o średnicy 28cm. Polecam również przepis na: Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)przypalił. Smażyć aż do całkowitego odparowania wody. Dodać 2 łyżki gęstej śmietany. Mieszać. Ser feta pokruszyć, dodać do szpinaku, przemieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić. Przygotować naleśniki : Mąkę pszenną przesiać do miski, wbić całe jajka, dodać cukier (o ile robimy naleśniki w wersji słodkiej – jeśli robimy naleśniki na wytrawnie, to należy cukier po prostu pominąć), szczyptę soli, dwie

Kulinarne Przeboje
Msemmen, czyli marokański naleśniki 144

Marokański naleśnik – rumiany placek o strukturze przypominającej ciasto francuskie. Idealny do zupy, ale smaczny też na słodko, albo jako zakąska do dań wytrawnych. Naleśniki prosto z Afryki Płaski chlebek, wypiekany na gorącej blasze albo patelni jest charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem(...)słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem i wówczas staje się samodzielnym daniem. Idealny dodatek do zupy Przedstawiamy Wam przepis na podstawowy naleśnik. Sami zdecydujcie jak chcecie go zjeść. My zjedliśmy chlebki z marokańską zupą z pieczonych warzyw , której słodycz świetnie szła w parze z lekko słodkimi naleśnikami. Przepis pochodzi z bloga CookingWithAlia.com

Niedzielny kucharz
Naleśniki z serem zapiekane z sosem waniliowym 253

wiaderka, 3 łyżki cukru, 2 żółtka. Sos waniliowy: 3 żółtka, 4 łyżki cukru,  ziarenka z 1 laski wanilii, 250 ml śmietany kremówki. Dodatkowo: cukier puder do posypania. Naleśniki zapiekane z sosem waniliowym to idealne danie, które można zaserwować zarówno na śniadanie jak i na obiad. Po upieczeniu naleśniki są i mięciutkie i wilgotne. Po prostu rozpływają się w ustach(...)Zaczynamy od smażenia naleśników. Z mleka, jajek i mąki przygotować gładkie ciasto. Rozgrzać patelnie teflonową, wylać na nią odrobinę oleju (tylko pod pierwszy naleśnik!), a następnie smażyć kolejno naleśniki. Należy jedynie zwrócić uwagę, żeby naleśniki były cieniutkie. Twaróg przełożyć do miski. Dodać cukier i żółtka. Dokładnie wymieszać. Przy wyborze sera należy zwrócić uwagę, żeby ser nie był zbyt rzadki, ponieważ

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki z prażonymi jabłkami 120

ukrytych w cienkim naleśniku. Dziś ja robię je dla swoich dzieci, podaję bez mleka. Jabłka ze sklepu niestety nie dają tyle smaku co te zebrane wprost spod jabłonki. Ale i tak jest smacznie: Składniki na ciasto naleśnikowe: mleko mąka soda oczyszczona 1 jajko 2 łyżki oleju sól, cukier Trudno mi jest podać Wam składniki na naleśniki, bo ja robię(...)woda odparuje), 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soku z cytryny. Można dodać także szczyptę cynamonu (u mnie dzisiaj bez). Uprażone jabłka układam na naleśniku i zawijam w sukieneczkę Podaję z kleksem posłodzonej śmietany.     Artykuł Naleśniki z prażonymi jabłkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Naleśniki jogurtowo mleczne z kisielem owocowym 175

mojego podniebienia raj. Uwielbiam naleśniki, a te są bardzo delikatne i pyszne. Naleśniki – wszystkie składniki na ciasto na naleśniki dokładnie wymieszać na gładką masę. Odstawić na 30 minut, żeby odpoczęło. Kisiel jeżynowy – zamrożone jeżyny lub inne owoce wrzucić do garnka, wlać wodę i gotować na bardzo małym ogniu. Jak się rozmrożą i zagotują. Przelać wszystko przez sito(...)zdjąć z ognia. Po przetarciu owoców przez sitko zostało i 1 1/4 szklanki gęstego soku z jeżyn. Jeśli wyjdzie Wam więcej to trzeba dodać trochę więcej mączki ziemniaczanej. Smażenie naleśników – na patelni rozgrzać olej i smażyć partiami naleśniki. Usmażone naleśniki przykryć, żeby utrzymać je ciepłe. Na każdy naleśnik położyć kisiel jeżynowy i złożyć naleśniki w dowolny kształt. Na górę

Kuchnia Pokoleń
Pomarańczowe Naleśniki z Karmelizowanymi Jabłkami 219

jedne z lepszych naleśników jakie jadłam! Poważnie! Nie jestem żadną miłośniczką naleśników. Lubię, jadam, ale jakoś nigdy się nie zachwycałam suchym naleśnikiem, zwykle zwracałam uwagę jak smakuje z nadzieniem. A tu taka niespodzianka! Normalnie wpadłam w zachwyt i mało tego, pożarłam dwa suche bez nadzienia. Są mega! Jeden plus za to, że ciasto leżakuje przez noc w lodówce, rano brudzę(...)tylko patelnię i skupiam się na nadzieniu. Drugi plus za smak. Kolejny za konsystencję, która z podanych proporcji jest idealna. Naleśniki wychodzą cieniutkie i fajnie przyrumienione, a to dzięki dodatkowi masła i cukru. Kolejny plus za doznania zapachowe, smażąc je po kuchni rozchodzi się zapach pomarańczy, oj jak ja to lubię :) Nadziałam je karmelizowanymi jabłkami, bo tak pomyślałam, że fajnie

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania