na herbatnikach - 3423 przepisów (strona:18/229)

Ciasto bez pieczenia „Niebiańska chmurka” 367

śmietany i sera mascarpone na herbatnikach. Składniki: Masa: 650 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 250g mascarpone 2 galaretki (dałam o smaku owoców leśnych)Dodatkowo: ok. 200g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie cały czas miksując dodajemy mascarpone i bardzo(...)powoli wlewamy zimną, ale jeszcze nie tężejącą galaretkę. Na blaszce (moja ma wym 24x26cm) układamy herbatniki, wylewamy połowę masy, wyrównujemy łyżką, układamy kolejną warstwę herbatników i wylewamy drugą połowę masy (odrobinę masy zostawiamy na wierzch). Układamy ostatnią warstwę herbatników, rozsmarowujemy pozostałą masę i wysypujemy na nią startą czekoladę. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto cappuccino bez pieczenia 4138

cukier puder i 5 łyżek cappuccino, wymieszać łyżką. Następnie dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach do momentu połączenia składników. Na dno blaszki (wym. 20cm x 20cm) położyć herbatniki. Wyłożyć połowę kremu, ułożyć kolejną warstwę herbatników, następnie drugą połowę kremu i przykryć ostatnią warstwą herbatników. Obie czekolady (mleczną i białą) zetrzeć na tarce o dużych oczkach(...)łyżkami cukru pudru i 2 opakowaniami śmietan fix’u. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać wiórkami czekolady. Chłodzić w lodówce przez kilka godzin (najlepiej całą noc, by herbatniki odpowiednio zmiękły). Smacznego!   Polecam również wypróbować inne ciasta bez pieczenia : Kostka królowej bez pieczenia Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem The post

Kulinarne Przeboje
Brzoskwiniowo-kokosowa pychotka bez pieczenia 416

Pyszne ciasto z masą budyniową na herbatnikach. Składniki: ok 300 g herbatników puszka brzoskwiń 150 g wiórek kokosowych 2 łyżki masła łyżka cukru Masa budyniowa: 1 l mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 200 g masła sok z jednej cytryny Przygotowanie W 2/3 szklanki mleka rozpuszczamy budynie, mąkę(...)całkowitego wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Masło miksujemy, dodając do niego po łyżce masy budyniowej. Wlewamy sok z cytryny. Następnie dodajemy brzoskwinie i mieszamy. Na dnie blaszki układamy herbatniki (moja blaszka ma wymiary ok 24x20cm). Wykładamy na herbatniki 2/3 masy budyniowej, układamy kolejną warstwę herbatników i na nich rozsmarowujemy resztę masy. 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto bez pieczenia - a la 3 bit 236

się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Ostudzamy. Miękką margarynę lub masło miksujemy i dodajemy ostudzoną masę. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na blaszce układamy warstwę herbatników. Smarujemy masą korówkową i przykrywamy warstwą herbatników.  Następnie wykładamy masę budyniową i znów przykrywamy ją herbatnikami. Taką blaszkę wkładamy do lodówki na 2-3 godziny . Ubijamy(...)śmietanę, opcjonalnie możemy dodać śmietan-fix'y. Na koniec ubijania dodajemy lekko przestudzoną , rozpuszczoną żelatynę.  Wykładamy masę śmietanową na herbatniki. Na wierzch ścieramy czekoladę. Ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Jagielnik bez pieczenia z granatem 4095

ponownie na ogień i zagotować dodając cukier i masło. Do gorącej kaszy wrzucić połamaną czekoladę i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Na dnie formy 21×25 ułożyć warstwę herbatników i wylać połowę gorącego i gęstego kremu jaglanego. Przykryć drugą warstwą herbatników i wylać resztę kremu. Przykryć herbatnikami. Odstawić do wystudzenia. Zimną kremówkę ubić dodając pod koniec(...)posypać ziarenkami granatu. Wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DLA DZIECI Tagged: czekolada , granat , herbatniki , kasza jaglana , kremówka

https:KKuchniaMniam
Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną 1521

wody. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dokładnie odciskamy sok, polewamy sokiem z cytryny i mieszamy je z tężejącą galaretką. Na dnie blaszki (24x28cm) układamy warstwę herbatników, na nie wylewamy tężejącą masę jabłkową, wyrównujemy i ponownie układamy herbatniki. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody i odstawiamy aż ostygnie. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno ze szczyptą soli(...)śmietany wsypujemy cukier puder, następnie dodajemy po łyżce jogurtu, cały czas ubijając. Na koniec cienką strużką wlewamy żelatynę. 3/4 masy wylewamy na herbatniki. Wyrównujemy i układamy na niej kolejną warstwę herbatników. Na to rozprowadzamy resztę masy śmietanowej i posypujemy startą czekoladą. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne
Kaszak, ciasto z kaszy manny 396

litr mleka 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 szklanki kaszy manny 1 kostka masła lub margaryny herbatniki kiwi nektarynka czekolada 150 g PRZYGOTOWANIE: Blaszkę wyłożyć herbatnikami, moja 20 x 30. W garnku zagotować mleko, dodać masło i podgrzewać do jego rozpuszczenia. Dodać otwartą laskę wanilii , cukier a następnie partiami dodawać kaszę mannę. Cały czas energicznie(...)mieszamy , żeby nie powstały grudki. Masa będzie dość gęsta. Wylać ją na herbatniki, delikatnie docisnąć. Ułożyć na wierzchu kolejną warstwę herbatników, pamiętając jak były ułożone te na dole. Później podczas krojenia, będzie to ładniej wyglądało. Odstawić do ostygnięcie. W tym czasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wylać na górę ciasta i rozprowadzić. Ja rozprowadziłam pędzelkiem i powstał

e-PrzepisyKulinarne
Cytrynowiec z żurawiną bez pieczenia 1859

cieszy ;) Wczoraj zrobiłam bardzo szybkie i proste w wykonaniu ciasto cytrynowe bez pieczenia. Wyszło bardzo smaczne, puszyste i kwaskowate. Składniki na małą blaszkę o wym. 20x25cm: ciasto: 1 opakowanie herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 galaretka cytrynowa 1 kremówka 36% 1 łyżeczka soku cytryny 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki suszonej lub liofilizowanej żurawiny  polewa: 3 łyżki mleka(...)białej czekolady odrobina ekstraktu lub aromatu cytrynowego dowolna posypka do dekoracji Przygotowanie: CIASTO: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami tak aby ściśle do siebie przylegały. Galaretkę dobrze rozmieszać w niepełnej szklance gorącej wody. Wystudzić. Aby galaretka szybko zaczęła zastygać, wystarczy na chwilę włożyć ją do zamrażalnika. W momencie kiedy galaretka zacznie tężeć, ubić bitą śmietanę. Do ubitej

Ze smakiem i z pasją
EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł 6106

PIEKARNIK: > w tym momencie można włączyć już piekarnik, aby się nagrzał – 180 stopni, opcja góra i dół. 3. KRUSZENIE HERBATNIKÓW (3 min): jeśli macie blender, zmiksujcie całą paczkę herbatników na drobny piasek. Jeśli nie, przerzućcie je do głębokiego naczynia i pokruszcie przyciskając kubkiem lub tłuczkiem. 4. MASŁO (2 min): rozpuszczamy w rondelku a następnie wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy, aż nie uzyskamy konsystencji mokrego piasku. 5. FORMOWANIE SPODU (1 min): herbatniki wymieszane z masłem wrzucamy do blaszki, w której będziemy piec sernik. Formujemy z nich gładki i równomierny spód, dociskając kubkiem o płaskim dnie (jak na zdjęciu). 6. SERKI (3 min): przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, dosłownie 1 min, cały czas mieszając, a następnie

Nerds Kitchen
Ciasto 3-bit bez pieczenia 3017

ugotowane lub nie), furę herbatników, masło, śmietanę kremówkę, budynie i składamy w całość! W zamian otrzymujemy dużą blachę bardzo słodkiej przyjemności. Ciasto 3-bit bez pieczenia: 4 opakowania herbatników po 200 g (razem 700-800 g) 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku (520 g) 2 budynie waniliowe bez cukru 600 ml mleka 500 ml śmietany(...)jeśli używamy żelatyny, należy ją rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, ostudzić i wymieszać z ubitą śmietaną). Czekoladę schładzamy w lodówce. Dno dużej blachy (ok. 24 x 36cm) wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy na nich kajmak (ugotowane mleko skondensowane). Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Wykładamy masę budyniową z masłem, rozprowadzamy i ponownie przykrywamy warstwą herbatników. Następnie wykładamy ubitą śmietanę

Poezja smaku
Deser kubusiowy 366

pokruszonego na małe kwadraty herbatnika - sok Kubuś podzielić mniej więcej na połowę, jedną zagotować z masłem i 1 łyżką cukru, w drugiej rozpuścić proszek budyniowy, dokładnie mieszając - do gotującego się soku wlać rozpuszczony budyń, gotować na małym ogniu cały czas energicznie mieszając, aby nie powstały grudki- ugotowaną masę kubusiową wyłożyć delikatnie na herbatniki, wyrównać, na wierzchu ułożyć(...)herbatnika, całość pozostawić do ostygnięcia- serek homogenizowany wymieszać/zmiksować z cukrem i aromatem waniliowym (dodanym do smaku) - żelatynę zalać 1 łyżką wody, gdy napęcznieje, podgrzać w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund, pozostawić na chwilę do lekkiego ostygnięcia- do ciepłej żelatyny dodać 1-2 łyżeczki serka, wymieszać, dopiero wtedy żelatynę wlać do reszty serka, dokładnie wymieszać- serek przełożyć na herbatniki

Smakołyki Bereniki
Sernik bananowy z mascarpone bez pieczenia 16303

łyżeczki żelatyny2 łyżki zimnej wody2 łyżki gorącej wodymasa śmietankowa 50g czekolady deserowej2 łyżki wody1 jajko150ml śmietanki 30% lub 36%1 łyżka cukry pudru1 łyżeczka żelatyny2-3 łyżki wody Wykonanie:- herbatniki rozdrobnić, masło rozpuścić, wsypać pokruszone herbatniki i wymieszać, powstanie z nich coś na kształt mokrego piasku- tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie rozłożyć masę z herbatników(...)masy, cały czas mieszając - z cytryny wycisnąć sok, 1-1,5 banana pokroić na dość grube plasterki, moczyć je w soku z cytryny i układać na spodzie z herbatników- masę mascarpone wyłożyć na banany, wyrównać i schłodzić w lodówce do zastygnięcia masy- czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami wody, zdjąć z ognia, dodać roztrzepane jajko, dokładnie

Smakołyki Bereniki
Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia 5355

opakowania bitej śmietany w proszku + 100ml zimnego mleka (lub 100ml śmietanki 30% + opcjonalnie 1 łyżka cukru pudru)dekoracja 100g truskawekkilka kostek czekolady deserowej + 1-2 łyżki mleka Wykonanie:- herbatniki rozdrobnić na piasek- czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, dodać do pokruszonych herbatników, wymieszać, aż powstanie masa o strukturze mokrego piasku- masę herbatnikową przełożyć(...)momentu uzyskania bitej śmietany (lub zimną śmietankę 30% ubić na sztywno, opcjonalnie można dodać jedną łyżkę cukru pudru), przełożyć do masy czekoladowej, wymieszać - masę truskawkową przelać na spód z herbatników, schłodzić około 1,5 godziny- masę czekoladową pozostawić w temperaturze pokojowej (można co jakiś czas zamieszać, żeby wierzch się nie ściął)- na lekko stężałą masę truskawkową delikatnie wyłożyć masę

Smakołyki Bereniki
CIASTO BEZ PIECZENIA Z BUDYNIEM I BANANAMI 1108

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 25*25 CM Składniki podstawowe: 350-400 g herbatników, 4 duże banany,  sok z cytryny, kajmak (510 g). Masa budyniowa: 200 g masła w temperaturze pokojowej (nie margaryny!), szczypta soli, opakowanie budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 3 łyżki cukru, łyżeczka(...)masy. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, mieszam z zimną (ale jeszcze płynną) żelatyną. Banany kroję w plastry, skrapiam sokiem z cytryny. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwy ciasta: 1/3 herbatników, 1/2 bananów, masa budyniowa, 1/3 herbatników, kajmak, pozostałe herbatniki i banany, śmietana. Chłodzę w lodówce przez minimum 12 godzin, aby herbatniki zmiękły

JejKuchnia
Domowe Raffaello bez pieczenia 883

domowe bardzo mi smakuje. Dzisiaj bardzo proste ciasto. Atutem tego deseru jest to, że przygotowuje się go bez pieczenia. Dzisiejsza wariacja smaków to kokos, masa puddingowa i najzwyklejsze herbatniki. Z prostych składników możemy  w kilka chwil wyczarować takie bajeczne cudo :) Mam nadziej,ę że i Wy lubicie to połączenie :D Domowe Raffaello bez pieczenia  Składniki : około 380g(...)ostawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram, dodaję porcjami pudding. Do 1/3 części masy dodaję 4  łyżek wiórek kokosu - mieszam. Blaszkę wykładam folią aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami.   Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi.  Wstawiam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki