feta - podgrzewamy razem około 3 minuty i zdejmujemy z ognia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość odrywamy nieduże porcje, dłońmi formujemy krążki i nadziewamy łyżeczką szpinaku z fetą. Zaklejamy jak pierogi a następnie formujemy bułeczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak aby się nie posklejały. Wierzch bułeczek smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około
peggiwkuchniFarsz : cebulę posiekałem , przesmażyłem na maśle. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Wymieszałem cebulę z kukurydzą, posoliłem i doprawiłem pieprzem. Nadzienie ułożyłem na krążkach ciasta. Złożyłem na pół i skleiłem jak pierogi. Gotowe empanadas ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem, piekłem w temperaturze 200 stopni do zrumienienia
R'n'G KitchenPierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki. Składniki: Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 1 jajko ok. 3/4 szklanki wody Farsz: 1 brokuł 1 serek topiony ze szczypiorkiem 1/2 papryki czerwonej 2 plastry sera żółtego 2 łyżki mleka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły
Na Ciasteczkowych PapierachMuch like a painter who just starts to paint and creates a unique piece of art, a good cook can whip up something by just starting
Food Polkaczasu nie było dużo. Pomyślałam, że będzie z soczewicą. Po przejrzeniu szafek okazało się, że niewiele tam jest, a soczewicy wcale - ostatnio kupione zielona i czerwona "wyszły" do pierogów, a ja o tym zapomniałam i nie kupiłam. Bulion już był nastawiony, więc uznałam, że z makaronem będzie najszybciej. Ale do głowy przyszło mi jeszcze by dodać płatki owsiane
Kolorowy Przepisownikprzekąska, idealna na małe i większe przyjęcia. Sprawdza się świetnie, wszystkim smakuje. Przygotowuje się ją niezwykle łatwo i szybko, a jak? Od dłuższego już czasu, gdy robię w domu pierogi i zostanie mi nieco farszu, odkładam go do małego woreczka i wkładam do zamrażarki. To świetny sposób na domowy "półprodukt" - gotowy farsz można później wykorzystać w wielu różnych, "jedno
6niebowymienionych imprezach nikomu nie robi to różnicy. Najczęściej z kapustą i grzybami albo mięsem. Ja proponuje wam krokiety z serem i ziemniakami. Farsz podobny do takiego, jaki mamy w pierogach ruskich, pikantny pachnący cebulką i ziołami. Dla mnie krokiety występują nierozerwalnie jako para z czystym, czerwonym barszczem. Podany przeze mnie przepis wystarcza na 30 sztuk wypasionych krokietów. Przepis
ladykitchenczosnku, wlać szpinak, dodać mąkę, kucharka, pieprz mieszając rózgą zagotować, dodać gęstą śmietanę i mieszając krótko zagotować sos szpinakowy jest pyszny do różnych dań: makarony, kotleciki mięsne-warzywne, kluski, pierogi, nawet do frytek czy placków, naleśników, smakuje na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięRuskie pierogi mogłaby jeść przynajmniej raz w tygodniu. Tym razem ułatwiłam sobie sprawę i zamiast tradycyjnego ciasta użyłam ciast francuskiego. Paszteciki z ruskim nadzieniem z dodatkiem boczku zapiekłam i zjedliśmy tak jak ruskie - z kefirem. Nadzienie: ok. 800 g mączystych ziemniaków 300 g półtłustego twarogu 2 średnie cebule 5 plastrów boczku sól i pieprz do smaku masło klarowane
Czerwień i błękit00zł do 24,00zł. Szpatuła przypomina wyglądem łyżkę cedzakową. Jej proste wykończenie (nie zaokrąglone jak w łyżce) pozwala idealnie przewracać np. kotlety czy ryby bez chlapania tłuszczem. Łowienie pierogów też nie powinno stanowić problemu, do większych gotowanych kulek polecam jednak bardziej zaokrągloną wersję. To co dla mnie jest najważniejsze, to te mały otwory dzięki którym nadmiar wody czy tłuszczu
Gotowanie i blogowaniefantastycznego dania. Z porcji rosołowych ugotować wywar na czerninę podaną z lanymi kluskami. Udka pieczemy lub poddajemy długiemu gotowaniu w smalcu. Z resztek kaczki możemy zrobić pyszny farsz do pierogów z kaczką. A z piersi… no właśnie. Najlepsza kacza pierś, według mnie, to ta z chrupiącą skórką i lekko krwistym mięsem. I taką z całego serca polecam. Jest
Jacob Tastesblogu widzieliście pizze w różnych wydaniach, zawijane, nadziane bułeczki i wiele innych. Tym razem postanowiłam połączyć pastrami z ciastem do pizzy. Calzone, czyli jak to mówi mój syn wielki pieróg. Nie chciałam aby mięso wyschło, dlatego ukryłam je wewnątrz ciasta. Oj można się najeść do syta. Jeden taki pieróg zaspokoił głód mój i nastoletniego syna, ale składników i ciasta zostało
Blondynka Gotujedziś było u Was na obiad? U mnie po spaghetti bolognese, ruskich pierogach i sosach mięsnych nadszedł czas na coś szybkiego i słodkiego. Dziś domownicy zajadali się naleśnikami z dyniowo-waniliową konfiturą. Smacznie, prosto i syto, czyli tak jak lubię. Składniki: (na około 10-12 sztuk w zależności od wielkości i grubości naleśnika) 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka
Słodkie okruszkiokoło godzinę. Po godzinie wyrabiamy ciasto chwilkę i dzielimy je na 10 części. W rekach formujemy kulkę , spłaszczamy ją na reku i nakładamy łyżką jagody, zlepiamy jak pieroga i zawijamy pod spód. Formujemy rękoma podłużną bułeczkę. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem wszystkie bułeczki i smarujemy je mlekiem. Pieczemy w 170 stopniach koło 20 minut. Po upieczeniu
Różowa kuchnia