mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:546/704)

Kwaśnica jak z Podhala 177

Podczas październikowego wypadu w Tatry, które kocham całym sercem,  udało mi się zjeść pyszną kwaśnicę, co wcale nie jest takie łatwe, bo wielu knajpach podawana

SMYKWKUCHNI
KARKÓWKA KORZENNA W SOSIE POMARAŃCZOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 144

Tym razem zwykła karkówka w niezwykłej bo świątecznej odsłonie. Marynowana przez noc w przyprawach korzennych i soku pomarańczowym smakuje rewelacyjnie. Miękka, krucha i niezwykle aromatyczna…

Ola la LCHF
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 101

To mój debiut jeśli chodzi o pierogi w takim ciastowym wydaniu. Przyznam, że wyszły smaczne. Polecam! Myślę, że śmiało można je przygotować na wigilijną kolację. Składniki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Faszerowane patisony-mięsem mielonym i kaszą jęczmienną 159

uwielbiam przetwarzać warzywa i owoce z ogrodu tym razem padło na wyhodowane przeze mnie patisony-mniejsze robię do słoiczków w zalewie octowej a duże nadziewam i

Swojskie jedzonko
Lazania z kapustą włoską i kurczakiem 302

Danie z cyklu sprzątanie spiżarni. Makaron lasagne już dłuższy czas zalegał w szafce, a z połówką kapusty włoskiej niespecjalnie miałam co zrobić. Do tego doszły piersi

Kuchenne zapiski Edyty
Siekane drobiowe kotleciki z oscypkiem 125

W naszym domu często goszczą na stole siekane kotleciki. Są one ulubionymi kotlecikami mojej córeczki. Można przygotować je zarówno z filetu z indyka jak i z

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Miseczka rozgrzewających kasz z różnymi zdrowymi dodatkami. Idealna na jesienne, zimowe śniadanie. Rozgrzewające i energetyczne. 165

łagodzi migreny i poprawia wydajność procesów energetycznych w mózgu i mięśniach.   Amarantus to bezglutenowe pseudozboże. To znakomite źródło białka, które z powodzeniem może zastąpić mięso w diecie wegetariańskiej. Zawiera komplet niezbędnych aminokwasów egzogennych, m. in. metioninę, tryptofan i lizynę, rzadko spotykane w świecie roślin. Amarantus, podobnie jak kasza jaglana, nie zawiera glutenu oraz jest zasadotwórczy, wspaniale wpływa na gospodarkę(...)umieszczona na opakowaniu powinna zawierać napis "PRODUKT WOLNY OD GMO", co daje nam gwarancję, że kupujemy produkt wysokiej jakości.  Proponowane przeze mnie zestawy kasz doskonałe są na śniadanie obiad czy wczesną kolację. Rewelacyjnie sprawdzają się w pudełku śniadaniowym czy lunch box'ie. Mieszanka kasz na śniadani e Składniki: Do jednej szklanki wsypujemy po trochu: kaszę gryczaną (ja lubię niepaloną

Naturalna Kuchnia
Tunezyjska pieczona sałatka - Meshweya 235

twardo jajka oraz kawałki tuńczyka, dzięki czemu sałatka jest bogata w różnorodne smaki oraz dość sycąca. Taką sałatkę możecie podać jako wyśmienitą przystawkę w śródziemnomorskich stylu lub lekki obiad. P.s. Do przygotowania sałatki tunezyjskiej wykorzystałam tuńczyka Callipo oraz oliwę Olitalia, które otrzymałam do wypróbowania od firmy IndexFood, dlatego dzisiejszy post oznaczyłam jako wpis promocyjny.Sałatka z pieczonych warzyw(...)Meshweya'i, bo jest równie wspaniała co jej sławniejsza "kuzynka":) Na koniec chciałam podzielić się z Wami swoją opinią na temat tuńczyka marki Callipo, którego wykorzystałam do przygotowania sałatki. Mięso tuńczyka znajdowało się w dużym kawałku i było zanurzone w oliwie, a nie oleju, co według mnie świadczy o jego wysokiej jakości. Tuńczyk został zapakowany w szklany słoik

Chilli Czosnek i Oliwa
Kopytka jaglane z czarnuszką – przepis krok po kroku 191

opytka to kolejny ze smaków mojego dzieciństwa, który uwielbiam. Moja Babcia bardzo często przygotowywała je na obiad. Ja najbardziej lubiłam klasyczne – polane rozpuszczonym masełkiem – dla mnie miały cudowny smak! Moja wersja kopytek jest oczywiście bezglutenowa, a w dodatku lżejsza i bardziej fit Kasza jaglana idealnie nadaje się do ich przygotowania, a w połączeniu z czarnuszką, tworzy naprawdę wyjątkowy smak(...)podczas gotowania nie należy mieszać. Po tym czasie odstawiam kaszę na kolejne 15 minut, aby doszła, również pod przykryciem. 2. Ugotowaną i ostudzoną kaszę mielimy w maszynce do mielenia mięsa przez najmniejsze oczka. 3. Do zmielonej kaszy dodajemy sól, kurkumę oraz czarnuszkę i mieszamy, kosztując, czy jest dobrze doprawiona. 4. Kiedy nasza mieszanka ma idealny smak, dodajemy mąkę i zagniatamy

Okiem Blondynki by McBlondi
Spaghetti z cukinii 142

W dzisiejszych czasach trudno, szczególnie w tygodniu, stać godzinami nad "garami" - znam to z autopsji... W przypadku gonitwy czasowej nasz wybór menu jest bardzo ograniczony - najczęściej

Garniec Magalie
Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym z podgrzybkami 193

Polędwiczka wieprzowa jest moim zdaniem jednym z łatwiejszych mięs do przygotowania. W tej wersji całą polędwiczkę podsmażyłam na grillowej patelni i podałam ze śmietanowym sosem z

tojestpyszne.blogspot.com
Warzywny pasztet z selera, pietruszki i marchewki 177

W końcu długo wyczekiwany weekend. Już nie mogłam doczekać się dnia, kiedy w końcu się wyśpię. Przyznam się Wam, że jestem nocnym Markiem, zawsze siedzę do

Be Fit Be Strong
Okoń nilowy na makaronie z warzywami 114

Dzisiaj w poście propozycja  obiadowa jak w dobrej włoskiej restauracji-oryginalnie z dedykacją dla smakoszy....Pyszna ryba podana na delikatnym makaronie z warzywami, niebanalnie i

Wanilia i Kardamon
Ośmiornica marynowana w oliwie 190

O śmiornicę, nieodłączny element diety śródziemnomorskiej, najczęściej podawana jako przekąska. Można się w niej zakochać od pierwszego kęsa lub znienawidzić (to zazwyczaj z powodu jej egzotycznego

SzczyptaSmaQ
Flaczki wołowe 168

przywieźliśmy flaczki, strasznie się ucieszył i gdzieś z nimi zniknął. Myśleliśmy, że pewnie poszedł włożyć je do lodówki, w końcu było ciepło i mogłyby się zepsuć, a poza tym obiad był już gotowy. Po chwili przyszedł wujek z uśmiechem od ucha do ucha i mówi, że dziękuje za flaki i że mamy sobie nie myśleć, że będziemy je u niego(...)pozbędziemy się nieprzyjemnego zapachu. Czyste flaczki gotujemy do miękkości około 1 – 2 godziny. Osobno gotujemy rosół z kurczaka lub wołowiny, co można zrobić na 2 sposoby: 1. Umyte mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Następnie mięso odcedzamy,   starannie myjemy zimną wodą (by pozbyć się szumowin), wkładamy z powrotem do garnka, zalewamy zimną wodą, solimy, dodajemy ziele

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania