mięso mielone - 23354 przepisów (strona:586/1557)

Ciasto francuskie z jabłkami 183

zastosowania w kuchni, można z niego wykonać desery oraz dania wytrawne. Jeśli dodasz owoce, krem czekoladowy bądź dowolny dżem wykonasz szybki deser, jeśli jednak dodasz szpinak, grzyby, kurczaka, mięso mielone czy np. sos pomidorowy to będziesz mieć bazę do obiadu bądź danie na kolacje czy śniadanie. Przygotowane ciasto francuskie można spożywać na ciepło, ale również bardzo smaczne jest

To Musisz Wiedzieć
Placki ziemniaczane – chrupiące i najsmaczniejsze! 1482

słodkiej najlepsze są z cukrem i kwaśną śmietaną z cukrem bądź z owocowym dżemem. Jeśli jemy w wersji wytrawnej najlepsze dodatki to sos grzybowy, sos pomidorowy z dodatkiem mięsa mielonego bądź klasyczny domowy sos czosnkowy bądź domowy ketchup. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki ziemniaczane – Składniki około kilograma obranych ziemniaków, łyżka mąki pszennej 2 jajka 1 średnia cebula szczypta soli

To Musisz Wiedzieć
Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem 106

gustu każdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gęsty aromatyczny sos po pulpecikach świetnie nadaje się także do późniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek.  Składniki (4 porcje) -600 g mielonego mięsa wołowego -1/2 szkl. białego ryżu -1 cebula -1 jajko -2 papryczki chili -2 łyżki oleju -1 puszka pomidorów -słoiczek ostrego ajwaru -1 l bulionu -1 ząbek czosnku -słodka

Zielona Kuchnia
ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI 153

minut  w temperaturze ok 190°C. W międzyczasie przygotowujemy pulpeciki drobiowe Orzechy włoskie prażymy na patelni następnie drobno siekamy, pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia mięsa, szalotkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. Zmieloną pierś z kurczaka mieszamy z pokrojoną natką pietruszki, uprażonymi orzechami włoskimi, tartym imbirem ( 1 łyżka) oraz z usmażoną szalotką

Księga-Smaku
Gołąbki z mięsem z wolnowaru 104

Dawno nie było tutaj żadnego przepisu z użyciem wolnowaru, naprawiam więc ten błąd. Jako że jest jesień, sezon na kapustę trwa to zrobiłam gołąbki, ale nie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa pomidorowo-kapuściana o smaku gołąbków 122

warzywnego ( albo mięsnego) 2 marchewki (można użyć wcześniej ugotowanej z wywaru) 100 g ryżu ( najlepiej w torebce) mała puszka przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku KLOPSIKI 500 g mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowe) 1 cebula 1 jajko pół pęczka natki pietruszki - posiekana 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Kapustę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej

Smaczny zeszyt
Klopsiki w pysznym sosie teriyaki z sałatką z ogórka 105

ogórek nabiera zupełnie innego charkteru - lekko słony, kwaskowy, bardzo orzeźwiający. To jest moja ulubiona sałataka do wszelkich dań azjatyckich.   Klopsiki w sosie teriyaki  Klopsiki: 500 gr mięsa mielonego wieprzowego 2 rozgniecione albo drobno posiekane ząbki czosnku 1 jajko 5 łyżek bułki tartej kawałek imbiru ( ok 5 cm) - starty łyżka sosu sojowego dwie posiekane cebulki dymki wraz

Smaczny zeszyt
Pulpety z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z sosem grzybowym 114

potrzeba na pulpety: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, 1 jajko, 1 czerstwa bułka namoczona i odciśnięta z wody, 1 średnia cebula, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 1 płaska łyżeczka oregano, 1 płaska łyżeczka tymianku, 4 duże ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, mąka pszenna do obtoczenia pulpetów, Co potrzeba na sos: 200 g świeżych grzybów oczyszczonych(...)koper i natkę pietruszki. Wyłączamy płomień. Do kubka dajemy 1 łyżkę śmietany i 3-4 łyżki gorącego sosu, mieszamy, wlewamy z powrotem do pulpetów, mieszamy, doprawiamy solą. Smacznego :)) mielone, wołowina, wieprzowina, cebula

Bułka z Chlebem
Spaghetti bianco z mielonym filetem z indyka, pieczarkami i śmietaną 157

duże cebule  250ml śmietany 18% sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa olej natka pietruszki  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mielone mięso do zarumienienia. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Smażymy do momentu aż woda z pieczarek odparuje. Wtedy dodajemy śmietanę, sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową

Szefowa kuchni
Babeczki francusko wołowe z nutą indyjską 148

świat Indii automatycznie przeniesiony. Potrawa do lunchboxa z produktem marki Patak’s. Składniki na ok. 12 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g, 250 g drobno mielonego mięsa wołowego   (jak na tatar), 4 duże łyżki Pasta Tikka Masala – średnio ostra - Patak's, 6 łyżek startego sera grana padano, pęczek świeżego szczypiorku, 12 zielonych całych oliwek, listki świeżej

Moniki Smakołyki
Azja Express: 10 łatwych przepisów na “chińczyka” 117

sałatka kojarzy się z przystawką, dodatkiem do obiadu, względnie z lekką przekąską.. W Laosie podawana jest jako danie główne. I nic dziwnego, bo podstawowym składnikiem jest zesmażone mielone mięso. Takie jest larb moo, ziołowa, niesamowicie aromatyczna sałatka. Zobacz przepis   Artykuł Azja Express: 10 łatwych przepisów na “chińczyka” pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Rolada ze słoniny z mięsem mielonym 126

razem coś tłustszego,zawijana słonina z mięsem mielonym pieczona ,z chrupiącą skórką i miękkim środkiem,polecam na kanapki

Swojskie jedzonko
SOS POMIDOROWY Z MAKARONEM 112

szczypty cynamonu to istna magia Jeśli nie masz czasu na wyszukane i czasochłonne dania w ciągu tygodnia wybierz makaron z sosem pomidorowym. Możesz dorzucić do sosu piersi kurczaka, mięso mielone np. z indyka czy wołowiny, oliwki, kukurydzę, posiekane świeże pomidory czy paprykę. Będzie pysznie! Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się także do pizzy, zapiekanek, to także sos-baza

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z mięsem i groszkiem 103

bidi-language:#0400;} Boższ! Jakie to pyszne wyszyło! Na 10, szesnastkę dajemy! Składniki: 500g makaronu spaghetti 1 cebula 1 łyżka oliwy  2 łodygi selera łodygowego 400 g mielonego mięsa wołowego 500 ml passaty pomidorowej 1 mała puszka groszku konserwowego starty parmezan sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Burger z kurczakiem z salsą z kaparami (Hamburger di pollo con salsa tonnata) 136

base di maionese, capperi e anchois. Buon appetito! SKŁ ADNIKI 4 bułeczki do hamburgerów kilka listków sa ł aty kilka karczochów w oleju Burger z kurczaka 400 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 ugotowany ziemniak 1-2 łyżeczki przyprawy do mi ę s (mieszam chili, tymianek, rozmaryn, słodką paprykę, majeranek i czosnek) s ó l, pieprz

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania