rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniNiby proste, a nie zawsze wychodzą. Przepis jest na 6 dużych placków. CIASTO - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 2 i 1/2 szklanki mleka
Pasje JolkiSkładniki: siemię lniane mielone 1 łyżeczka mąki: ryżowej, kukurydzianej, ziemniaczanej i jaglanej po 2 łyżki mleko sojowe lub ryżowe około 200 ml
głodny alergikPierogi Pierogi z makiem Pierogi z kapustą i grzybami Kluchy Knedle ze śliwkami i miodem Kopytka z sosem Krokiety Krokiety w waflach Krokiety Pizza
Aga w kuchniNo muszę wam powiedzieć, że w taka pogodę jak dziś to poza tym że człowiekowi żyć się odechciewa to sam nie wie co by tu zjeść
NaKońcuJęzykaSkładniki : 4 jajka szczypta soli 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki łyżka soku z cytryny 5 łyżek wody ( może być gazowana) olej Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieJakiś czas temu znalazłam podobny przepis w jednej z książek Nigelli Lawson. Pozmieniałam niektóre składniki i powstał bardzo dobry, ciepły deser. Moja mama wprost za nim
Przepisy AleksandryStatystycznie to kobiety najczęściej gotują w domach (znam bardzo niewielu panów, którzy lubią i potrafią to robić), więc...z okazji Dnia Kobiet proponuję wydrukować ten przepis
Przepisy AleksandryDanie idealne na postny piątek i dla fanów ruskich pierogów :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
Przepisy AleksandryNa śniadanie idealne. Pulchne, mięciutkie małe placuszki, które można podawać z wieloma dodatkami. Składniki: 150 g mąki 50 g cukru 280 ml mleka 1 jajko
Zabawa smakiemSkładniki: 1 kostka sera białego 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego cukier do smaku mrożone zmiksowane maliny Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do blendera, zmiksować i gotowe! SMACZNEGO
Blondynka GotujeDutch baby – pieczony naleśnik z warzywami. Podnieś poziom swojego śniadania , dzięki temu holenderskiemu naleśnikowi, z dodatkiem pomidora, papryki i pieczarek. Wlej ciasto na rozgrzaną patelnię, włóż ciasto do piekarnika i obserwu, jak tu i ówdzie wyrasta! Po upieczeniu dodaj podsmażone warzywa i natychmiast podziel się tym naleśnikiem ze swoimi bliskimi. Jest to zabawne danie , które zawsze uszczęśliwia wszystkich dookoła(...)temperatury. Wyciągnij patelnię, umieść masło i czekaj aż się rozpuści. Gotowe ciasto wylej na ropuszczone masło i ponownie wsadź patelnię do piekarnika. Nalesnik piecz przez około 20 – 25 minut. Naleśnik napuchnie i będzie miał kolor złotobrązowy. Podczas gdy nalesnik się piecze przygotuj warzywa. Wszystkie warzywa pokrój. Na patelni rogrzej olej i smaż warzywa przez 5 minut. Przypraw solą i pieporzem
Zdrowy Styl Joanny