na pierogi - 3500 przepisów (strona:133/234)

Uszka wigilijne do barszczu 132

Do przygotowania uszek potrzebujemy: farsz: – grzyby – cebulę – sól, pieprz Grzyby moczymy przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni po czym dodajemy odcedzone

Szybko Tanio Smacznie
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym (jagodzianki) 108

każda). Z każdej części uformować okrągłe kuleczki, a następnie płaskie placuszki. Na środku każdego z nich położyć po 1 łyżce nadzienia jagodowego i wszystkie dokładnie zlepić - tak jak pierogi.  Bułeczkom nadać owalny kształt i umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Tak poukładane ponownie przykryć szmatką i odstawić na 30-40 minut - do kolejnego wyrośnięcia. Jagodzianki - przed pieczeniem

Di gotuje
Warsztaty z Sokołów Naturrino 164

jajecznica może być tak smaczna. Zebraliśmy się wszyscy w kuchni, aby zacząć przygotowanie posiłków. Otrzymaliśmy przepisy na całodniowy zbilansowany jadłospis.  Wiadomo 5 posiłków dziennie.  Blogerzy przygotowali pierogi z farszem z pasztetu z pieczarkami, ze złotą cebulką podane na blanszowanym szpinaku.  Spraw żywieniowych pilnowała Pani Agnieszka Piskała. Kompetentna, fachowa Pani dietetyk. Szkoda, że ten dzień się skończył

AZgotuj!
Barszcz czerwony na zakwasie 201

samo tyczy się soli i pieprzu, dodajemy ich tyle by na nasze kubki smakowe były zadowolone ;) Dodajemy majeranek i całość gotujemy jeszcze 3 minutki.  Idealnym dodatkiem byłyby uszka, pierogi, paszteciki lub krokiety, ale to następnym razem

Emskie Smaki
Wyjątkowe pierożki curry czyli spiral curry puffs – foto instrukcja 112

zrobienie tych pierożków wymaga sporo pracy. Ale warto je przygotować, bo ciasto jest wyjątkowe, a nadzienie curry bardzo smaczne. Ja nadziałam je ziemniaczanym curry, ale jak to ze wszystkimi pierogami

Polska Zupa
Jabłko w cieście drożdżowym. 120

zmieniły się proporcje.  Jabłka jest więcej... a ciasta mniej. :) Bez wątpienia do mojej kategorii "comfort food", nie należą tylko domowe wypieki, ale również wszelkiego rodzaju kluseczki, naleśniki, pierogi oraz... słodycze.  Również te kupne.  Jednymi z moich ulubionych od zawsze były Delicje, Katarzynki, baton Picnic i Kitkat, Prince Polo, Ptasie Mleczko, a także Toffifee .  Od czasu

Poranek na słodko
Ciasteczka z wróżbą na wieczór panieński 175

razy. Z podanych składników zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować cieniutko i szklanką powycinać kółka. Na każdym położyć zrolowaną karteczkę z wróżbą, i zlepić tak, jak się lepi pierogi. Następnie uformować w rogalika. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut do lekkiego zarumienienia się ciasteczek. Po tym czasie wyją

Kolorowa kuchnia Elki
Dietetyczny pasztet z kurczaka 168

oleju i nie dodałam węglowodanów. Aby pasztet nie był zbyt suchy, dodałam bulionu drobiowego.  Jeżeli nie chcecie w Święta liczyć kalorii, odchudzajcie swoje potrawy, a później zjedzcie porcję pierogów lub makowca;) Dietetyczny pasztet z kurczaka z dodatkiem sosu chrzanowego z żurawiną Składniki: 4 uda z kurczaka, 1 podwójna pierś z kurczaka -  mięso po ugotowaniu i oddzieleniu

Codziennik Kuchenny
PROZIAKI – kuchnia regionalna 2324

mąka do podsypania. Przygotowanie: Do naczynia wlewamy zsiadłe mleko, dodajemy delikatnie roztrzepane jajka, sól, cukier, sodę i mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Powinno być luźniejsze niż na pierogi. W razie potrzeby dodajemy mąki, (zależy to od wielkości jajek).  Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką pozostawiamy w temperaturze pokojowej na ok. 30 min.  Ciasto rolujemy

Moniki Smakołyki
Gotujemy ekspresowy wywar wołowy w szybkowarze 138

powstanie cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
PUCHATE ROGALIKI Z JABŁKOWO-ORZECHOWYM ŚRODKIEM 216

ciepłym miejscu na ok. 1h. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy ale niezbyt cienko  i wycinamy kubkiem kółka. Na każde kołko nakładamy łyżeczkę nadzienia, składamy na pół i sklejamy podobnie jak pierogi. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie smarujemy je mlekiem i posypujemy cukrem. Pieczemy do zrumienienia

Walijskie Pichcenie
Placuszki z jabłkami 145

jabłek w pełni. U moich rodziców na jabłoniach jest ich całe mnóstwo. Także jak tylko się widzimy to prezentują mi ich cały worek. W tym roku zajadaliśmy się przepysznymi pierogami . Potem przyszedł czas na  kluski . Teraz przyszła pora na jakieś placuszki. Placki z jabłkami wyszły mięciutkie i delikatne w smaku. Można je polać jogurtem i posypać cukrem. Jeśli

Pobite gary Barbary
Bezglutenowe kruche ciasteczka z powidłami 171

wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto podziel na 4 części i z każdego uformuj kulkę. Ciasta po kolei rozwałkowuj na cienki placek i szklanką wykrawaj kółka z ciasta (jak na pierogi). Na środku każdego połóż po 1/2 łyżeczki powideł, zegnij bardzo delikatnie na pół i sklej. Gotowe ciastka odkładaj na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 129

aromatyczne połączenie a przy tym syte i bardzo smaczne.  Sezon szparagowy trwa wiec koniecznie spróbujcie!  SKŁADNIKI: naleśniki (5 sztuk):  100 g mąki bezglutenowej ( użyłam mieszanki do pierogów Nutrifree )  2 jajka  300 ml mleka 1  łyżka oleju  szczypta soli  nadzienie:  300 g serka twarogowego homogenizowanego  1 pęczek szparagów

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania