słodka - surówka z białej rzodkwi i marchewki. Idealny dodatek do obiadu. Warto jeść białą rzodkiew, ponieważ zawiera bardzo dużo witaminy C i będzie idealna dla osób będących na diecie odchudzającej (100 g białej rzodkwi to zaledwie 12 kcal!). Składniki: 2 sztuki białej rzodkwi 3 średniej wielkości marchewki 1-2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Marchewkę i białą rzodkiew obrać
Ugotowaćzapobiega zaparciom. Zakwasza jelita, hamując rozwój bakterii chorobotwórczych, sprzyja rozwojowi „dobrych” bakterii. Te zaś zwiększają odporność organizmu i hamują rozwój komórek rakowych. B ez pszenicy... - Dieta bez pszenicy odchudza -Dieta bez pszenicy obniża poziom cukru we krwi - Dieta bez pszenicy leczy niedoczynność tarczycy i Gravesa-Basedova -Dieta bez pszenicy uzdrawia przewód pokarmowy - Dieta bez pszenicy leczy
Fit & Healthy Lifepostawy wobec ciała u dzieci i młodzieży oraz jakie zagrożenia w związku z tym czyhają na młodego człowieka, dowiecie się już za tydzień. Poznacie również paradoksalne skutki stosowania diet odchudzających oraz podejmiemy próbę odpowiedzi na pytanie jak nie dopuścić do rozwoju patologii. *Autorką artykułu Ciało jako źródło cierpień jest psycholog i psychodietetyk – Agnieszka Małgorzata Zielińska . Arytkuł pochodzi z zaprzyjaźnionego serwisu
Szybko Tanio SmacznieDzisiejsza zupa jest bogata m.in. w potas, magnez, żelazo i pełnowartościowe białko. Idealna dla odchudzających się, ze względu na duże ilości błonnika . Ponadto fajnie rozgrzewa i poprawia humor w szare, jesienne dni :) Jeśli chodzi i dodatki, użyłam komosy ryżowej. Część z Was na pewno dobrze ją zna, ale tym, którzy jeszcze nie próbowali mogę powiedzieć, że naprawdę warto. Od czasu
Powiedz dietom niebezrękawniku Hani.... Ostatnio pisałam, że do dzisiejszego dnia Franek śpi w różowej pościeli po starszej siostrze. Już nic więcej chyba dodawać nie muszę... :) Zostanę przy garach :) W moim poście odchudzającym pisałam o tym , co jem na śniadanie. W pracy najczęściej granolę z jogurtem naturalnym, ale czasami zamiast granoli wychodzi coś innego :) Na przykład takie batoniki na bazie mielonych daktyli
bistro mamaLubicie gotować? Jeśli Wasza odpowiedz to TAK a jednocześnie chcecie schudnąć to jest to książka idealna dla Was. Konrad Gaca w książce Kuchnia Fit przedstawiam bardzo proste a jednocześnie odchudzające przepisy na różne okazje. Książka jest podzielona na rozdziały takie jak: Śniadania, obiady, kolacje, desery i pieczywo. Oraz dodatkowy rozdział tym jak być fit po świętach :-). Autor zadbał
sierotka maRysia w kuchniamory. Jedzony na surowo nie traci cennych składników. Idealnie nadaje się na koktajle, a ponieważ ma niewiele kalorii - 13 kcal w 100g - idealnie sprawdza się we wszystkich dietach odchudzających. Koktajl z selera naciowego połączony w równych proporcjach z jabłkiem daje naprawdę smaczny napój. Składniki: 1 jabłko 2 łodygi selera naciowego z czuprynką kilka kropel soku z cytryny l łyżeczka miodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!znany symbol halloweenowego święta. Ale dynia, to przede wszystkim smaczny owoc. Należy do niskokalorycznych. Przeciętnie 100g dyni dostarcza zaledwie ok. 15 kalorii, dzięki bogactwie celulozy, pomaga w kuracjach odchudzających. Jest bogata w białko, witaminę A, witaminy z grupy B czyli B1, B2, PP i C, Zawiera dużo wapnia, żelaza, magnezu i fosforu
potrawyregionalnekwasu foliowego sprzyja tworzeniu czerwonych krwinek i ponosi poziom hemoglobiny. Soczewica ze względu na wysoką ilość błonnika jest również zalecana dla osób, które stosują dietę odchudzającą. Zatem zważywszy na wszelkie zdrowotne właściwości tej rośliny, jak też nie najgorsze walory smakowe nic dziwnego w tym, że przysłowiowa miska soczewicy coraz częściej gości również na naszym stole i stanowi
potrawyregionalnerobić wszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Fenkuł ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków. Olejki lotne
potrawyregionalneOjczyzną tofu są Chiny. Budzi się ono do życia, kiedy zanurzamy je w przyprawach. Tofu jest niskokaloryczne, zawiera mało tłuszczów nasyconych i węglowodanów, dlatego jest wartościowym składnikiem diet odchudzających i ważnym elementem codziennej diety osób, które dbają o linię. Powstaje z trzech zaledwie składników ziarna sojowego, wody i koagulantu. Jest wspaniałym źródłem wapnia. Jest tradycyjnym składnikiem potraw orientalnych, zarówno mięsnych
potrawyregionalneNajważniejsza cecha ogórków to jego właściwości odchudzające. Korzystnie wpływa na wygląd , wzrost i zdrowie naszych włosów, cery i paznokci. Dzięki dużej zawartości siarki i krzemu leczy trądzik młodzieńczy. Sam w sobie ogórek jest nie tylko niskokaloryczny (tylko 6-8 kalorii w 100 g), ale przyczynia się do szybszego spalania kalorii i do usuwania nadmiaru wody z organizmu (oczywiście
potrawyregionalnerazem z miąższem pomarańczy, jest bardzo bogatym źródłem witaminy PP i pektyn. Spożywanie jej obniża zły cholesterol, wspomaga trawienie, zwalcza bakterie. Pomarańcze są doskonałymi owocami nadającymi się do diet odchudzających, oczyszczających czy jednodniowych diet sokowych. Spożywając pomarańczę wzbogacamy nasz organizm o bezcenne wartości odżywcze, witaminy, minerały. Szczególnie pomocne w okresie zimowym, kiedy brak już sezonowych świeżych owoców. Jednak
potrawyregionalnewszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Fenkuł czyli koper włoski. Ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków
potrawyregionalnerobić wszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Fenkuł ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków. Olejki
potrawyregionalne