muffiny z - 1000 przepisów (strona:44/67)

Babeczki - Różyczki z Aksamitnym, Delikatnym Kremem z Mascarpone 205

masy. Gdyby masa okazała się zbyt rzadka umieszczamy ją w lodówce do momentu zgęstnienia. Za pomocą szprycy z tylką w kształcie gwiazdki dekorujemy  babeczki kremem zaczynając od środka muffina, kolistymi ruchami prowadząc krem po całej powierzchni ciastka. Etażerka pochodzi ze sklepu Rossi.pl gdzie można znaleźć wiele ciekawych, markowych i funkcjonalnych akcesoriów kuchennych , które pomogą urozmaicić nasze kuchnie, jadalnie

Słodka Strona
Muffinka kurczaczek 127

Wczoraj prezentowałam Wam odchudzoną wersję babeczek wielkanocnych, a dzisiaj już wersja dla niedbających o linię, czyli takich jak ja Przepis podpatrzyłam na kotlet.tv i od razu

dom-agi.pl
Chlebek bananowy 365

chlebek o słodkim smaku bananów powstał w studenckiej kuchni mojej Córki. Kulinarną słabością mojej Córki są wszelkie babeczki, muffiny i drobne ciasteczka. Tym razem postanowiła wypróbować przepis na chlebek bananowy. Opowiadała mi, że podczas przygotowania tego ciasta często zerkała na zegar kuchenny , który niejednokrotnie służy jej podczas spontanicznych wypieków. A spieszyło się nie tylko jej, ale i koleżankom, by ciasto

Proste Potrawy
Wspaniałe, wiejskie muffinki żurawinowo-jagodowe 166

odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie już chłodne, dodaj do mieszanki jajka z mlekiem. Połącz suche składniki z mokrymi, dobrze wymieszaj.  Piekarnik nagrzej do 200 stopni Celsjusza. Formę na muffiny natłuść olejem kokosowym.  Nakładaj masę do 3/4 wysokości wgłębień, a na środek kładź dużą porcję mixu jagód i żurawiny.  Piecz około 15 minut. Smacznego! Paulina MOGĄ CI SIĘ

Gotowanie to kochanie
Chlebek bananowy 381

właściwie ciasto z dodatkiem bananów, to przysmak, który przywędrował do nas ze Stanów Zjednoczonych i to właśnie tam nosi nazwę chleba (banana bread). Chlebek przygotowuje się podobnie jak muffiny - bez użycia miksera, mieszając składniki suche ze składnikami mokrymi. Do jego upieczenia najlepiej nadają się mocno dojrzałe banany, więc należy wykazać się cierpliwością, odkładając kupione owoce na kilka dni, lub szukać

Smakołyki Bereniki
Pełnoziarniste koszyczki z bogatym wnętrzem 127

oregano i całość zmiksować na gładką masę. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 6 części. Każdy kawałek albo rozwałkować albo uformować w rękach płaski, okrągły placek, którym wykładamy foremkę na muffiny.     Na ciasto nakładamy masę pomidorową, a na niej układamy kawałki jajek i plasterki szynki. Kabanosy tniemy na kawałki i robimy z nich pałączki od koszyczków. Tak przygotowany odkładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kokosanki 107

Powstanie jedynie pianka do której stopniowo dodajemy cukier puder i cały czas ucieramy.Wsypujemy kokos i mieszamy łyżką.Kiedyś przez przypadek kupiłam w markecie papierowe foremki na minimalne muffinki ;) Zwykłe muffiny się tam nie zmieszczą, ale kokosanki owszem! :)Do papierowej foremki mieści się łyżeczka ciasta:)Wszystkie kokosanki układamy na formie i wstawiamy do nagrzanego (160 stopni) piekarnika. Pieczemy je na złoty

Lawendowe Niebo
Piernikowe muffinki z powidłami 185

szkl. mąki pszennej3/4 szkl. cukrułyżka kakaołyżka przyprawy korzennej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajkaszklanka jogurtu greckiego1/3 szklanki olejumały słoiczek powideł śliwkowychPiekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę na muffiny wypełnić papilotkami.Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika.W wymieszanych suchych składnikach zrobić wgłębienie i wlać w nie jogurt, olej i wbić jajka. Wymieszać całość

wyzwania kuchenne
Babeczki urodzinowe 159

mlekiem. Czekoladę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do ciasta. Metalowe foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Jeżeli chcecie zrobić mniejsze babeczki, proponuję piec w formie do muffin wyłożonej papilotkami. Pieczemy około 22 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C.Jeszcze ciepłe babeczki wyjmujemy z piekarnika, a na ich wierzchu rozkładamy około 5 kosteczek białej czekolady ( w zależności

Słodkie Przyjemności
Babeczki marchewkowe z pomarańczą 167

koniec dodajemy startą marchewkę i czekoladę.Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej połowy wlewamy syrop pomarańczowy i 5 łyżek mąki. Dokładnie mieszamy.Obie masy wykładamy do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami. Pieczemy około 25 minut w 190`C.Idealna przekąska na drugie śniadanie!Smacznego

Słodkie Przyjemności
Francuskie tosty z serem i orzechami 152

roztrzepujemy w miseczce, dodajemy mleko i łyżkę miodu. Ser mielimy, albo zgniatamy widelcem i dodajemy do mleka. Wszystko dokładnie mieszamy.Bagietkę kroimy na 1,5 cm kromki.Formę do muffin smarujemy masłem. Każdą kromkę maczamy w mleku i przekładamy do foremki. Wszystko zalewamy pozostałym jajkiem i posypujemy połamanymi orzechami. Pieczemy 15 minut do zarumienienia się wierzchu.Podajemy ciepłe z dżemem

Słodkie Przyjemności
Ludziki z nadzieniem czekoladowym 113

będzie taki sam, jeżeli chcecie zrobić misie, czy króliczki. :)  Ważna w tym wypadku oczywiście jest foremka, ale jeżeli macie ochotę, na biszkoptowe babeczki, ciastem możecie wypełnić foremki na muffiny, które później będziecie mogli nadziewać czekoladą. Wyjdą pysznie! Polecam :)"Składniki:135 g masła115 g cukru pudru2 jajkałyżka mlekałyżka ekstraktu waniliowego120 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka kakao2 łyżki śmietanki

Słodkie Przyjemności
Krem mleczny 270

wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Gotową masę wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie krem wykorzystujemy do przełożenia ciast, ciasteczek czy muffinów.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Detoks / Marchewkowe babeczki z karobem 106

następnie wsypujemy do płynnych składników.Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na małych oczkach. Całość dodajemy do reszty składników i mieszamy.Przygotowaną masę przekładamy do blaszek na muffiny wyłożonych papilotkami.Zwykło się mawiać, że formę napełniamy do 3/4 wysokości - ja napełniam do 4/5, wtedy babeczek mam mniej ale są 'dorodne'Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa babka bez jajek 351

soku z wiśni1/2 szklanki oleju rzepakowego1/2 szklanki letniej wodyłyżeczka soku z cytrynyDodatkowo2 łyżki cukru2 łyżki mleka - dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiegołyżka masła2 łyżeczki kakaoSposób przygotowania:Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie wsypujemy

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania