mini - 3448 przepisów (strona:115/230)

TOP 50 - Gadżety kuchenne, które chciałabyś mieć! 149

lodów i shake (137,99) 14. Magiczna miska z durszlakiem (24,90) 15. Drylownica do jabłek (34,90) 16. Deski do krojenia na stojaku (61,90) 17. Piec do mini pizzy 6 łopatek w zestawie (288,99) 18. Grill stołowy na podczerwień (432,99) 19. Maszynka do pieczenia ciasteczek (115,99) 20. Korkociąg z akumulatorem (116,99) 21. Wypiekacz pizzy

Tradycyjna Kuchnia
Naleśniki zapiekane z pesto z bazylii i rukoli z dodatkiem mozzarelli i oliwek 245

klik Składniki pesto: opakowanie rukoli 2 garście świeżej bazylii około 300 g orzeszków ziemnych kilka łyżek oliwy 2 ząbki czosnku cheddar (około 3/4 szklanki) sól pieprz Dodatkowo: oliwki czarne mini kulki mozzarelli Naleśniki robimy według przepisu. Do miski blendera dajemy umytą rukolę, bazylię, oliwę, przepuszczony przez praskę czosnek i blendujemy. Następnie dodajemy orzeszki i starty ser. Ponownie blendujemy, żeby składniki

kruche babeczki
Kolorowa sałatka obiadowa (z kukurydzą i papryką) oraz kilka słów o przyprawach Galeo 155

mojej kuchni. Szczerze wam polecam przyprawy tej firmy. A dziś – tak jak wspomniałam na początku – zapraszam Was na kolorową sałatkę obiadową (z kukurydzą i papryką). Składniki: 1 mini sałatka rzymska 1/2 większej czerwonej papryki 1/2 puszki kukurydzy 2 cm pora (biała część, cienki por) 3 łyżki jogurtu naturalnego kremowego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku

Słodkie okruszki
Ciasto cukiniowe z malinami i kremem cytrynowym 128

orzeźwiający smak cytrynowej masy dodaje ciastu charakteru. Polecam! Dla kogo: dla lubiących wprowadzać warzywa do ciast dla chcących zaskoczyć gości ciekawym smakiem dla chcących świętować ze mną moje socialmediowe mini sukcesy   Składniki na ciasto: 3 jajka szklanka oleju słonecznikowego 2 szklanki cukru 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki tartej cukinii (ok. 250g) pół łyżeczki

Mania Wypiekania
W Białowieży... 107

opracowań o najpiękniejszych i najdzikszych zachowanych lasach Europy. Pamiętajmy, że Puszcza Białowieska to jeden z ostatnich tego typu ekosystemów w całej Europie. Las o charakterze lasów pierwotnych. Ale z mini sondy przeprowadzonej wśród znajomych wynika, że i owszem o Puszczy słyszeli wszyscy, ale mało kto w niej był. A to błąd, bo jest to miejsce przepiękne, a puszcza magiczna. Ochronę

królestwo garów
Bezglutenowa focaccia z porzeczkami 129

Bezglutenowe mini focaccie w bardzo letnim wydaniu - z czerwoną porzeczką i rozmarynem. Puszyste, delikatne i aromatyczne. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Pizza Nutrifree 370 g wody 20 g świeżych drożdży  30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 300 g porzeczek  Mieszankę wsyp do miski. Drożdże rozpuść

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe focaccie z kurkami 114

Wypiek idealny na środek lata - mini focaccie z kurkami i rozmarynem. Bardzo smaczne i aromatyczne. Spróbujcie! SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Pizza Nutrifree 370 g wody 20 g świeżych drożdży  30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 500 g kurek 1 cebula olej kokosowy  sól, pieprz Mieszankę wsyp

Kuchnia bezglutenowa
Pełnoziarnista słodka bułka 110

Pełnoziarnista słodka bułka Co za perypetie miałem, żeby w efekcie na mój stół trafiła pełnoziarnista słodka bułka … W związku z tym, że kupiłem niedawno mini piekarnik z Biedronki, postanowiłem go przetestować robiąc jakieś ciasto drożdżowe. Już wcześniej robiłem w nim mniejsze „wypieki” i do tego ładnie się spisywał, ale pora zmienić kaliber… Na pierwszy ogień poszła

Blendman
Wenecja – wspomnienia z wakacji 149

ludzi. Przerażeni tym faktem wybraliśmy na naszą siedzibę Triest. Niewiele mniejsze miasto od Wenecji, bardzo urokliwe, o wiele spokojniejsze… A tak zaczęła się wakacyjna przygoda, od mini powodzi. Na kilka dni przed planowanym wyjazdem do Włoch udaliśmy się do Poznania. Dzień przed podróżą zaskoczyła nas niepogoda. Padało cały dzień! Przed jedynym wjazdem na osiedle, gdzie mieszkają moi rodzice

codojedzenia
Pasta z zielonego groszku 171

mnie zielono, niczym wiosną...a podobno wczoraj jesień przyszła ! Pasta z zielonego groszku to szybka propozycja na "coś innego" do kanapki. Świetnie sprawdzi się również do grzanek czy mini kanapeczek, np. na przyjęcie czy domówkę. Kilka składników, chwila blendowania i gotowe. Do mojej pasty użyłam mrożony groszek  zielony marki Poltino . Zwykle wybierałam produkt bardziej znanej marki, bojąc się kiepskiej

kolorowotorcikowo
Pieczony łosoś z buraczano-ziemniaczanym puree i warzywami gotowanymi na parze 153

ulubione smakowe do datki i możemy przygotować smaczny obia d :) A Wy lubicie ryby? :)  Skła dniki: duży filet z łososia   masło sól morska/świeżo zmielony pieprz cytryna mini karotki 1/2 brokuła 1/2 kalafiora 4 duże ziemniaki śre dni burak sól   Przygotowanie: Ziemniaki i buraka obieramy i gotujemy w lekko osolonej wo dzie. Brokuły i kalafiora dzielimy

ChilliJemy
Pasta z wędzonej makreli, serka i pomidorów 166

Bardzo smaczna i zdrowa pasta na kanapki.   Ostatnio zakupiłam sobie małe kolorowe garnuszki do zapiekania mini zapiekanek czy muffinek. Ale musiałam coś zrobić na już, na szybko, żeby już móc z nich korzystać;D Postanowiłam zrobić pastę. Idealnie pasowała do małych pojemniczków, do tego przykryłam je, więc moja pasta była świeża i nie wietrzała. Jak zawsze tego typu pasty

Zasmakuj Kuchni
Krem z dyni, batata na mleczku kokosowym 164

czerwona papryka, 3 średnie marchewki, 1 średni batat (0,4 kg), 2 łyżki oleju rzepakowego (smakowego) z papryką ostrą pomidorami i bazylią, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili, 1/3 płaskiej łyżeczki curry, 400 ml mleczka kokosowego, ponadto: garść pestek z dyni, ok. 200 ml wody, sól do smaku (ok. ½ łyżeczki), olej rzepakowy do skropienia warzyw, pieprz czarny. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
WYTRAWNY WIANEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO 163

kolację, ale również jako lunch do pracy. SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego garść świeżego szpinaku 1 szalotka drobno posiekana kilka koktajlowych pomidorków przekrojonych na pół 7-8 kulek mini mozzarelli 4-5 plasterków szynki świeża bazylia sól, pieprz 1 żółtko A jak to zrobić: Ciasto francuskie pokroić na paski i ułożyć w formie "słońca" zostawiając pusty środek. Bliżej środka

Kuchnia w opałach
“Diabelski owoc” – recenzja 126

znaleźć mordercę recenzenta. Bohater zdobędzie nowy fach detektywa, a my podążając za nim nauczymy się co nieco o funkcjonowaniu restauracji i rynku kulinarnego. Kryminał ten to nie tylko mini rozmówki luksemburskie, ale też przewodnik po terminologii i tajnikach kuchennych. Dowiemy się z niego na czym polega praca garde manger i co robi food scout.   Bardzo ciekawa jest też intryga

Ugotowane pozamiatane