mini - 3448 przepisów (strona:94/230)

Mini zapiekanki z cukinii 133

chciała się zwijać hehehe ale szybko wybrnąłem z opresji - wszak obiecałem żonie fit kolacje więc nie mogłem jej zawieść :) I takim oto sposobem na szybko wyczarowałem takie oto mini zapiekanki z cukinii. Samo przygotowanie 15 min plus czas zapieczenia i mamy smaczną, pyszną, kaloryczną ale i zdrową kolację :)  Z podanej ilości składników wyszły mi 4 sztuki w foremkach

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Jagodowe serniczki 142

Znalazłam w zamrażarce jagody. Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki. Upiekłam je w foremkach na babeczki. Fajna opcja sernika w wersji mini. Do serniczków dodałam wodę różaną, którą możecie kupić oczywiście w sklepie Kuchnie Świata . Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorkami 292

sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorkami Pyszna i zdrowa sałatka, która świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja albo jako dodatek do potraw z grilla. Polecam!   Składniki: 1 opakowanie mini mozzarelli 1 awokado 15-20 pomidorków koktajlowych (użyłam żółtych i czerwonych) dwie garście mieszanki sałat 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z limonki (lub z cytryny) kilka listków

Blog z Apetytem
Sałatka ,,Italia'' 141

selera naciowego na drobne kawałeczki (dodałem tylko jedną gałązkę aby dodać chrupkości w sałatce a taka ilość spowoduje że jego smak nie będzie odczuwalny ), sałatkę lodową w drobne kawałeczki, mini pomidorki na 4 części każdy - wszystko wrzucamy do miski + świeżo posiekana zielona pietruszka. Teraz pozostaje nam zrobić dressing. Do małego słoiczka dodajemy 3 łyżki oleju z pestek winogron (może być

Smacznie Pysznie Kalorycznie
JOGURTOWE CHŁODNICZKI Z KRAKUSA 106

Dostałam od durszlak.pl i firmy Krakus zadanie aby przygotować chłodnik na bazie Barszczu Czerwonego Krakus. Przygotowałam więc chłodnik jako mini ciasto które smakuje jak sernik ale jest na bazie jogurtu greckiego :) Składniki: 300 ml barszczu czerwonego Krakus 200 g twarożku koziego 120 g jogurtu greckiego 200 g śmietany 12% pęczek koperku 1 ogórek 2 łyżki żelatyny 1 op. chleba pumpernikiel

Kuchnia w oparach
Francuskie mini rogaliki z czekoladą 95

stopni C przez około 15 minut lub do momentu aż będą złociste na wierzchu Gotowe rogaliki z czekoladą można posypać cukrem pudrem. Podajemy z ulubioną herbatką Smacznego! Artykuł Francuskie mini rogaliki z czekoladą pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Surówka z roszponki, gruszki i papryki 78

Bardzo smaczna surówka, nada się również na drugie śniadanie. Wystarczy dodać podsmażonego fileta z kurczaka, pokrojonego na paski. Składniki 1 opakowanie roszponki 2 szalotki 6 mini papryczek słodkich 1 gruszka nashi 2 łyżki sezamu 2 łyżki czarnego sezamu 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki pestek dyni 75 ml oleju ryżowego 2 łyżki octu malinowego 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki

R'n'G Kitchen
Faszerowana papryka bez mięsa pełna białka 161

Sycące, pełne roślinnego białka faszerowane papryki z fasolką mung, pieczarkami, kolorową quinoa. Całość doprawiona sosem tamari. zielone papryki - 3 szt. fasolka mung - 1 szklanka quinoa kolorowa - 1/2 szklanki mini pieczarki - 1 opakowanie sos tamari - 2-3 łyżki czosnek - 2-3 ząbki oliwa z oliwek - 2 łyżki posiekana natka pietruszki Fasolkę mung ugotuj bez soli ok 30 minut. Pieczarki potnij

AZgotuj!
Krokiety ziemniaczane z dorszem. Przepis krok po kroku. 333

zjadły kilka sztuk, a za rybą jednak jeszcze nie przepadają. Może to być doskonała alternatywa dla piątkowej ryby w panierce lub w wersji mini jako przekąska na imprezie.   Naprawdę warto wypróbować przepis na krokiety ziemniaczane z dorszem. Przepis krok po kroku poniżej.   Krokiety ziemniaczane z dorszem. Składniki

kuron.com.pl
Pierś z kurczaka po włosku 265

pojedyncze piersi z kurczaka 500 ml passaty pomidorowej (przecieru) 2 ząbki czosnku 2 cebule szalotki 80 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki mini kaparów (opcjonalnie) kilka czarnych oliwek 1 kulka mozzarelli 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 pomidor garść liści świeżej bazylii sól morska, świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek

Poezja smaku
Tatar z czarnym czosnkiem, czarną quinoą i czarną truflą 149

łyżek ugotowanej czarnej quinoy 250 gram polędwicy wołowej 2 świeże żółtka 4 ząbki czarnego czosnku 2 plasterki czarnej trufli 1 kiszony ogórek 3 rzodkiewki pół małej czerwonej cebuki 2 mini buraczki marynowane kilka ziarenek zielonego pieprzu 4-6 ostrych papryczek aji chrapita 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno bio  3 łyżki wody mineralnej pieprz sól świeże listki mięty

Quinoa Raz!
Sałatka z grillowanym bakłażanem 119

przepis na elegancką sałatkę dla Waszych gości. Spróbujecie???... Składniki: - 1 bakłażan - 2 pomidory - 1 duża kulka mozzarelli (10-12 dag) - kapary lub oliwki (opcjonalnie) - 1 sałata rzymska mini - sól, pieprz, oliwa, świeża bazylia 1. Przygotuj dwa płaskie talerze. Pomidory i mozzarelle pokrój w plastry. Bakłażana kroimy, oprószamy solą, pieprzem, smarujemy oliwą i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony

Apetyczna babeczka
Jajka faszerowane pastą z awokado 385

tylko jakoś zadomowić się nie umie... Dzięki musztardzie pasta nabiera ostrzejszego wyrazu i nie jest mdła. Można nią śmiało smarować kanapki lub krakersy, na których co raz chętniej podajemy "mini" przystawki ;) Składniki na 12 sztuk: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 dojrzałe awokado (obrane, bez pestki) 1 pełna łyżka majonezu 1 pełna łyżka musztardy 3 łyżki pestek dyni Sól, pieprz

Kuchnia w czekoladzie
Przepisy na Wielkanoc 2086

śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka faszerowane szynką

Lena Gotuje
Mini serniczki wielkanocne 150

niedzielę palmową u mnie takie smakołyki.  Kolorowe mini serniczki na zimno,bez pieczenia.  400 g twarogu z wiaderka 200 ml śmietanki 36% 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki agrestowe 2 łyżki cukru pudru Przygotować 12 foremek sylikonowych w kształcie babeczek. 1 cytrynową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku,wystudzić i porozlewać  do wszystkich foremek. Odstawić do stężenia

Kolorowa kuchnia Elki