naleśnik - 11212 przepisów (strona:292/748)

przetwory na zimę - keczup z cukinii 1007

Keczup z cukinii  sprawdza się doskonale jako sos do pizzy, jako dodatek do naleśników meksykańskich czy chili con carne . Polecam Wam ten przepis, oczywiście możecie regulować smak keczupu dodając mniej lub więcej przypraw. składniki: 1 1/2 kg obranej i pozbawionej nasion cukinii 1/2 kg cebuli 4 ząbki czosnku garść soli 400 g koncentratu pomidorowego 1 szklanka cukru

babka w formie
Nutella orzechowa. 145

przełóż do czystych, suchych, wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie wieczkami, przechowuj w lodówce, maksymalnie do 3 tygodni.    K remem tym możesz smarować kromki razowego chleba, chałki, bułki, naleśniki czy gofry. Krem ten smakuje wyśmienicie i nie zawiera żadnych środków konserwujących czy poprawiających smak. Nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, a doskonale smakuje, zwłaszcza milusińskim. Polecam

Przepisy i porady kulinarne
Jabłka na zimę 122

spiżarnia:). Najmniejsze okazy zapakowałam w całości do słoików i zawekowałam w lekkim syropie, część została potarkowana z przeznaczeniem na szarlotki, a reszta delikatnie podprażona będzie świetnym dodatkiem do nadzienia naleśników czy też do ryżu:) JABŁKA NA ZIMĘ JABŁKA DO CIAST JABŁKA PRAŻONE JABŁKA W LEKKIM SYROPIE Artykuł Jabłka na zimę pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Dżem brzoskwiniowy 151

Pora zacząć przetwarzanie. Na początek zapraszam po przepis na domowy dżem brzoskwiniowy. Taki dżemik jest idealny do naleśników czy gofrów. Składniki: 1 kg brzoskwiń 500 g cukru żelującego 2:1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Brzoskwinie myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórek i usuwamy pestki. Owoce drobno kroimy w wkładamy je do garnka. Polewamy sokiem z cytryny i mieszamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
RYŻ ZAPIEKANY Z BRZOSKWINIAMI I MANNĄ KOKOSOWĄ 154

Manna kokosowa, pomimo nazwy nie ma nic wspólnego z tradycyjną kaszą manną. Jest to 100% miąższ z kokosa, bez emulgatorów, cukru i oleju palmowego. Doskonały dodatek do pieczywa, owsianek, naleśników, owoców czy koktajli. W temperaturze pokojowej ma postać stałą i w pierwszym momencie przypomina olej kokosowy, ale po spróbowaniu dosłownie rozpływa się w ustach i czuć intensywny smak kokosa

Kuchnia MagdaLeny
Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki 116

między posiłkami?. Jednak od kilku dni chodziły za mną gofry. Przypieczone ciasto, chrupiące z każdym kęsem, a do tego […] Artykuł Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Kurki smażone z cebulą i chili 193

czosnkiem w sosie śmietanowym, - podduszone w sosie i podane jako dodatek do mięs, - pieczone w tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany, - risotto z kurkami, - zamknięte z mięsem w placku calzone

Zasmakuj Kuchni
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 178

blog: Take it Izzy Batoniki bounty ; blog: Smiling shrimp Koktajl biało-czerwony ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczone młode buraczki ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Msemen - marokańskie naleśniki z polskim miodem ; blog: piekarz-kucharz-garkotłuk

Weekendy w domu i ogrodzie
Placki ze zsiadłym mlekiem 168

Placki ze zsiadłym mlekiem Placki te są bardzo zbliżone smakiem do amerykańskich pancakeów na maślance . Ich smak jest zupełnie inny, niż gdybyśmy dodali mleko. Są świetną odmianą dla klasycznych naleśników, dlatego najczęściej przyrządzamy je na weekendowe śniadanie. Jest to oczywiście również dobry pomysł na wykorzystanie zsiadłego mleka, którego czasami w lato mamy w nadmiarze, a upalna wersja obiadu zsiadłe

Taste and Cook
Kurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. 271

schabu w panierkach wszelakich. Polecam kotlety w kokosowej panierce . Małe kąski z kurczaka w panierce kukurydzianej można wykorzystać do różnych dań np. do gyrosa, do tortilli, czy do naleśników. Przeważnie do panierek wykorzystuje się bułkę tartą, która ma zasadniczą wadę – pali się na patelni. Ja polecam do panierowania mąkę kukurydzianią, która się nie pali, i ostatnio króluje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KREM CZEKOLADOWO ORZECHOWY Z RODZYNKAMI 126

wrzucamy do melaksera/blendera zależy od mocy. 3. Dorzucamy kakao, olej (jeśli kokosowy to rozpuszczony) i wodę. Wszystko miksujemy do połączenia składników i mamy gotowy krem na kanapki czy do naleśników😍 Wartości odżywcze: 1816 kcal B 41 g W 77 g T 150 g przy 50 g rodzynek: 1679 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cukinia w cieście 127

upiec). Z mąki (ja użyłam orkiszowej ale może być każda inna), wody, proszku do pieczenia robimy ciasto, wszystko razem miksujemy na gładką masę. Musi być znacznie gęściejsze niż na naleśniki (konsystencja gęstej śmietany). Doprawiamy ciasto solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Rozgrzewamy tłuszcz (tyle aby cukinia mogła delikatnie pływać), plastry cukinii dokładnie ze wszystkich stron zanurzamy w cieście i kładziemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jakie mleko kokosowe do koktajli kupić? 279

certyfikowany składnik ekologiczny) 26 kcal/100 ml Nie testowałam, ale podejrzewam że ze względu na dużą zawartość kokosa i dodatek substancji zagęszczających mleko charakteryzuje się kremową konsystencją, dobrą np. do naleśników.   Jak widzicie mój faworyt to mleka Ecomil – wersja zielona (rzadziej) i biała bez dodatku substancji słodzących.  A jakie są wasze typy? Może macie coś godnego polecenia

Powiedz dietom nie
Jak zrobić domowe masło 479

ilości wyszło 400 ml maślanki. Maślankę przelewamy do np. słoika i wstawiamy do lodówki – możną ją później wypić lub zrobić z jej dodatkiem koktajl, ciasto z owocami, proziaki lub naleśniki. Ma ona rzadszą konsystencję, niż kupiona w sklepie ale jest bardzo smaczna. Jak płuczemy masło? Odsączone masło skręcamy w gazie formując zwartą bryłę, którą wkładamy do miski z wodą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów 112

tyle mało, że nie zmienią znacząco smaku całości). Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów to doskonałe smarowidło do chleba, ale nie tylko. Możesz posmarować nią placki tortilli lub wytrawne naleśniki przed nałożeniem nadzienia, możesz posmarować rozbite mięso na roladki, nawet użyć zamiast sosu pomidorowego do pizzy - ogranicza Cię tylko wyobraźnia ;) Pasta może stać w lodówce (zamknięta w słoiku) kilka

Kolorowy Przepisownik