czarną porzeczkę.Padło na sernik bez pieczenia.Przeważają w nim dwa smaki słodki i lekko kwaśny oraz bardzo wyczuwalny smak czarnej porzeczki.Ja czarną porzeczkę bardzo lubię więc i sernik przypadł mi do gustu. Składniki: Spód 250 g herbatniki szkolne 150 g masła 3 łyżeczki kakao Masa serowa 1kg twaróg sernikowy w wiaderku 180 g jogurt naturalny
Ala piecze i gotuje, szczególnie na zimno, zawsze jest u nas mile widziany:) Musiałam wykorzystać jedną paczuszkę moich zamrożonych malin, postanowiłam zrobić więc bardzo szybki w przygotowaniu i do tego niezwykle smaczny sernik. Przepis powstał na bazie tego co znalazłam w szafkach i lodówce;) Spód:200g herbatników maślanych,130g masła. Herbatniki zmielić na pył, dodać stopione masło, krótko zmiksować w blenderze
Z miłości do słodkościstwierdzam, że te tradycyjne z przepisów mamy są najlepsze:)) Przepis na ten sernik mam właśnie od mamy i pamiętam jego smak jeszcze z dzieciństwa. Co prawda mama do sernika dodaje rodzynki, ale ja wole taką wersję:)) Ciasto: 125g masła lub margaryny, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, szklanka mąki pszennej
Z miłości do słodkościchcialam moc zatonac w morzu zoltych lisci. W powietrzu unosil sie ich zapach, pod butami slychac bylo przyjemny szelest.Ciezko bylo wracac do domu.Choc wlasciwie powrot byl slodki, pod znakiem sernika z brzoskwiniami.Sernik z brzoskwiniamiskladniki na ciasto: 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 3 lyzki cukru 5 zoltek maly proszek do pieczenia masa serowa: 1kg twarogu poltlustego 2 jajka 1 budyn
Przysmaki Karolkijuż ktoś obdaruje Was pachnącymi kwiatami lub ulubionymi kosmetykami to poczęstujcie go własnoręcznie upieczonym sernikiem z jagodami, a jeśli macie frużeline to sprawdzi się tu tak samo dobrze. Sernik z jagodami składniki: 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła 200 g serka ricotta 300 g twarogu śmietankowego 80 g białej czekolady 100 g cukru 3 jajka 300 g jagód(...)cukru. Dodajemy czekoladę i po jednym jajku, cały czas ubijamy. Przygotowaną masę wylewamy na ciastka. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 150C Upieczone ciasto schładzamy. Przed podaniem na sernik wykładamy owoce. Jeśli są mrożone pamiętajmy by je wcześniej rozmrozić. Można też użyć frużeline
Przysmaki KarolkiSernik bez sera? Próbowaliście takie sernika, w którym nie ma grama sera? Czy chcecie zaskoczyć swoich bliskich takim wypiekiem? Jeśli tak to radzę upiec wam styropian, bo tak właśnie nazywa się to ciasto. Jest obłędne i największego znawcę serników oszuka. Do tego banalnie proste i tańsze niż sernik, co przy naszych ostatnio budżetach nierzadko ma znaczenie. Przepis zaczerpnięty
Bernika - moj kulinarny pamietnikpierwsze .... mimo,że okres świąteczny dawno już za nami w czeluściach moich szafek wciąż leżakują pierniczki i trzeba było jakoś je wykorzystać ... - po drugie ... jakiś czas temu serniki wydawały mi się jednymi z najtrudniejszych ciast do wykonania , a teraz piekę je coraz chętniej i nawet nie notuję wpadek :) - po trzecie zakochałam się z żurawinie , zarówno w deserach(...)innych daniach No i o to powstał taki oto sernik zasypany białym puchem jak krajobraz za oknem . Popękany wierzch ciasta jest podobno oznaką ,że coś poszło nie tak ... jak dla mnie takie pęknięcia są niezwykle urocze i nie ujmują nic a nic ze wspaniałego smaku . Składniki : Spód : 30 dkg rozdrobnionych w malakserze pierników 10 dkg roztopionego
Malinowa Kawiarenkakiedy tylko spróbowali. I zapragnęli jeszcze. Nic dziwnego. Ma nietypową, musową i delikatną konsystencję. Rozpływa się w ustach.Niesamowicie pachnie czekoladą.Udał mi się ten eksperyment, oj, udał ;] CZEKOLADOWY SERNIK BEZ SERA. (pomysł i wykonanie - Karmel-itka.) na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto: 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka(...)mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto. Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu. Całość piekłam przez godzinę w 180 stopniach. Następnie wystudziłam sernik w piecu, a kiedy był już dostatecznie zimny, zaczęłam kroić. Smacznego! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimalinowy. Jednakże... Z aparatem krążę po domu. Szukam weny, nie znajduję.Wychodzę na ogród, z czerwoną miseczką w ręku. Z aparatem na szyi.Szukam inspiracji pośród malinowych krzewów.Znajduję. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. (aj tam, aj tam, mój i tyle xd ) spód: 200g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 100g cukru pudru 150 miękkiej margaryny masa serowa(...)gładką masę. Delikatnie wmieszałam maliny, które najpierw troszkę obtoczyłam w mące. Wylałam masę na spód, poukładałam na wygładzonym wierzchu maliny. Temperaturę pieca obniżam do 175 stopni. Sernik piekę ok. godziny. Zostawiam do wystygnięcia w piekarniku, lekko go uchylając po 15 minutach od wyłączenia. Smacznego! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkidługo potrwa ta dobra passa.Sernik ma piękny kolor, jest niebywale delikatny. Spód wyszedł niczym kakaowa chmurka, kruszonka jest smakowicie chrupiąca,a serowy środek rozpływa się w ustach. Prawdziwa poezja! SERNIK DYNIOWY. ciasto: kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 jajka 1 żółtko szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowo-dyniowa: 1 kg białego
W kuchni Karmel-itkijednym jajku, miksując dokładnie po każdym. Do masy wmieszać ok. 120 g żurawiny i wylać ją na przygotowany spód, na wierzch wysypać resztę żurawiny. Piec w kąpieli wodnej. Sernik(...)wstawić na środkowy poziom. Piec w 180°C 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec kolejne 50 minut. Jeśli weźmiecie mniejszą blaszkę, należy skrócić czas pieczenia. Sernik jest gotowy, gdy boki odchodzą od blaszki, a środek sprężynuje. Studzić w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu włożyć na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO
Blondynka Gotujemacie pojęcia ile osób nabrało się na ten Fałszywy "Sernik"! Każdy kto próbował myślał, że zjada sernik na zimno z truskawkami, nawet mój podejrzliwy syn zjadł nie domyślając się, że tak naprawdę zjada kaszę mannę, której zarzekał się, że nigdy nie zje! Trzeba to sprawdzić! Przepis z jednego z moich ulubionych blogów Moje Wypieki. Składniki
Blondynka GotujeDzisiaj coś słodkiego:) Sernik z makiem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Do sernikczka wykorzytałam również przyprawę do sernika i mas serowych Kamis. Bałam się nieco dodatku kardamonu ponieważ nie miałam okazji używać tej przyprawy i bałam się ze smakiem przypomina cynamon za którym nie przepadam. Jednak przyprawa smakowo przypadła mi do gustu i nadała serniczkowi wspaniałego aromatu. składniki(...)szklanki cukru pudru 250 g masła lub margaryny 5 jajek 1 budyń waniliowy 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki mielonego maku Back Mit 1 opakowanie przyprawy do sernika i mas serowych Kamis 150 g kakaowych herbatników Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Pół kostki margaryny rozpuścić w rondelku i wystudzić. Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza i drobno zmielić
Monia miesza i gotujeminut. Sernik zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masę kajmakową i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Gotową polewą posmarować wystudzony sernik. Na wierzchu posypać kandyzowaną skórką cytrynową
Monia miesza i gotujeryba, którą jakoś nieczęsto jadamy w domu. Zdarzyło się również przegryzać coś słodkiego lecz po raz kolejny potwierdziło się, że nic nie może się równać z domowym sernikiem ;) Bananowy sernik z przepisu Nigelli został zrobiony przypadkiem dla zużycia bananów okazał się pyszny - nie za słodki, aksamitnie bananowy, cudowny! Spód: 200 g herbatników 70 g masła Masa serowa: 700g
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!