mięso - 63110 przepisów (strona:2579/4208)

5 kroków do zdrowego odżywiania 250

ryżem - tylko pełnoziarniste.  Spróbuj wyeliminować cukier, jeśli masz ochotę na słodycze - zjadaj suszone owoce i orzechy. Słodź miodem lub stewią.  Zrezygnuj ze sklepowych wędlin i czerwonego mięsa (jedz je od czasu do czasu). Jedz więcej tłustych ryb i drób bez skóry.  Naucz się jeść strączki, które są świetnym źródłem błonnika i białka. Wprowadź do diety naturalne płatki

Moje Kuchenne Rewelacje
Grochówka wojskowa babci Basi 180

oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu. 2. W tym czasie przesmażamy boczek i dodajemy do garnka z warzywami. 3, Drobno pokrojoną słoninę podsmażamy z kiełbasą. Nadmiar tłuszczu zlewamy, a mięso dodajemy do garnka. 4. Zupę gotujemy na małym ogniu ok. godziny, a gdy groch będzie prawie całkiem miękki, dodajemy obrane i pokrojone w średnią kostkę ziemniaki i ząbki czosnku

Pysznosci Babci Basi
Rada – gdy dopadnie cię ochota na coś słodkiego. babcia Basia 241

miał. Po co ja to jadłem? Będę gruba! Od jutra stanowczo zaczynam dietę itp. Zimą dostępność świeżych warzyw i owoców jest ograniczone, przez to częściej sięgamy po mięso i sery. Bez wątpienia duży wpływ na nasze samopoczucia ma pogoda, która nie sprzyja spacerom. Dlatego większość czasu spędzamy w domu zajadając się czekoladkami, batonikami i innymi słodkimi przekąskami. efekty takich działań

Pysznosci Babci Basi
Piersi kurczaka w zalewie babci Basi 194

łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Mięso to przygotowuję dzień wcześniej przed podaniem ,żeby smaki się połączyły. W tej zalewie , równie dobrze jak piersi z kurczaka smakują filety rybne . Składniki : 2 podwójne piersi z kurczaka , vegeta czerwona

Pysznosci Babci Basi
Paprykarz domowy z makreli babci Basi 202

łyżeczki cukru, 150-200 g koncentratu pomidorowego, słodka i ostra papryka w proszku, liście laurowe, ziele angielskie. Przygotowanie : Ryż gotujemy. Z makreli usuwamy skórę i ości. Następnie mięso rozdrabniamy widelcem. 2. Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. 3. Dodajemy cukier i koncentrat. Mieszamy.   4. Dodajemy ryż, rozdrobnioną makrelę . Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i paprykami. Smacznego !   Rada : Paprykarz

Pysznosci Babci Basi