bardzo szybko a dodając że zostały upieczone to nawet przy garnku stać nie trzeba tylko pieczemy, studzimy, maczamy w miodzie i orzeszkach i gotowe. Zachęcam do pieczenia. Castagnole - włoskie mini pączusie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePolsce grzyby, kiełbasy i wędliny. W Zakopanem oscypek. Szukasz pomysłu na ciekawe składniki do pizzy (kliknij w obrazek): Lub chcesz przygotować jej wersję mini (kliknij w obrazek): Rozwiązanie konkursu Po raz kolejny z powodu dużej ilości Waszych zgłoszeń bardzo trudno było wybrać nam zwycięzcę konkursu opublikowanego na stronie ( http://kuchniawedwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plChrupkie ciasto francuskie, soczyste i słodkie jabłko a do tego aromatyczny cynamon. Tylko tyle wystarczy by powstały pyszne mini szarlotki. Te ciasteczka to super alternatywa dla klasycznej szarlotki na kruchym cieście. Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu a potrzebujemy upiec coś pysznego to te ciastka zdecydowanie się nadają. Zatem do dzieła! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 3 duże jabłka, umyte
Życie ze smakiempinkową ” polewą (przepis tutaj ) na specjalne życzenie najmłodszej księżniczki, ale można je polać rozpuszczoną czekoladą też będzie pysznie Składniki (w zależności od formy u mnie około 20 mini donutów): ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka ½ szklanki ksylitolu 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu ¼ szklanki masła klarowanego (rozpuszczonego) ¾ szklanki mleka (u mnie
PaleoLifepieczona pierś z kurczaka? Plaster karkówki z grilla? Że o kotlecie z tofu lub sera nie wspomnę? Bardzo zyskują! A jak niewielkim kosztem. Naprawdę - prościzna! ;) Składniki: 250 g pieczarek mini 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka rozmarynu 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem
zadanie-gotowaniewyobrażam sobie karnawału bez pączków, ale w tym roku tradycyjne p ą czki zamieniłam na smażone mini pączusie z ciasta ptysiowego nadziewane delikatnym kremem pasticcera. Polecam Wam serdecznie i uprzedzam, ciężko powstrzymać si ę tylko jednym pączusiu ;) **** Con l'avvicinarsi del "Martedì grasso", inizio già a pensare a cosa preparare per Carnevale. Quest'anno sulla nostra tavola
La grande e la piccola cuocaEkspresowe mini pączki bananowe z serkiem mascarpone to alternatywa dla tradycyjnych pączków. Robi się je błyskawicznie - nie posiadają w składzie drożdży, więc ciasto nie musi rosnąć i nie trzeba go wyrabiać. Wszystkie składniki miksujemy i gotowe! Idealna propozycja na Tłusty Czwartek dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na tradycyjne pączki. A zawsze to domowe i wiemy co jemy 😉 Składniki
Kuchnia MagdaLenyserwowane jako starter, dodatek do dania lub przekąska, którą kroimy na kawałki i podajemy z dobrej jakości oliwą. Dawno temu na moim blogu pojawił się wpis z przepisem na mini focaccie z czarnymi oliwkami. Dzisiaj zrobiłam dużą chrupiącą focaccie, do której dodałam przekrojone na pół pomidorki cherry i suszony rozmaryn. Po upieczeniu posypałam ją startym parmezanem i świeżo mieloną solą
wyzwania kuchennepartiami rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm (raczej mniej, niż więcej). Za pomocą szklanki wykrawamy krążki. W środku każdego krążka za pomocą kieliszka do wódki wykrawamy dziurkę. Oponki i mini pączki smażymy do dobrze rozgrzanym smalcu na rumiano. Uważajcie, gdyż podobnie jak pączki lubią się przypalać, a smażą się naprawdę migiem. Gotowe oponki odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku, oprószamy
Kate's KitchenMini pączusie które w smaku przypominają gniazdka wiedeńskie :) Składniki na 1 talerz pączusiów: 125 g mascarpone 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1/2 łyżki spirytusu olej do smażenia najlepiej rzepakowy cukier puder do posypania pączków 1. W głębokim rondelku rozgrzewamy olej. 2. Jajka ubijamy z cukrem i mascarpone do połączenia się
Gotowanie...to proste !Przepis na pączki z ciasta francuskiego jest idealny dla osób, które nie robią pączków ze względu na czasochłonne przygotowanie ciasta. Pomysł, który Wam dzisiaj przedstawiam może
Via Gustowierzę, że to napisałam. A wy pewnie nie wierzycie, że to prawdziwy tytuł Ale jest prawdziwy. Po marchewce , batatach , szpinaku , dyni , pasternaku i fioletowych ziemniakach (mam mini ubaw, pisząc to :D) podjęłam małe wyzwanie „odczarowania” kalarepy i tym sposobem powstało takie pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem. Aromatyczne, puszyste, jedynie z delikatną nutką kalarepy. Pewnie nie wyczuje
FitkotKruche tartaletki nadziane pastą łososiową to pyszna słona przekąska, która rozpływa się w ustach. Małe mini tarty można nadziać dowolną pastą i udekorowac wedle uznania. Nie posiadam foremek do tartaletek więc do upieczenia spodów wykorzystałam metalową formę do muffinek. składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 żółtka szczypta soli pasta łososiowa 200 g wędzonego łososia
Monia miesza i gotujeplusem. Kisiel malinowo-hibiskusowy jest kwaskowy i wyrazisty, świetnie równoważy go delikatny i słodki krem z białej czekolady. Całość smakuje wybornie, połączenie smaków jest wyjątkowo harmonijne. Dekoracja to urocze mini makaroniki i świeże maliny - prosta, a jednocześnie efektowna. Na C. zrobiła wrażenie; mam nadzieję, że i Wam się spodoba. Tarta malinowo-hibiskusowa z kremem z białej czekolady Składniki: (na tortownicę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZamiast dużych pączków możecie się trochę pobawić i usmażyć mini pączki. Potrzeba na ich przygotowanie trochę więcej czasu ale myślę, że warto. Takie maleństwa to na raz do buzi no i muszę powiedzieć, że jakoś szybko u mnie znikały z talerza. Nie zapomnijcie do ciasta dodać spirytusu co sprawi, że ciasto nie będzie tak wchłaniać oleju w trakcie smażenia
Ala piecze i gotuje