Kolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek mrożonych jagód 1 łyżeczka żelatyny Różowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzepis na ciekawą i tanią przekąskę. Kuleczki najlepiej smakują na zimno z sosem czosnkowym. Składniki: 6 kromek chleba (może być czerstwy pół szklanki mleka 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 150 g żółtego sera 200 g boczku wędzonego oregano, sól, pieprz, papryka ostra szczypta soli Przygotowanie Chleb kroimy w kostkę, zalewamy mlekiem i wbijamy jajka. Odstawiamy na chwilę, następnie miksujemy
e-PrzepisyKulinarneMoja propozycja na Dzień Zakochanych. Totalna wariacja z ciastem na faworki i sernikiem na zimno. Składniki ciasto 1 szkl mąki 1 jajko 1 łyżka śmietany 1 łyżka spirytusu 2 łyżki miękkiego masła szczypta soli sernik 2 serki homogenizowane 1 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybkie, proste i niezwykle smaczne ciasto na zimno. Szczerze powiedziawszy, to od początku do końca było moją czystą improwizacją, która okazała się "strzałem w dziesiątkę". Zamiast zwykłego deseru - wyszedł mi przepyszny torcik. Jest lekki, nie za słodki i z pewnością będę robiła go częściej. Nie ma w nim nic skomplikowanego i daje
Di gotujeJeśli lubisz nowe połączenia smaków wędzonego łososia , szpinaku i chrzanu daj się namówić ta taki torcik na zimno, wystarczy że zrobisz go po południu a rano podasz na wykwintne śniadanie, do szczęścia brakuje tylko filiżanki ulubionej herbaty. Torcik podałam na granitowej desce od Podstawki.pl-wyroby z granitu Składniki: Foremka prostokątna o wm 20X12 cm Spód: 3-4 tosty
Wanilia i KardamonKaszak czekoladowy to ciasto na zimno przełożone herbatnikami i ugotowaną kaszą manną. Całość udekorowałam polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Kaszak idealnie smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, ponieważ herbatniki zmiękną. Ciasto kaszak to smak mojego dzieciństwa :) Jestem pewna, że nie będziecie mieć problemu z przygotowaniem poniższego ciasta. Składniki na blachę 30 cm x 20-25 cm: 1 l mleka
Ugotowaćwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com To ciasto pamiętam jako wielki hit końca lat 90-tych. Było moim pierwszym ciastem na zimno, które jako nastolatka robiłam setki razy. Przepis pochodzi z moich własnych, dawnych notatek. (Tortownica około 21 cm) Masa: 200-250g masła śmietankowego (w oryginale jest kostka, ale śmiało można dodać 200g; nie zastępujcie go margaryną
Di gotujeSernik, szczególnie na zimno, to jeden z moich ulubionych rodzajów ciast. jakiś czas temu Lindt bardzo mile zaskoczył mnie słodką niespodzianką, którą postanowiłam po części wykorzystać do przygotowania sernika. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i gwarantuję, że wcale nie gorzej smakuje! tortownica o śr. 26cm Masa I: 400g białego mielonego sera, 200g gorzkiej czekolady (u mnie
Z miłości do słodkościKlasyk sam w sobie. Przysmak naszych mam i babć. Idąc tropem smaków dzieciństwa na Nowy rok przygotowałam pyszny sernik na zimno z kryształami z galaretek. Na blachę 32 x 35 cm: - 1 kg sera trzykrotnie mielonego ( może być wiaderkowe ) - 500 ml śmietanki 30 % - 2 żółte galaretki - 2 pełne łyżki żelatyny - 3 łyżki cukru Kryształki: - 1 czerwona galaretka - 1 żółta galaretka
kawawszklanceblasze wyłożonej papierem, wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika pieczemy około 15-20 minut-do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu podajemy ciepłe, choć rewelacyjnie smakują też na zimno posypane resztą cebuli. Smacznego
Wanilia i KardamonSernik, który nie wymaga pieczenia ani zbyt skomplikowanych składników. Wystarczy serki homogenizowane wymieszać z galaretkami i całość nalewać warstwami. Poniższy sernik na zimno to ciasto obowiązkowe na moim świątecznym stole :) Składniki*: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym (każdy po 200 g) 1 duży jogurt naturalny (370 g) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 galaretka brzoskwiniowa
Ugotowaćwody. Można również dodać Ajvar. Gdy warzywa będą miękkie, ułożyć je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą. Ostatnią warstwą mają być warzywa. Potrawę podawać na ciepło lub na zimno
Czerwień i błękitTakie mięsko super będzie smakowało na zimno z sosem tatarskim, chrzanowym czy czosnkowym. Dodatkowe zdjęcia wstawię później, ponieważ dopiero jest peklowane mięso.Jeszcze dzisiaj możecie to przygotować, ale dopiero jutro piec. Idealne na kolacje świąteczną. Kulkę umyć i osuszyć. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem. Suszone pomidory wyjąć z zalewy i bardzo drobno posiekać,dodać posiekany czosnek, obłożyć nimi mięso oraz
Kuchnia Pokoleńokazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSernik jagodowy na zimno to proste, szybkie, a jakże efektowne i smaczne ciasto, polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's world