poczekaj kilka dni z zabiegiem i pozwól im podrosnąć, Braun Silk-expert IPL najlepiej sprawdza się na suchej, czystej skórze, Braun Silk-expert IPL wysyła impulsy światła wzdłuż trzonu włosa, do jego korzeni. To może być dziwne odczucie, ale szybko do niego przywykniesz, używaj go raz na tydzień (w pierwszej fazie). Używając go częściej możesz podrażnić swoją skórę, Silk-expert
Kulinarna (nie)codziennośćżywieniowo. To były piękne czasy, gdy moim jedynym problemem było to by ugotować sobie obiad i gdy nie wiedziałam jak to jest budzić się codziennie rano z nowym, siwym włosem na głowie. Rok 2011, tak piękny bo zakochałam się po raz pierwszy i tak trudny bo mieszkałam z dala od najbliższych. Pierwsze było też ciasto z awokado. Było dobre
Fill The BowlCzuję, że się zmieniam , żeby nie napisać starzeję.... Tu i ówdzie siwy włos, tu i tam jakaś zmarszczka i to nie pierwsza już... Z egar tyka, wiosen przybywa , do 40 -stki już niedaleko . No cóż, jestem panią w średnim wieku . Brzmi przera żająco? Nie dla mnie. Nie teraz. Przecież l ubię siebie:) Coraz częściej zauważam ,że czas płynie
WYSPA SZCZĘSLIWAlepiliśmy pączki, a trawa, patyki i liście to produkty, które sprzedawaliśmy w naszym osiedlowym sklepie. Na trzepaku ćwiczyliśmy nasze mięśnie, udając pająki i robiąc inne wygibasy, na wspomnienie których włos się na głowie jeży. Guma do skakania to klasyka. Nie było dziecka, które nie lubiło tego "sportu" i nie nosiło jej w kieszeni. Klasy, podchody, państwa-miasta to tylko
WYSPA SZCZĘSLIWArachunku. Czym wyróżnia się Frisco.pl na tle innych sklepów spożywczych online? Na pewno nie jest to sklep typu hipermarket, przynajmniej w mojej opinii. Dlaczego? Bo we Frisco.pl nie spotkacie włosa w zapakowanym mięsie czy zepsutego pomidora. Jakość dostarczanych produktów jest bardzo wysoka, wręcz taka, jakbyśmy sami wybierali sobie zakupy do koszyczka. To dla mnie ważne. Na początku mojej przygody
Gotowanie i blogowanieżywieniowo. To były piękne czasy, gdy moim jedynym problemem było to by ugotować sobie obiad i gdy nie wiedziałam jak to jest budzić się codziennie rano z nowym, siwym włosem na głowie. Rok 2011, tak piękny bo zakochałam się po raz pierwszy i tak trudny bo mieszkałam z dala od najbliższych. Pierwsze było też ciasto z awokado. Było dobre
Fill The Bowlmały włos, a zjadłabym samo nadzienie zanim jeszcze ulepiłam pierogi. Pycha. To był bardzo dobry pomysł, aby do pierogów zrobić słodkie nadzienie z kaszy manny i mandarynek. A jeszcze lepszym pomysłem jest polanie ich orange curd. Poezja :) Słodki środek z aromatyczną wanilią i lekko kwaśny sos pomarańczowy, to bardzo harmonijne połączenie. Jeśli lubicie pierogi, a do tego w wersji deserowej
zadanie-gotowaniepogoda znów płata nam figle. Poprzedni weekend pięknie upalny, a obecny wieje chłodem i deszczem. Od deszczu przeciekł mi dach, i wczoraj rano wkraczając do kuchni byłam o włos od utraty życia w wyniku pięknego poślizgu na kałuży wody. Po południu miałam zaplanowany udział w ognisku, niestety zostało odwołane z powodu pogody. Ja jednak zdążyłam napiec pysznych babeczek, którymi skutecznie
peggiwkuchnimały włos, a przegapiłabym urodziny bloga ;) To już jutro! Ostatnio sporo się u mnie dzieje, mniej piekę, ale na szczęście mam w zapasie kilka przepisów ;) Dziękuję Wam, że ciągle zaglądacie na mojego bloga, że dzielicie się ze mną swoimi spostrzeżeniami, opiniami i zdjęciami. Jesteście kochani, wiele to dla mnie znaczy. Nie będę się zbytnio rozpisywała, po prostu jeszcze raz powiem
Domowa cukiernia Ewymikstura” na kaca, zwana w języku angielskim „ Hair of the dog.” Uzupełnieniem skróconej nazwy jest zwrot „Hair of the dog that bit”, czyli „Włos psa, który nas ugryzł”. Oznacza to dokładnie to samo co wyrażenie „Klina klinem” w języku polskim . Ale dlaczego właśnie Bloody Mary jest idealnym „klinem”? Odżywcza
Jem więc JestemCzyli druga młodość czerstwego chleba :) W szale twórczym upiekłam tak dużo pieczywa, że nie udało się nam go zjeść póki było jeszcze świeże i miękkie. Włos na głowie mi się jeży na myśl o marnowaniu pożywienia, więc zaczęłam szukać inspiracji na spożytkowanie czerstwego już mocno pieczywka. Z pomocą przyszła Bożenka z bloga Moje domowe kucharzenie , która podsunęła mi nietuzinkowy
Grunt to przepis!głowie tłuką się obrazki z przeszłości. Niebieski fartuch mamy, chińskie woskowe kredki pod choinką, chleby pieczone w wielkim piecu u sąsiadki, włos anielski na choince, łzy ocierane ukradkiem, bo taty już nami nie było, pierogi ze słodką kapustą, najprawdziwszy kożuch szyty przez kuśnierza ubierany na Pasterkę, bo przecież śniegi i mrozy były
bistro mamamikstura” na kaca, zwana w języku angielskim „ Hair of the dog.” Uzupełnieniem skróconej nazwy jest zwrot „Hair of the dog that bit”, czyli „Włos psa, który nas ugryzł”. Oznacza to dokładnie to samo co wyrażenie „Klina klinem” w języku polskim . Ale dlaczego właśnie Bloody Mary jest idealnym „klinem”? Odżywcza
Jem więc Jestemtakiego "sernika" powinnam dać, by był smaczny. No bo skoro "sernik" to nie potrzebuję mieć przepisu i można go stworzyć z głowy :) tak zrobiłam i... o mały włos upiekłabym samą bezę na kruchym cieście :P bo nie dodałam kluczowego przecież składnika - jogurtów! Na szczęście oprzytomnienie przyszło w porę, zebrałam te 2 wyłożone już łyżki z ciasta ;) i dodałam brakujące jogurty
Kolorowy PrzepisownikMocnej Grupy Blogerów , o którym więcej możecie przeczytać TUTAJ . W tym tygodniu tematem przewodnim była szarość . Kulinarnie szary nie jest zbyt zachęcającym ani smakowitym kolorem, wzięłam zatem temat pod włos
Przepysznik - BLW i nie tylko