mięso - 63110 przepisów (strona:2584/4208)

Pieczone warzywa 226

Warzywa zrobione w ten sposób jemy bardzo często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle warzyw na ile mamy apetyt... Z niezjedzonych warzyw można zrobić zupę krem (to taka podpowiedź dla tych co nie lubią marnować jedzenia):-) Składniki: buraki ziemniaki marchew pietruszka seler tymianek przyprawa do pieczonych ziemniaków olej

IMPRESJA SMAKU
DIETETYCZNE KOTLETY Z KURCZAKA 3817

kroimy w małą kostkę.  Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i  doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło.  Teflonowa patelnie o nieprzywieranym dnie, smarujemy lekko oliwą i nakładamy średniej wielkości placki. Pieczemy na złoto, na małym ogniu,  z jednej

Kulinarne Fantazje Marioli
Kapuśniak na żeberkach 175

opalanej nad ogniem cebuli, pół liścia kapusty, gałązka lubczyku, kawałek pora, sól Z podanych składników gotujemy bulion, żeberka dobrze jest przekroić na kilka części. Bulion jest gotowy gdy mięso jest miękkie. Kapusta: - 1 litrowy słój kapusty - 2 duże cebule - kawałek dobrej wędzonej słoniny, ok. 25 dag - cukier Kapustę wyciągamy ze słoja i mocno odciskamy w dłoniach.  W dużym rondlu

Apetyczna babeczka
Domowy sos chili, słodko - kwaśny 242

połowę papryki. Jeżeli po wymieszaniu wszystkich składników stwierdzimy ze sos nie jest taki ostry jakbyśmy chcieli, można dodać więcej zmiksowanej papryki. Doskonały dodatek do sajgonek, spring rollsów czy mięsa. Polecam Inspiracją był przepis z  tej  strony  Składniki: 10 długich  cienkich papryczek chili  10 ząbków czosnku 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki octu winnego  3/4 szklanki

Stare Gary
Bakłażany faszerowane makaronem 140

dente, odcedzamy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, po chwili dodajemy drobno pokrojony czosnek, smażymy chwilkę by czosnek się nie przypalił, dodajemy passatę i poszarpane mięso z kurczaka, oprószamy tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy chwilę. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i faszerujemy nim połówki bakłażanów. Jegomości (Oj! Podoba nam się! :P) wrzucamy do piekarnika

R'n'G Kitchen
Pierogi ruskie 171

pieprz do farszu Sposób wykonania: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Ziemniaki, cebulę i ser zmielić w maszynce do mięsa. Dokładnie wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. W przesianej mące pszennej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę zagrzać (żeby były koniecznie gorące) i wlać do mąki

Cukiernia Pychotki
Wędlina sojowa o smaku drobiowym z zielonymi oliwkami 260

składzie ma kontrowersyjny karagen. Poleciłabym (jako krótkotrwałe rozwiązanie) osobom, które są na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, i które bardzo tęsknią za formą podania (czyli plastrami) i za smakiem mięsa. Wędlina sojowa byłaby też odpowiednia dla osób, które są w trakcie przestawiania się na dietę wegetariańską/wegańską. Soy cold cuts with green olives Ingredients: water, soy protein isolate 12.3%, rapeseed

Qlinarnie i Qlinarnie
Co Lila jadła w środę ? 22 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 223

czyli naleśniki na mleku roślinnym z jabłkiem. II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z nasionami chia i malinami. Zupa 13:00 Zupa brokułowa. II Danie 16:00 Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Podwieczorek 17:30 Gofry owsiane z bananem i jogurtem. Znalazłam przepis na jakieś stronie, ale powiem szczerze, że nie przypadły mi do gustu. I Lila też

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami 167

się do gotowania :) Dzisiejsza wątróbka jest bardzo lekka i delikatnie pachnąca jabłkami. Jej lekko słodkawy i owocowy posmak pewnie nie każdemu przypadnie do gustu, ale ci, którzy lubią łączyć mięsa z owocami, nie zawiodą się. Jest to danie proste i szybkie do przygotowania, więc dodaję je do akcji "Błyskawiczny piątek" . Może dołączycie do naszej otwartej grupy na facebooku? Składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasteczka z masła orzechowego, z czekoladą, bezglutenowe i wegańskie czyli Słodki Czwartek odc.113 218

dojrzałam jeszcze do weganizmu, do wegetarianizmu też zresztą nie ale jem coraz mniej mięsa i bardzo mi z tym dobrze.  Szukam, szperam, przeglądam. Książki, czasopisma, internet. Szukam inspiracji. Tym ciasteczkom nie mogłam się oprzeć.  Wiedziałam, że w domu mam wszystkie ingrediencje i mogę przystąpić do działania.  Na początek z połowy porcji (przecież Córcia nie lubi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zupa szczawiowa 152

Jednak zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma do niego dostęp, ale to nie problem, bo można go nabyć we wszystkich sklepach spożywczych. Oczywiście najlepszy jest ten siekany.  mięso na wywar 1/2-3/4 słoiczka szczawiu (użyłam z Dagomy ) (*) 5-6 ziemniaków 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo

Di gotuje
Bolognese z tofu 164

Tofu nazywane jest twarożkiem lub serem sojowym, nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczne! Tofu świetnie zastępuje mięso mielone, więc przygotowałam spaghetti bolognese w wersji bezmięsnej :) ... jak dla mnie pyyyycha! Składniki na 2 porcje: 200g makaronu spaghetti (Lubella - pełne ziarno) kostka tofu puszka krojonych pomidorów kawałek sera grana padano lub parmezan 1/2 małej cebuli 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka oregano

Alutka-Gotuje
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 223

drobną kostkę cebulkę wrzucamy na patelnię wraz z przeciśniętymi ząbkami czosnku. Podsmażamy, ciągle mieszając. W momencie, gdy cebulka lekko się zarumieni dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Podsmażamy aż mięso będzie gotowe. Następnie dodajemy szpinak (u mnie mrożony) i podsmażamy aż będzie miękki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. W momencie, gdy szpinak już będzie miękki, dodajemy na patelnię jogurt naturalny

Emcia Pichci
Krupnik jaglany z grzybami 159

czyścimy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w kostkę, por w piórka, dodajemy liść, ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Do warzyw dodajemy rozdrobnione mięso, boczniaki i kaszę. Gotujemy jeszcze kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Szynka z dzika z kurkami 260

kilkoma gałązkami rozmarynu. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec około 2,5 godziny. Po godzinie pieczenia wlać 150 ml wody. Od czasu do czasu podlewać mięso wytworzonym sosem, w razie potrzeby dolać trochę wody. Odłożone kurki podsmażyć na tłuszczu. zastawa

królestwo garów