galaretkę i postępować jak przy pierwszej aż skończą się serki i galaretki. Na koniec rozpuścić cytrynową galaretkę w 1,5 szklanki gorącej wody. Ananasy w całości położyć na stężały sernik. Gdy cytrynowa galaretka zacznie tężeć wylać ją na ananasy. Wstawić do lodówki
Amatorka kuchennaryżem i twarogiem. Łyżką formujemy małe placki i smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Serniki podajemy polane sokiem owocowym
Smakowite DaniaChodził za mną delikatny sernik z rosą, puszysty ale i taki, który może poleżeć i ciągle się będzie rozpływał w ustach! Składniki: Na ciasto 300 g mąki typ 500 Młyn Kopytowa 120 g masła 2 duże żółtka 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody 5 łyżek cukru pudru Na ser 1 kg sera w wiaderku
Z Kuchni Do KuchniJeden z lepszych serników, jakie ostatnio jadłam. Delikatny, a zrazem puszysty. Kremowy, z dużą ilością jagód. Czekoladowy spód doskonale wpisuje się w kompozycję całego ciasta. Pięknie się prezentuje. Zapewniam, że będziecie oczarowani jego smakiem :) Polecam! Składniki na spód: 50 g herbatników 2 łyżki masła 25 g gorzkiej czekolady Herbatniki bardzo drobno rozkruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić, połączyć z herbatnikami. Spód
Domowa cukiernia EwySernik na zimno z owocami i galaretką na ostatnio towarzyszące nam upały może okazać się miłym i smacznym przerywnikiem dnia. Jest bardzo prosty w wykonaniu i praktycznie nie ma takiej opcji, aby się nie udał. 5 żółtek 1 wiaderko serka (1 litr) 1 szklanka cukru 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 4 galaretki owocowe owoce ciastka pepitki
Jadło i czytadłomasy serowej, ciągle miksując a średnich obrotach. Dodać żurawinę, wymieszać całość łyżką i wylać na spód biszkoptów. Wierzch posypać płatkami czekolady i obfitą warstwą owoców. Odstawić do lodówki, aby sernik stężał. Zdjęcia dzięki uprzejmości Arkadiusza Kornackiego i Michała Nowika 1 5 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki
Kuchnia w opałachSernik na zimno z dodatkiem trzech rodzajów czekolady. Kremowy, puszysty, rozpływający się w ustach. SKŁADNIKI: (na tortownicę 28cm, blachę 24x24cm)1/2 masła1 szkl cukru pudru1 kg twarogu sernikowego (u mnie President)9 łyżeczek żelatyny3/4 szkl zimnej wody600 ml śmietanki 30%100g czekolady gorzkiej (ja akurat nie miałam więc dałam mleczną+4 łyżki kakao)100g czekolady mlecznej100g czekolady białej
Kto ugości moich gości?wszystkim smakował sernik, że nie zdążyłam zrobić zdjęcie przekroju ciasta :) ale zrobiłam też z tego przepisu wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych postach. składniki:1 kg twarogu sernikowegomałe opakowanie margaryny1 szklanka cukru4 jajkapół szklanki mleka3 budynie waniliowe5 paczek herbatników kakaowycharomat rumowyokoło 2 szklanek wydrylowanych wiśni (albo rodzynek)Twaróg, margaryna, cukier, jajka wkładamy
Bon Appetit MałgorzatySernik bez ciasta, bardzo delikatny i smaczny. Składniki:-1 kg mielonego twarogu, najlepiej zmielić krajankę twarogową-6 jajek-125 g stopionego masła-300 g cukru pudru-budyń w proszku-2 łyżki mąki pszennej-aromat Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy. Pozostały cukier puder
Maminek kulinarnyZapraszam Was do wypróbowania przepysznego przepisu na sernik, z prawdziwego twarogu z rodzynkami na kruchym kakaowym spodzie!przepis kliknij TUTAJ
SMYKWKUCHNISernik z rodzynkami (coś dla miłośników rodzynek)Składniki:- 1 kg twarogu - 2 budynie śmietankowe - 1 szklanka cukru - opakowanie cukru waniliowego - 6 jajek -2 małe śmietany 36%- pół szklanki śmietany 18% - 300 g rodzynek - herbatniki na wyłożenie blachySposób przygotowania:1.Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy twaróg i wszystkie pozostałe składniki
Gotuj Z MuzykąKolejna podpowiedź na smakołyki na świąteczny stół!Sernik królewski z bezą, czekoladą i pistacjami!Wypróbujcie koniecznie!PRZEPIS KLIKZAPRASZAM NA FANPAGE SMYKWKUCHNI NA FACEBOOKU
SMYKWKUCHNInajważniejsze przepis który zawsze się udaje, sernik jest puszysty i nigdy nie opada. Do tego pyszny, przyjemnie słodki, z bakaliami na wierzchu.Składniki:1 kg Twarożku sernikowego Hanusia Mlekovita 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka Dobrej Gospodyni Mlekovita1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Z Majeczką w kuchniKokosowy sernik* gotowany z truskawkami i chipsami kokosowymi(potem jeszcze waniliowym serkiem homogenizowanym) * z mąką kokosową i budyniem waniliowym, z serka "emilki" i z kostkiTaa, logika jeść ser z serem xdKiedyś robiłam go w wersji na ciepło i jakoś mnie nie przekonał, ale wersja na zimno jak najbardziej mnie kupiła :PBałam się, że wyjdzie za rzadki
More food, love and dreams