Dzisiaj będzie krótko i zwięźle. w oczekiwaniu na sylwestrową zabawę zwłaszcza dla tych niedosłodzonych po świętach babeczki mocno czekoladowe i waniliowe. Przepis nie jest trudny
ciastkarnia na kruchym spodzieDziś w mojej kuchni szaleństwo wypieków! Po raz pierwszy odważyłam się zrobić muffinki! Niby wszystko prosto i łatwo, ale w internecie znaleźć można wiele różniących się
PastelFoodNic, co przychodzi i odchodzi, nie jest tobą. "Jestem znudzony" - kto o tym wie? "Jestem zły, smutny, boję się" - kto o tym wie? Ty jesteś wiedzą
Weganizm infantylnyCiągle mówimy, by nic nie powiedzieć. Anna Kamieńska Składniki:suche:2.5 szklanki mąki pszennej0.5 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego1.5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 0.5 płaskiej
Weganizm infantylnyPomysł na takie muffinki podpatrzyłam tutaj..ja zrobiłam z większej porcji...do nadzienia wykorzystałam pyszną konfiturę z wiśni , którą można kupić w Anielskich Przysmakach
Moje domowe kucharzenieUwielbiam stronę The Joy of Baking. Prowadzi ją małżeństwo o swojsko brzmiącym nazwisku: Jaworski. Stephanie piecze, a jej mąż operuje kamerą :). Ich strona odwiedzana jest przez
Przepisy AleksandryW muffinkach najlepsze jest to, że można je przygotować ekspresowo, z tego co akurat jest pod ręką, a najdłuższy jest czas samego pieczenia... ok. 20 minut
Kraina Tysiąca SmakówPrzepis na muffinki jogurtowo-bananowe zaczerpnęłam tutaj. Trafiłam na nie całkiem przypadkiem podczas poszukiwań przepisu na pączusie:) Ze względu na moje dwie córki, które uwielbiają wszystko
Smaczne ZdroweJakiś czas temu koleżanka obdarowała mnie gigantyczna dynia no i sobie ja tak stopniowo przerabiam. Jeden z pomysłów to muffinki dyniowe, ale z nadzieniem z nutelli
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :)Lubicie imbir? Mam nadzieję, że tak, bo dzisiaj kolejny przepis z użyciem tego składnika :) Przepis pochodzi z książki "Muffinki" wyd. Świat Książki.Czytaj
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj zapraszam fanów masła orzechowego i bananów! :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Tak tak... w końcu zgłosiłam się do Bloger Chefa :) Nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie, ale warto chyba spróbować, prawda? Tematem tego półfinału była
Pora coś zjeśćCześć!Co planujecie zabrać ze sobą jutro na drugie śniadanie do pracy? Mam dla Was świetny pomysł! Delikatne drożdżowe muffinki z dodatkiem kwaśnych wiśni i musli
Pora coś zjeśćbakaliami Apetyt i smak Babka orzechowa Babka trójkolorowa Arnikowa kuchnia Babka orzechowa z nutellą Babeczka Muffinki z prince polo Babeczki-motylki BasJulowe pasje Wielkanocna babka czekoladowa Bitter Honey Dekadenckie muffiny śliwkowe z soczewicy Brunetka w kuchni Babka jogurtowa z kardamonem i pomarańczową nutką Muffiny z bananami i masłem orzechowym Cafe Amaretto Babka cytrynowa z makiem-bezglutenowa Cooking & goodlooking Babka(...)Babka z łatką Kasiekw gotuje Babka limonkowa Kawa z pianką Babka orzechowo-czekoladowa z pomarańczowym pazurem Babka bananowa Kociołek pyszności Wielkanocna babka biszkoptowa Kolizje smaków Babka piaskowa Kuchenne-czarymary Muffiny z niespodzianką Kuchenne Łasuchowanie Potrójnie szampańskie babeczki Babka snickersowa Kuchenne zapiski Edyty Zrolowana babka drożdżowaBabka piaskowa z ajerkoniakiemBabka z kremem orzechowym i orzechami Kuchnia domowa Ani Babka kawowa Babka pomarańczowa
Moje domowe kucharzenieinnej miksujemy składniki mokre. Łączymy zawartość misek i mieszamy jedynie do połączenia składników. Dodajemy jagody i szybko mieszamy. Przekładamy do foremek silikonowych lub papierowych umieszczonych w formie do muffinów. Pieczemy 40 minut w 180*C, do tzw. suchego patyczka. Krem: 150 g mascarpone 150 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Schłodzone składniki zmiksować razem na sztywny krem. Udekorować
Chocolate Muffin Blog