na sernik - 2049 przepisów (strona:48/137)

Sernik z rosą II - niezawodny 203

sernik robię po raz czwarty i za każdym razem wychodzi idealny i delikatny. Tego sernika nie da się popsuć chyba. Jeśli ja go nie „spaprałam”, w „te dni” to nikt go nie „spapra”. Jest to sernik przygotowany na serze z wiaderka, dobrze smakuje po półdniowym leżakowaniu w lodóweczce, ale najlepiej ..to po 2 dniach ! Serio! Jak się ostanie(...)mnie 1 szklanka ma 250 ml -pół szklanki cukru do wypieków -saszetka cukru waniliowego, najlepiej z prawdziwą wanilią -kostka masła- 250 g -2 łyżeczki proszku do pieczenia W wykonaniu sernika pomógł mi robot, ale metodą tradycyjną radzę zagnieść ciasto w misie, dość szybko, bo ciasto jest lepiące. Dużą blachę wyłożyć papierem i wylepić ciastem dno. Można z brzegami- wtedy spód

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik Blue Curacao 273

samym podaniem deseru. Masa śmietankowa: 1. Ubić mocno schłodzoną śmietanę na sztywno, dodać cukier puder 2. Pod koniec ubijania dodać schłodzony serek mascarpone, ubijać aż masy się połączą Schłodzony sernik dekorować chmurkami masy śmietankowej, jagodami oraz listkami mięty. Smacznego :) Zobacz także:         Sernik z wiśniami       sernik z kiwi(...)sernik wiśniowy    sernik z musem czekoladowym

KreatywnePiny
Sernik z kaszą manną, czyli sernik tradycyjny 244

Sernik, sernik i jeszcze raz sernik, to jest chyba jedyne ciasto, które mogę jeść non stop. Pyszny, puszysty, delikatny, rozpływający się w ustach, taki, który robiły nasze mamy, czy tez babcie. Najlepszy na świecie sernik tradycyjny. Kto nie jadł, niech żałuje :)  Składniki: 1 kg twarogu śmietankowego 6 jaj 1 szklanka cukru 3/4 szklanki kaszy manny(...)miękkie masło i ucieram na gładko. Twaróg mielę trzykrotnie, dodaję do masy maślanej. Wsypuje partiami kaszę manną, a na końcu ubite białka. Piekarnik nagrzewam do 160°C i piekę sernik w tortownicy przez około 60 min. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 110°C i piekę przez 30 min. W razie konieczności nakrywam wierzch folią aluminiową by się

Ciasteczkowy Potwór
Sernik jagodowy 127

Bardzo smakował moim gościom. Zajadali się, że hej! Ja zresztą też:) Sernik znalazłam w kawiarence u Dorotki :)  Składniki na spód sernika: 150 g ciastek digestive, pokruszonych; 75 g roztopionego masła; Wykonanie: Tortownicę o średnicy 22 cm bardzo dokładnie wyłożyć folią aluminiową. Pokruszone ciastka wymieszać z masłem, wgnieść w spód tortownicy i schłodzić przez 20 minut w lodówce. Składniki(...)wmiksować jajka (od tego momentu miksujemy tylko chwilę). Masę serową należy wylać na schłodzony wcześniej spód. Sernik należy piec w temperaturze 180 o C przez około 55 minut. Sernik powinien być "ścięty" na wierzchu, nie pieczemy do tzw. suchego patyczka. Wszystkie składniki polewy wymieszać, wyjąć sernik z piekarnika, delikatnie wyłożyć polewę, wyrównać i piec jeszcze 10 minut

In my kitchen
Irish Cream cheesecake (sernik z Bailey's) 184

Tortownicę o średnicy 23 cm bardzo dokładnie uszczelnić folią aluminiową, gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej (trzeba szczelnie owinąć tortownicę folią, by nie dostała się nam do sernika woda). Przygotować spód: Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem i wymieszać z roztopionym masłem. Wcisnąć w dno tortownicy. Schłodzić w lodówce, do czasu przygotowania masy serowej. Aby przygotować masę serową, wszystkie(...)temperaturze 170 st. C. Nie pieczemy do tzw. suchego patyczka, masa powinna być ścięta od góry. Sernik wystudzić i dowolnie udekorować. U mnie posypałam czekoladowymi wiórkami. Moje uwagi: sernik piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, a proporcje składników zwiększyłam o 1/4 ich ilości. Sernik piekłam 1,10h. na masę serową wykorzystałam "Twaróg delikatny naturalny" firmy President

In my kitchen
Sernik w łatki 144

moim blogu serniki na zimno, ale taki pieczony tylko przeze mnie, bez pomocy innych :) - to pierwszy raz. Sernik to zmora moja była. Kiedyś już dawałam przepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka(...)część ciasta, które wcześniej odłożyliśmy, wałkujemy i rwiemy "łatki", które układamy na wylaną masę Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środku Wyjmujemy, studzimy, zjadamy :) Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty. Smacznego! :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Słodkie środy - Sernik nowojorski z nutą czekolady 204

Serniki są ciastami, które uwielbiam. Ten nowojorski chodził już za mną od dłuższego czasu i śmiało można powiedzieć, że jest to mój debiut w jego przygotowaniu. Wszyscy zachwycali się  jego smakiem, teraz i ja dołączam do grona smakoszy owego sernika i śmiało mogę rzec, że to jeden z lepszych serników jakie jadłam. Jest delikatny, a kompozycja czekolady świetnie(...)było grudek.  Polewę wylewamy na gorące ciasto i wkładamy powrotem do piekarnika na 20 minut.  Po tym czasie wyłączamy grzanie, uchylamy drzwiczki piekarnika.  Na gorący sernik wykładamy krążki czekolady.  Sernik pozostawiamy na około 30 minut w piekarniku.  Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin wówczas jest najlepszy. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik kremowy 366

jakiegoś czasu chodził za mną delikatny, kremowy sernik.  Kupiłam więc ser i do pracy.  Sernik wyszedł dokładnie taki jaki sobie wymarzyłam.  Do tego był to mój pierwszy sernik pieczony w kąpieli wodnej.  Nie taki diabeł straszny.  Od teraz chyba już będą piekła w ten sposób większość serników.     Składniki(...)przez około 50 – 60 minut.  Sprawdzić czy sernik jest ścięty.  Następnie wyjąć go z formy z wodą i odstawić w formie do ostudzenia.  Schłodzony sernik pokroić

Sto kolorów kuchni
419. Dynia w serniku? 116

dyniowo-cynamonowy serniczek* nadziany kajmakiem z polewą kajmakową*budyniowyA co znalazłam dzisiaj na targu? Milka OREO!! Nawet nie wyobrażacie obie mojego zacieszu gdy ją zobaczyłam :P

More food, love and dreams
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 206

autorka: whiness | blog: Relish it Rogaliki drożdżowe z masą krówkową autorka: magma | blog: ciastkarnia na kruchym spodzie Panna cotta po raz kolejny autorka: magma | blog: ciastkarnia na kruchym spodzie Sernik o smaku krówki autorka: edytaha | blog: Kuchenne zapiski CIASTO TOFFI autorka: Pyszne Kaprysy | blog: pysznekaprysy.blogspot.com Miodownik karmelowy autorka: anekbu | blog: Mania Gotowania Sernik krówkowy na spodzie Oreo autorka(...)anekbu | blog: Mania Gotowania Ile flottante - bezy pływająca wyspa autorka: magdaczekoladka | blog: Z miłości do słodkości Sernik kajmakowy autorka: sqaqanqa | blog: sqaqanqa gotuje ciasto maxi king II (bez pieczenia) autorka: 6niebo | blog: szóste niebo sernik "snikers" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Ciasto tortowe autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Torcik Śmietankowy Snickers autorka: VerySweetPage | blog: Piernikowa Chata

Mania Gotowania
Ciasto styropian 595

cieście twaróg i prawdopodobnie właśnie ona skojarzyła się komuś ze styropianem, gdyż jest biała jak on. Faktem jest, że ciasto trochę smakuje jak sernik i wygląda jak sernik, choć nie jest sernikiem. Jest natomiast ciekawą propozycją dla łasuchów. Można je zrobić w wersji lżejszej, zamieniając śmietanę w składzie na jogurt naturalny lub smakowy. Ciasto styropianSkładniki:ciasto 240g mąki(...)pozostawić w wyłączonym piekarniku do ostygnięcia Ciasto styropian nie smakuje jak typowy sernik, zwłaszcza, że ilość cukru w masie śmietanowej jest zdecydowanie mniejsza niż ta, którą sypiemy do sernika. Na pewno też trochę inaczej będzie smakować ciasto upieczone z jogurtem. W moim cieście delikatnie wyczuwalny jest smak wiórków kokosowych oraz leciutko kwaskowaty smak śmietany, który może uchodzić za smak

Smakołyki Bereniki
Świąteczny sernik z karmelową nutą na orzechowym spodzie - bez glutenu 157

mojej rodzinie na każde święta piecze się sernik. Uwielbiany przez wszystkich i ...koniecznie bez rodzynek ;) Na Wielkanoc zawsze ten lekki, waniliowy ze złocistymi, cukrowymi kropelkami na puchatej piance- sernik rosa. Na Boże Narodzenie na stole ląduje zimowa, cieplejsza w smaku wersja śmietankowo- karmelowa na ciężkim (kompletnie bezglutenowym) orzechowym spodzie. Przepyszne karmelowe drobinki rozpływają się w ustach i nadają(...)sernikowi świątecznego charakteru i przytulności, a wyrazisty orzechowy spód wspaniale kontrastuje ze śmietankowym serem, przywołując wspomnienia orzechowych prezentów z dzieciństwa. Sernik to jedno z tych ciast, które kojarzą się z miłością i domowym kątem, a przecież te Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają :) Bezglutenowy sernik śmietankowo- karmelowy na orzechowym spodzie na małą formę Potrzebujesz: Ciasto: 60g zmielonych

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik kokosowy 141

Sernik powstał spontanicznie i bardzo szybko, bez robienia spodu i ubijania białek, ponieważ po prostu miałam mało czasu na jego wykonanie, a spodziewałam się gości. Sernik wyszedł ciężki, tłusty, bardzo sycący i smaczny. Polecam tym, którzy lubią ciężkie serniki i kokos. Święta tuż tuż i już zastanawiam się jakie ciasta przygotować, co roku robię kilka ciast, ponieważ(...)serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego

talerz przyjemności
Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake 209

minut. W celu przygotowania kruszonki, umieść wszystkie jej składniki w misce i mieszaj rozgniatając kawałki masła do powstania typowej kruszonki. Wyjmij sernik z piekarnika, wyrzuć folię i posyp sernik przygotowaną kruszonką. Wyjmij z piekarnika naczynie z wodą, zwiększ temperaturę do 200 oC i piecz kolejne 30 minut aż kruszonka ładnie się zarumieni. Po tym czasie wyłącz piekarnik(...)zostaw w nim sernik do schłodznia przy uchylonych drzwiczkach. Po tym czesie przełóż do lodówki i podawaj po schłodzeniu. Smacznego! English version Rhubarb and ginger crumble cheesecake (8-10 porcji) 400 g rhubarb, cut into 2 cm lengths 4 tbsp water 50 g sugar 1 tsp flour mixed with 2 tsp cold water 400 g cream cheese

karmelowy
Sernik czekoladowo-waniliowy 119

cukru 4 łyżki kakao 4 jajka 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 100 g masła 1 szklanka cukru 5 jajek 1 kg sera do sernika o smaku waniliowym Oczywiście można też użyć zwykłego lub dodać aromat do ciast. 2 łyżki mąki ziemniaczanej Opcjonalny dodatek, ja postawiłem na konfiturę wiśniową z Biedronki (brak na zdjęciu) listonic(...)listonic_content='3/4 kostki margaryny 2 szklanki cukru 4 łyżki kakao 9 jajek 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 kg sera do sernika o smaku waniliowym 2 łyżki mąki ziemniaczanej konfitura wiśniowa'; document.write(" "); Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Odpowiednio – 4 żółtka i białka dla ciasta oraz 5 żółtek i białek

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania