mięso mielone - 22854 przepisów (strona:583/1524)

SPAGHETTI Z PULPECIKAMI W SOSIE POMIDOROWYM 130

natki pietruszki sól pieprz 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek por Makaron Arc Pol Spaghetti ugotować al dente. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Dodać mięso mielone, natkę pietruszki, bułkę tartą, jajko i przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować małe kulki. Oliwę rozgrzać na patelni. Smażyć kuleczki mięsne po ok 3 minuty z każdej

Kuchnia w oparach
Pierogi pieczone 321

jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym

AniaGotuje.pl
Papryka faszerowana na szybko – fit przepis dla zapracowanych 118

samo przygotowanie dania może nam zająć nawet krócej. Papryka faszerowana na szybko – składniki dla 4 osób 4 średniej wielkości papryki w dowolnym kolorze 500 g mielonego mięsa – użyłam mięsa z indyka 4 spore, dojrzałe pomidory 1 średnia cebula ok. 200 g ryżu z suszonymi warzywami – używam gotowych mieszanek sól, pieprz, ulubione przyprawy

Patchwork
Siekane kotlety z kurczaka i cukinii 1158

filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Sałatka z cukinii i papryki do słoików na zimę Leczo z cukinią i mięsem mielonym Dżem z cukinii The post Siekane kotlety z kurczaka i cukinii appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone 91

Mięso mielone jest bardzo często wykorzystywane w kuchni. Jednak bardzo często zdarza się, że tradycyjne kotlety mielone zaczynają nam się zwyczajnie nudzić. Ten przepis jest doskonałą alternatywą oklepanych mielonych, który musisz koniecznie wypróbować. Takie kotlety mielone z serem i brokułem, podane z sosem czosnkowo-ziołowym, znikają z talerzy aż miło! 🙂 Ich największą zaletą

PysiaGotuje.pl
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 115

niej nic co nadawałoby się do zjedzenia. A teraz zajadam się węgierskimi kiełbasami z papryką oczywiście, węgierską kaszanką, zupą rybną, zupą gulaszową, paprykami nadziewanymi mięsem mielonym, galuszką czy pogacsami, na które to właśnie postanowiłam zamieścić przepis. Pogacse to nic innego jak bułeczki na bazie mąki i drożdży. Ja przygotowałam takie, które dodatkowo są na bazie ziemniaków – te lubię

mecooks
Burgery z indyka (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 197

którzy cierpią na IBS ( szerzej o tym, czym jest IBS przeczytasz TUTAJ ). Mój burger jest podwójny jedynie na potrzeby zdjęcia ;) Zapraszam do gotowania! :) Burgery (4 porcje): 400 g mięsa mielonego z indyka w temp. pokojowej 1 jajko w temp. pokojowej 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku

My Culinary Art
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 172

kilka kroków i bogatsza o pół kg ;) chcę podzielić się z Wami moim pierwszym przepisem LOW FODMAP. Zapraszam! Składniki na pulpeciki (dla 3-4 osób): 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku Składniki na sos: 250 g przecieru pomidorowego 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 czerwona

My Culinary Art
Jedzonko do pracy #65 139

cytryna, zgrillowany chlebek arabski (u mnie tortilla). Lunch: Soboto z indyka z jajkiem i groszkiem* Soboro z indyka z jajkiem i groszkiem Jak zrobić soboro z indyka: 500g mielonego mięsa z indyka 2 łyżeczki świeżego startego imbiru 2 łyżki mirinu 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki cukru olej do smażenia Sos sojowy, cukier

Codzienne Gotowanie
Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański. 159

bolognaise lub bolognese w Polsce, jest znane jako ragu we Włoszech. Ragu został pierwotnie stworzony dla papieża Pio VII przez jego szefa kuchni Alberto Alvisiego w XVIII wieku. Mięso mielone z tradycyjnego ragu zamieniłam na soczewicę oraz pieczarki. Uważam, że smak jest bardzo głęboki i wyrazisty. Pamiętajcie jednak by gotować go na wolnym ogniu dość długo – około

wysmienity
Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym 120

pulpecikami w sosie pomidorowym Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 200 g makaronu typu kolanka, penne, farfalle lub innego z pszenicy durum – 500 mielonego mięsa drobiowego – 3-4 łyżki bułki tartej – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – sól, pieprz, oregano – 1 łyżka oliwy – pół cebuli drobno posiekanej – 2 fileciki anchois

nietylkopasta.pl
Marokańskie klopsiki 158

szafranu łyżka czerwonej papryki bulion sól pieprz sok z cytryny cebula mąka ok. 2 łyżek masła PRZYGOTOWANIE: Mielone przyprawiamy solą, pieprzem, kuminem, kolendrą, imbirem oraz połową posiekanej natki. Oliwki siekamy, czosnek przepuszczamy przez praskę-również dodajemy do mielonego. Mięso wyrabiamy-ja dodaję 1/4 szklanki zimnej wody i dokładnie wtłaczam w mięso. Następnie robimy niewielkie kulki, które obtaczamy

Kopystką po garach
Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową 126

dodatkiem – czy to ryżem, ziemniakami czy nawet kaszą. Danie świetnie nadaje się na szybki obiad. Koniecznie sami się przekonajcie! A może macie ochotę na fit-danie z mięsem mielonym? Zobaczcie Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese   Artykuł Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową pochodzi z serwisu A to pestka

A to pestka
Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese 439

Spaghetti z cukinii to pyszne danie na lato, zwłaszcza kiedy jest sezon na cukinię. Wersja definitywnie mniej kaloryczna niż ze zwykłym makaronem, a tak samo (jeśli

A to pestka
ZUPA HAMBURGEROWA 121

bulionu dodać obraną i pokrojoną marchewkę, pomidory z puszki, paprykę, kukurydzę, koncentrat i ketchup i przyprawy. Gotować aż warzywa będą ugotowane na pół miękko.  Dodać następnie mięso mielone i gotować 10 minut. Ugotowaną kaszę jaglaną dodajemy do zupy i gotujemy kolejne 15 minut

Kuchnia w oparach