orzeźwiający smak cytrynowej masy dodaje ciastu charakteru. Polecam! Dla kogo: dla lubiących wprowadzać warzywa do ciast dla chcących zaskoczyć gości ciekawym smakiem dla chcących świętować ze mną moje socialmediowe mini sukcesy Składniki na ciasto: 3 jajka szklanka oleju słonecznikowego 2 szklanki cukru 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki tartej cukinii (ok. 250g) pół łyżeczki
Mania Wypiekaniaopracowań o najpiękniejszych i najdzikszych zachowanych lasach Europy. Pamiętajmy, że Puszcza Białowieska to jeden z ostatnich tego typu ekosystemów w całej Europie. Las o charakterze lasów pierwotnych. Ale z mini sondy przeprowadzonej wśród znajomych wynika, że i owszem o Puszczy słyszeli wszyscy, ale mało kto w niej był. A to błąd, bo jest to miejsce przepiękne, a puszcza magiczna. Ochronę
królestwo garówBezglutenowe mini focaccie w bardzo letnim wydaniu - z czerwoną porzeczką i rozmarynem. Puszyste, delikatne i aromatyczne. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Pizza Nutrifree 370 g wody 20 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 300 g porzeczek Mieszankę wsyp do miski. Drożdże rozpuść
Kuchnia bezglutenowaWypiek idealny na środek lata - mini focaccie z kurkami i rozmarynem. Bardzo smaczne i aromatyczne. Spróbujcie! SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Pizza Nutrifree 370 g wody 20 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 500 g kurek 1 cebula olej kokosowy sól, pieprz Mieszankę wsyp
Kuchnia bezglutenowaPełnoziarnista słodka bułka Co za perypetie miałem, żeby w efekcie na mój stół trafiła pełnoziarnista słodka bułka … W związku z tym, że kupiłem niedawno mini piekarnik z Biedronki, postanowiłem go przetestować robiąc jakieś ciasto drożdżowe. Już wcześniej robiłem w nim mniejsze „wypieki” i do tego ładnie się spisywał, ale pora zmienić kaliber… Na pierwszy ogień poszła
Blendmanludzi. Przerażeni tym faktem wybraliśmy na naszą siedzibę Triest. Niewiele mniejsze miasto od Wenecji, bardzo urokliwe, o wiele spokojniejsze… A tak zaczęła się wakacyjna przygoda, od mini powodzi. Na kilka dni przed planowanym wyjazdem do Włoch udaliśmy się do Poznania. Dzień przed podróżą zaskoczyła nas niepogoda. Padało cały dzień! Przed jedynym wjazdem na osiedle, gdzie mieszkają moi rodzice
codojedzeniamnie zielono, niczym wiosną...a podobno wczoraj jesień przyszła ! Pasta z zielonego groszku to szybka propozycja na "coś innego" do kanapki. Świetnie sprawdzi się również do grzanek czy mini kanapeczek, np. na przyjęcie czy domówkę. Kilka składników, chwila blendowania i gotowe. Do mojej pasty użyłam mrożony groszek zielony marki Poltino . Zwykle wybierałam produkt bardziej znanej marki, bojąc się kiepskiej
kolorowotorcikowoulubione smakowe do datki i możemy przygotować smaczny obia d :) A Wy lubicie ryby? :) Skła dniki: duży filet z łososia masło sól morska/świeżo zmielony pieprz cytryna mini karotki 1/2 brokuła 1/2 kalafiora 4 duże ziemniaki śre dni burak sól Przygotowanie: Ziemniaki i buraka obieramy i gotujemy w lekko osolonej wo dzie. Brokuły i kalafiora dzielimy
ChilliJemyBardzo smaczna i zdrowa pasta na kanapki. Ostatnio zakupiłam sobie małe kolorowe garnuszki do zapiekania mini zapiekanek czy muffinek. Ale musiałam coś zrobić na już, na szybko, żeby już móc z nich korzystać;D Postanowiłam zrobić pastę. Idealnie pasowała do małych pojemniczków, do tego przykryłam je, więc moja pasta była świeża i nie wietrzała. Jak zawsze tego typu pasty
Zasmakuj Kuchniczerwona papryka, 3 średnie marchewki, 1 średni batat (0,4 kg), 2 łyżki oleju rzepakowego (smakowego) z papryką ostrą pomidorami i bazylią, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili, 1/3 płaskiej łyżeczki curry, 400 ml mleczka kokosowego, ponadto: garść pestek z dyni, ok. 200 ml wody, sól do smaku (ok. ½ łyżeczki), olej rzepakowy do skropienia warzyw, pieprz czarny. Przygotowanie
Moniki Smakołykikolację, ale również jako lunch do pracy. SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego garść świeżego szpinaku 1 szalotka drobno posiekana kilka koktajlowych pomidorków przekrojonych na pół 7-8 kulek mini mozzarelli 4-5 plasterków szynki świeża bazylia sól, pieprz 1 żółtko A jak to zrobić: Ciasto francuskie pokroić na paski i ułożyć w formie "słońca" zostawiając pusty środek. Bliżej środka
Kuchnia w opałachznaleźć mordercę recenzenta. Bohater zdobędzie nowy fach detektywa, a my podążając za nim nauczymy się co nieco o funkcjonowaniu restauracji i rynku kulinarnego. Kryminał ten to nie tylko mini rozmówki luksemburskie, ale też przewodnik po terminologii i tajnikach kuchennych. Dowiemy się z niego na czym polega praca garde manger i co robi food scout. Bardzo ciekawa jest też intryga
Ugotowane pozamiatanepieczywem jak i z makaronem lub ryżem. Błyskawiczne w przygotowaniu, jeszcze szybciej znika z talerza. 500g ulubionej kiełbasy 2 duże czerwone papryki 2 cebule 400g pieczarek 10 mini korniszonów 1/2 puszki pomidorów 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Cebulę i paprykę drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju
Szefowa kuchniwspaniałe ciasteczka, ale przepis na nie pojawi się kiedy indziej. Dziś mam dla Was przepis na wspaniałą przekąskę, idealną na różne imprezy, i nie tylko. Mam na myśli pizzerinki-mini pizze, uwielbiam je robić, i chociaż jest z nimi więcej pracy niż ze zwykłą pizzą, to często kusze się na ich przygotowanie. Z tego przepisu wychodzi baaardzo dużo pizzerinek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDziś coś słodkiego ale na szybko. Babeczki z dodatkiem mini lentilków są super dla małych i dużych łasuchów. Takie babeczki najlepiej zjeść w dniu pieczenia bo na drugi dzień to już nie to samo. Ja część babeczek upiekłam z lentilkami na górze a część zatopionymi w cieście. Na koniec polałam je pyszną polewą wiśniową. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni