zaskoczeniem. Nie jestem w stanie nic na to poradzić- wprost zakochałam się w efektach połączenia tych wyrazów, które nieustannie zaskakują zarówno swoją formą jak i genialnym smakiem.Były już muffiny z komosą ryżową i masłem orzechowym, więc teraz pora na naszą starą, dobrą kaszę jaglaną. O jej zaletach można było już poczytać przy okazji przepisu na pudding czekoladowy, jednak warto
peanutbuttermonsterwczoraj też tak było…i tak powstały klasyczne muffinki z kawałkami czekolady. Nie ukrywam, jestem czekoladoholikiem;) Są bardzo szybkie, więc nadają się na kryzysowe chwile, kiedy brakuje czegoś słodkiego…Muffiny mają piękny zapach,są wilgotne...a w środku kryją kawałki czekolady....mniamm.. Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 kostki masła
Anioły w kuchninałożyć do papilotek i wcisnąć kawałki jabłka. Wierzch posypać cynamonem wymieszanym z cukrem. Piec 20 min w temperaturze 190 stop. do zrumienienia. Bardzo szybki wypiek, miękki i wilgotny. Jesienne muffiny z węgierkami. Składniki. 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku 170 g cukru 1 łyżeczka miodu lipowego 120 ml śmietany 18% 2 jajka 30 dag śliwek węgierek 1 łyżka
Kulinarny karnet ChristopheraMuffiny z masłem orzechowym w smaku są bardzo dobre, jednak dla mnie trochę za suche. Smak masła orzechowego jest dość wyraźny. Idealnie prezentują się z gorącym kakao.Składniki:1,5 szklanki mąki,150 g masła orzechowego,50 g orzechów włoskich,1 jajko,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 szklanki cukru,3 łyżki oleju,0,5 litra maślanki.Przygotowanie
Aga w kuchniBabeczki kajmakowe Babeczki z jabłkami Babeczki z borówkami Babeczki z malinami i jeżynami Małe szarlotki Mini serniczki Muffiny jogurtowe z konfiturą Muffinki marchewkowe Muffinki czekoladowe Muffinki orzechowe Muffinki piernikowe Muffinki serduszka Muffinki z colą Muffinki jogurtowe z konfiturą malinową Muffinki z kurczaka Serowe babeczki z konfiturą Szybkie babeczki- serniczki Kartofelki marcepanowe Kokosowo- owsiane trufelki Pralinki raffaello Trufle rumowe
Aga w kuchniprzepis z bloga Red and Pale Słone wypieki: Focaccia - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Focaccia z pomidorami, olliwkami i mozzarellą - mikimama z bloga Czerwień i błękit Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami - mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli - Martynosia z bloga Codzienne GotowaniePomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia
Chilli Czosnek i OliwaDzisiejsze babeczki mogę śmiało zaliczyć to tych z serii jesienne. Takich iście jesiennych wypieków będzie zdecydowanie więcej na blogu. Pora roku zobowiązuje a i we mnie
Made By Mom And Sonstosować silikonowe wkładki lub papierowe papilotki. Babeczki wyglądają w nich o wiele ładniej. Forma łatwo się czyści i myje. Oprócz słodkich babeczek możemy przygotować w niej także paszteciki, wytrawne muffiny, a także mini serniki i wiele innych wypieków. Oczywiście przy zakupie otrzymujemy samą formę bez zaprezentowanych na zdjęciach papilotek. Ja formę przetestowałam podczas przygotowywania muffinek na Piknik Smakoszy
Pasja Smakudokładamy do warzyw w mikrofali i gotujemy jeszcze przez minutę, po czym odcedzamy je na sitku. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na 12 sztuk muffinów smarujemy olejem. Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy je widelcem, dodajemy odsączone warzyw, przyprawiamy i mieszamy. Masę jajeczną przekładamy łyżką do formy i pieczemy około 180 minut
Kulinarne przygody Gatitytakim połączeniu, gdyż są bardzo smaczne 3 duże ziemniaki sól i pieprz z kolendrą do smaku kawałek dyni ¼ łyżeczki pieprzu Cayenne 1 czerwona cebula olej do posmarowania formy na muffiny Dynię myjemy, obieramy ze skórki. Ziemniaki obieramy, myjemy i wraz z dynią ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy drobno posiekaną czerwoną cebulę. Mieszamy wszystko z płaską łyżeczką soli, układamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczony z polędwicą Ciasta: ciasto czekoladowe na białkach ciasto marchewkowe Moniki moje tiramisu szybka szarlotka z posypką z migdałami babka czekoladowo- migdałowa babka która się zawsze udaje mocno czekoladowe muffiny ciasto krówka piernik z jabłkami mój sernik na zimno ciasto z jabłkami sernik jogurtowy sernik na kakaowym spodzie sernik wiedeński sernik bez sera szybki i smaczny sernik katarzynka Sałatki : sałatka
Proste PotrawystDekorujemy ubitą śmietaną i czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej...Z podanych składników wyszło mi 13 mini serniczków w typowych silikonowych foremkach na muffiny
NaKońcuJęzykaNastępnie ścinamy stożkowato górę babeczki. W tym celu nóż z ostrym końcem wbijamy pod skosem w babeczkę i okręcamy. Powinien wyjść wierzch babeczki wraz z nieco stożkowatym zakończeniem. Górę muffiny kruszymy na talerzyku. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na bitą pianę. Nakładamy do muffinek. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem. Ozdabiamy nasionami granatu i na chwilkę wkładamy do lodówki. Smacznego
Kolizje Smakówsię po całej stolnicy. Na koniec dodajemy posiekaną margarynę. Wszystko to wyrabiamy aż otrzymamy jednolite ciasto. Gdy będzie gotowe, wkładamy je do lodówki na około 30 minut. Formy na muffiny smarujemy margaryną i układamy do niego rozwałkowane wcześniej na stolnicy ciasto. Należy uważać, żeby ciasto nie było zbyt grube. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. W małym garnku rozgrzewamy miód
ciastkarnia na kruchym spodzie