Pasta z paluszkami krabowymi 197Wymieszaj z majonezem. Na końcu dopraw solą i pieprzem do smaku. Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu
Kulinarne S.O.S.
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 196wyjątkowy obiad. Nie zawiera on mięsa, co idealnie sprawdzi się na danie wegetariańskie. Cannelloni to rodzaj włoskiego makaronu, który swoim wyglądem przypomina duże rurki. Najczęściej nadziewa się je mięsem mielonym z dodatkiem sosu pomidorowego lub beszamelowego. Jednak w chwili obecnej mamy wiele różnych odmian. Coraz bardziej popularnym farszem cannelloni staje się szpinak z dodatkiem ricotty. Jest to bardzo szybki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto francuskie z jabłkami 240zastosowania w kuchni, można z niego wykonać desery oraz dania wytrawne. Jeśli dodasz owoce, krem czekoladowy bądź dowolny dżem wykonasz szybki deser, jeśli jednak dodasz szpinak, grzyby, kurczaka, mięso mielone czy np. sos pomidorowy to będziesz mieć bazę do obiadu bądź danie na kolacje czy śniadanie. Przygotowane ciasto francuskie można spożywać na ciepło, ale również bardzo smaczne jest
To Musisz Wiedzieć
Placki ziemniaczane – chrupiące i najsmaczniejsze! 1542słodkiej najlepsze są z cukrem i kwaśną śmietaną z cukrem bądź z owocowym dżemem. Jeśli jemy w wersji wytrawnej najlepsze dodatki to sos grzybowy, sos pomidorowy z dodatkiem mięsa mielonego bądź klasyczny domowy sos czosnkowy bądź domowy ketchup. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki ziemniaczane – Składniki około kilograma obranych ziemniaków, łyżka mąki pszennej 2 jajka 1 średnia cebula szczypta soli
To Musisz Wiedzieć
Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem 150gustu każdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gęsty aromatyczny sos po pulpecikach świetnie nadaje się także do późniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek. Składniki (4 porcje) -600 g mielonego mięsa wołowego -1/2 szkl. białego ryżu -1 cebula -1 jajko -2 papryczki chili -2 łyżki oleju -1 puszka pomidorów -słoiczek ostrego ajwaru -1 l bulionu -1 ząbek czosnku -słodka
Zielona Kuchnia
ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI 223minut w temperaturze ok 190°C. W międzyczasie przygotowujemy pulpeciki drobiowe Orzechy włoskie prażymy na patelni następnie drobno siekamy, pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia mięsa, szalotkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. Zmieloną pierś z kurczaka mieszamy z pokrojoną natką pietruszki, uprażonymi orzechami włoskimi, tartym imbirem ( 1 łyżka) oraz z usmażoną szalotką
Księga-Smaku
Gołąbki z mięsem z wolnowaru 148Dawno nie było tutaj żadnego przepisu z użyciem wolnowaru, naprawiam więc ten błąd. Jako że jest jesień, sezon na kapustę trwa to zrobiłam gołąbki, ale nie
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa pomidorowo-kapuściana o smaku gołąbków 164warzywnego ( albo mięsnego) 2 marchewki (można użyć wcześniej ugotowanej z wywaru) 100 g ryżu ( najlepiej w torebce) mała puszka przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku KLOPSIKI 500 g mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowe) 1 cebula 1 jajko pół pęczka natki pietruszki - posiekana 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Kapustę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej
Smaczny zeszyt
Klopsiki w pysznym sosie teriyaki z sałatką z ogórka 151ogórek nabiera zupełnie innego charkteru - lekko słony, kwaskowy, bardzo orzeźwiający. To jest moja ulubiona sałataka do wszelkich dań azjatyckich. Klopsiki w sosie teriyaki Klopsiki: 500 gr mięsa mielonego wieprzowego 2 rozgniecione albo drobno posiekane ząbki czosnku 1 jajko 5 łyżek bułki tartej kawałek imbiru ( ok 5 cm) - starty łyżka sosu sojowego dwie posiekane cebulki dymki wraz
Smaczny zeszyt
Pulpety z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z sosem grzybowym 152potrzeba na pulpety: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, 1 jajko, 1 czerstwa bułka namoczona i odciśnięta z wody, 1 średnia cebula, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 1 płaska łyżeczka oregano, 1 płaska łyżeczka tymianku, 4 duże ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, mąka pszenna do obtoczenia pulpetów, Co potrzeba na sos: 200 g świeżych grzybów oczyszczonych(...)koper i natkę pietruszki. Wyłączamy płomień. Do kubka dajemy 1 łyżkę śmietany i 3-4 łyżki gorącego sosu, mieszamy, wlewamy z powrotem do pulpetów, mieszamy, doprawiamy solą. Smacznego :)) mielone, wołowina, wieprzowina, cebula
Bułka z Chlebem
Spaghetti bianco z mielonym filetem z indyka, pieczarkami i śmietaną 204duże cebule 250ml śmietany 18% sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa olej natka pietruszki 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mielone mięso do zarumienienia. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Smażymy do momentu aż woda z pieczarek odparuje. Wtedy dodajemy śmietanę, sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową
Szefowa kuchni
Babeczki francusko wołowe z nutą indyjską 180świat Indii automatycznie przeniesiony. Potrawa do lunchboxa z produktem marki Patak’s. Składniki na ok. 12 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g, 250 g drobno mielonego mięsa wołowego (jak na tatar), 4 duże łyżki Pasta Tikka Masala – średnio ostra - Patak's, 6 łyżek startego sera grana padano, pęczek świeżego szczypiorku, 12 zielonych całych oliwek, listki świeżej
Moniki Smakołyki
Azja Express: 10 łatwych przepisów na “chińczyka” 158sałatka kojarzy się z przystawką, dodatkiem do obiadu, względnie z lekką przekąską.. W Laosie podawana jest jako danie główne. I nic dziwnego, bo podstawowym składnikiem jest zesmażone mielone mięso. Takie jest larb moo, ziołowa, niesamowicie aromatyczna sałatka. Zobacz przepis Artykuł Azja Express: 10 łatwych przepisów na “chińczyka” pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Rolada ze słoniny z mięsem mielonym 163razem coś tłustszego,zawijana słonina z mięsem mielonym pieczona ,z chrupiącą skórką i miękkim środkiem,polecam na kanapki
Swojskie jedzonko
SOS POMIDOROWY Z MAKARONEM 149szczypty cynamonu to istna magia Jeśli nie masz czasu na wyszukane i czasochłonne dania w ciągu tygodnia wybierz makaron z sosem pomidorowym. Możesz dorzucić do sosu piersi kurczaka, mięso mielone np. z indyka czy wołowiny, oliwki, kukurydzę, posiekane świeże pomidory czy paprykę. Będzie pysznie! Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się także do pizzy, zapiekanek, to także sos-baza
Zasmakuj Kuchni