Dziś mam dla Was przepis na proste naleśniki czekoladowe z twarożkiem i owocami. My mieliśmy je na śniadanie, ale równie dobrze nadadzą się na podwieczorek :) Składniki
CiastkozercyMuffiny marchewkowe o mocnym korzennym aromacie, a to za sprawą przypraw, takich jakich używamy do przygotowania pierników. Zanim przyprawy korzenne zostały docenione w kuchni, służyły jako leki, afrodyzjaki, składniki kadzideł. Po drogocenne gwiazdki anyżu, goździki czy imbir wyruszały kiedyś całe wyprawy, a szczęśliwcy, którzy weszli w ich posiadanie, traktowali je jak klejnoty.Dziś zdobycie tych przypraw jest bardzo proste(...)przyprawy i orzechy. W drugim naczyniu mieszamy lekko roztrzepane jajko z olejem. Łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy startą marchewkę i gruszkę. Wszystko razem mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny, wyłożonych papilotkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut, lub do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy na kratce
Smakowity Blog KulinarnySkładniki na muffiny mąka pszenna, 1 i 3/4 szkalnki cukier, 1/2 szklanki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka szczypta soli jajko, 1 sztuka olej, 1/3 szklanki jogurt, 180g powidła lub dżem Składniki na posypkę masło stopione, 3 łyżki cukier, 3 łyżki cynamon, 1 łyżeczka Przygotowanie W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej miksujemy składniki mokre. Do składników(...)suchych przelewamy mokre, miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na ciasto wykładamy po 1/2 łyżeczki powideł i przykrywamy resztą masy. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180st. Studzimy. Cukier mieszamy z cynamonem. Masłem smarujemy wystudzone muffinki i obtaczamy w cukrze
Gotowanie moimi oczamiJeśli próbowaliście kiedyś d omowych rogali z orzechami na pewno spodoba się Wam ich czekoladowa wersja. W sumie rzadko jem czekoladowe ciasto drożdżowe, a szkoda, bo
CiastkozercyWiadomo, że najlepszym lekarstwem na długie jesienne wieczory jest… czekolada :) dlatego w ten weekend mam dla Was dwie czekoladowe propozycje. Pierwsza z nich to proste
CiastkozercyZobacz jak zrobić babeczki na filmie :) Muffinki są zbite, sycące, a przy tym bardzo aromatyczne. Przyjemnie chrupią dzięki dodatkowi orzechów w mojej mieszance bakalii. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 35 minut Ilość sztuk(...)łyżeczka kardamonu · tłuszcz do wysmarowania foremki Przygotuj: miskę foremki na małe muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy jajka i puree i dokładnie łączymy. Dodajemy bakalie (u mnie orzechy brazylijskie, jagody goji, rodzynki, skórka cytrusowa, daktyle
Bazując na smakuNa początku tego roku przywiozłam sobie z wakacji silikonowe foremki do cakepops czyli lizaków z ciasta, od tego czasu leżały zapomniane w jednej z moich kuchennych
CiastkozercyUwielbiam te muffiny! Pyszne, owsiane, bogate w smaku (mi przypominają w trochę ciasteczka Degistive, choć babeczki te nie są tak słone). Idealne zarówno do kawy, jak i na pierwsze bądź drugie śniadanie, czy słodki podwieczorek. Oprócz walorów smakowych posiadają jeszcze jedną zaletę, a mianowicie zbawienny wpływ na nasze jelita :). Bardzo polecam!!! Składniki na owsiane muffiny: na 12 sztuk
Rozpustne gotowaniedodać jabłka, jajka oraz wlać mleko. Delikatnie wymieszać. Ciastem wypełniać foremki do muffinek (do 3/4 wysokości) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Gdy muffinki będą upieczone, patyczek włożony na chwilę do środka babeczki wyjmiemy suchy. Muffinki wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut a następnie wyjąć babeczki z foremek. Otrzymałam 25 muffinek. zastawa
królestwo garównastępnie każdy pasek na pół, układamy na każdej części ok. jedną figę pokrojoną w paski. Zwijamy na pół, a następnie rolujemy i wstawiamy do wysmarowanej tłuszczem foremki na muffinki. Pieczemy ok 25-30 minut, sprawdzając czy muffinki się za bardzo nie przypiekają. Smacznego
Bazując na smakuDziś dla odmiany przekąski, które nie będą słodkie. Jeśli szukacie inspiracji na Halloween mam dla Was trzy nowe pomysły: pizzeriny z duszkami, jajka z pająkami i
Ciastkozercyscroll down for English Zobacz film :) Pyszne i zdrowe muffinki w kolejnej odsłonie :) W dwóch wersjach: z dynią i bez. Przepis z dynią jest w nawiasach :) Można do nich użyć otrąb jednego rodzaju, kupić gotową mieszankę, lub zrobić jak ja i samemu skomponować swój miksturę. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 35 -40 minut(...)łyżeczka przyprawy do piernika · (360g pulpy dyniowej – upieczonej dyni)*** Przygotuj: miskę foremkę na muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy otręby, jagody goji, żurawinę, banana i len wymieszany z wodą. Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy. Zalewamy herbatą i mieszamy. (Dodajemy pulpę dyniową i dokładnie mieszamy). Pieczemy
Bazując na smakuśmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 duży wafelek z nadzieniem orzechowym 30 g czekolady łyżka mleka Przygotować ciasto na muffinki: mąkę przesiać, wszystkie suche składniki wmieszać razem. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Połączyć wszystko razem za pomocą rózgi. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŻeby przygotować halloweenowe babeczki mumie naprawdę wystarczy minimum zdolności manualnych – w końcu nie ważne czy bandaże będą prosto czy krzywo. W sumie nawet lepiej jak
Ciastkozercyyoghurt 1 tbsp. of xylitol* 1 tbsp. of sesame seeds to sprinkle on top coconut (or other) oil to grease the tray Prepare: a large bowl a muffin tray Preheat oven to 180°C/356°F. Mix dry ingredients (oats, coconut shreds , flax seed, xylitol) in the bowl. Add goji berries, the egg and mix thoroughly. Then add yoghurt(...)finally your fruit. Combine gently. Grease your tray and divide the batter evenly . To do that I always put 1 tbsp. per muffin, then add more. Bake 30-35 minutes, checking halfway if they are not starting to burn. * You can use regular sugar instead
Bazując na smaku