muffiny - 9030 przepisów (strona:214/602)

Naleśniki czekoladowe 172

Dziś mam dla Was przepis na proste naleśniki czekoladowe z twarożkiem i owocami. My mieliśmy je na śniadanie, ale równie dobrze nadadzą się na podwieczorek :) Składniki

Ciastkozercy
Muffinki marchewkowe 136

Muffiny marchewkowe o mocnym korzennym aromacie, a to za sprawą przypraw, takich jakich używamy do przygotowania pierników. Zanim przyprawy korzenne zostały docenione w kuchni, służyły jako leki, afrodyzjaki, składniki kadzideł. Po drogocenne gwiazdki anyżu, goździki czy imbir wyruszały kiedyś całe wyprawy, a szczęśliwcy, którzy weszli w ich posiadanie, traktowali je jak klejnoty.Dziś zdobycie tych przypraw jest bardzo proste(...)przyprawy i orzechy. W drugim naczyniu mieszamy lekko roztrzepane jajko z olejem. Łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy startą marchewkę i gruszkę. Wszystko razem mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny, wyłożonych papilotkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut, lub do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy na kratce

Smakowity Blog Kulinarny
Muffiny jak pączki 91

Składniki na muffiny mąka pszenna, 1 i 3/4 szkalnki cukier, 1/2 szklanki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka szczypta soli jajko, 1 sztuka olej, 1/3 szklanki jogurt, 180g powidła lub dżem Składniki na posypkę masło stopione, 3 łyżki cukier, 3 łyżki cynamon, 1 łyżeczka       Przygotowanie W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej miksujemy składniki mokre. Do składników(...)suchych przelewamy mokre, miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na ciasto wykładamy po 1/2 łyżeczki powideł i przykrywamy resztą masy. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180st. Studzimy. Cukier mieszamy z cynamonem. Masłem smarujemy wystudzone muffinki i obtaczamy w cukrze

Gotowanie moimi oczami
Proste rogaliki czekoladowe 162

Jeśli próbowaliście kiedyś d omowych rogali z orzechami na pewno spodoba się Wam ich czekoladowa wersja. W sumie rzadko jem czekoladowe ciasto drożdżowe, a szkoda, bo

Ciastkozercy
Babeczki Ferrero 413

Wiadomo, że najlepszym lekarstwem na długie jesienne wieczory jest… czekolada :) dlatego w ten weekend mam dla Was dwie czekoladowe propozycje. Pierwsza z nich to proste

Ciastkozercy
Żytnio-ryżowe korzenne babeczki dyniowe 126

Zobacz jak zrobić babeczki na filmie :) Muffinki są zbite, sycące, a przy tym bardzo aromatyczne. Przyjemnie chrupią dzięki dodatkowi orzechów w mojej mieszance bakalii. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  35 minut Ilość sztuk(...)łyżeczka kardamonu ·          tłuszcz do wysmarowania foremki   Przygotuj: miskę foremki na małe muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy jajka i puree i dokładnie łączymy. Dodajemy bakalie (u mnie orzechy brazylijskie, jagody goji, rodzynki, skórka cytrusowa, daktyle

Bazując na smaku
Halloween Oczy z galaretki 499

Na początku tego roku przywiozłam sobie z wakacji silikonowe foremki do cakepops czyli lizaków z ciasta, od tego czasu leżały zapomniane w jednej z moich kuchennych

Ciastkozercy
Owsiane muffiny. 158

Uwielbiam te muffiny! Pyszne, owsiane, bogate w smaku (mi przypominają w trochę ciasteczka Degistive, choć babeczki te nie są tak słone). Idealne zarówno do kawy, jak i na pierwsze bądź drugie śniadanie, czy słodki podwieczorek. Oprócz walorów smakowych posiadają jeszcze jedną zaletę, a mianowicie zbawienny wpływ na nasze jelita :). Bardzo polecam!!! Składniki na owsiane muffiny:  na 12 sztuk

Rozpustne gotowanie
Muffinki z jabłkami 110

dodać jabłka, jajka oraz wlać mleko. Delikatnie wymieszać. Ciastem wypełniać foremki do muffinek (do 3/4 wysokości) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Gdy muffinki będą upieczone, patyczek włożony na chwilę do środka babeczki wyjmiemy suchy. Muffinki wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut a następnie wyjąć babeczki z foremek. Otrzymałam 25 muffinek.   zastawa

królestwo garów
Kwiatki figowe 149

następnie każdy pasek na pół, układamy na każdej części ok. jedną figę pokrojoną w paski. Zwijamy na pół, a następnie rolujemy i wstawiamy do wysmarowanej tłuszczem foremki na muffinki. Pieczemy ok 25-30 minut, sprawdzając czy muffinki się za bardzo nie przypiekają. Smacznego

Bazując na smaku
Halloween Pomysły na słone przekąski 330

Dziś dla odmiany przekąski, które nie będą słodkie. Jeśli szukacie inspiracji na Halloween mam dla Was trzy nowe pomysły: pizzeriny z duszkami, jajka z pająkami i

Ciastkozercy
Bezglutenowe (dyniowe) muffinki z otrąb 111

scroll down for English Zobacz film :) Pyszne i zdrowe muffinki w kolejnej odsłonie :) W dwóch wersjach: z dynią i bez. Przepis z dynią jest w nawiasach :) Można do nich użyć otrąb jednego rodzaju, kupić gotową mieszankę, lub zrobić jak ja i samemu skomponować swój miksturę. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  35 -40 minut(...)łyżeczka przyprawy do piernika ·          (360g pulpy dyniowej – upieczonej dyni)*** Przygotuj: miskę foremkę na muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy otręby, jagody goji, żurawinę, banana i len wymieszany z wodą. Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy. Zalewamy herbatą  i mieszamy. (Dodajemy pulpę dyniową i dokładnie mieszamy). Pieczemy

Bazując na smaku
babeczki orzechowe z wafelkami 150

śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 duży wafelek z nadzieniem orzechowym  30 g czekolady łyżka mleka Przygotować ciasto na muffinki: mąkę przesiać, wszystkie suche składniki wmieszać razem. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Połączyć wszystko razem za pomocą rózgi. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Halloween Babeczki Mumie 162

Żeby przygotować halloweenowe babeczki mumie naprawdę wystarczy minimum zdolności manualnych – w końcu nie ważne czy bandaże będą prosto czy krzywo. W sumie nawet lepiej jak

Ciastkozercy
Bezglutenowe śniadaniowe muffiny kokosowo-owsiane 103

yoghurt 1 tbsp. of xylitol* 1 tbsp. of sesame seeds to sprinkle on top coconut (or other) oil to grease the tray Prepare: a large bowl a muffin tray Preheat oven to 180°C/356°F. Mix dry ingredients (oats, coconut  shreds , flax seed, xylitol) in the bowl. Add goji berries, the egg and mix thoroughly. Then add yoghurt(...)finally your fruit. Combine gently. Grease your tray and divide the batter  evenly . To do that I always put 1 tbsp. per muffin, then add more. Bake 30-35 minutes, checking halfway if they are not starting to burn. * You can use regular sugar instead

Bazując na smaku