mięso mielone - 22854 przepisów (strona:538/1524)

Kluski ziemniaczane z mięsem 88

kuchni. Kluski ziemniaczane z mięsem, marzyły nam się od dawna. Prosto, smacznie i syto. Składniki: Kluski: 1 kg ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 1 jajko Farsz: 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Farsz: Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanej cebuli. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Kluski: Ziemniaki (0,7 kg) gotujemy (studzimy i robimy puree), pozostałe ścieramy na tarce

R'n'G Kitchen
Najeść się do syta, czyli makaron z pulpecikami i sosem pomidorowo-paprykowym 105

nich nie skorzystać. Dzisiejszy przepis to sposób na wykorzystanie tego, co mamy teraz pod ręką. Makaron z pulpecikami i sosem pomidorowo-paprykowym Składniki na 9 pulpecików: 300 g mięsa mielonego 1,5 łyżki bułki tartej (14 g) 1 małe jajko ½ małej cebulki (30 g) ½ łyżeczki soli (4 g) 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę o średniej wielkości, z pomidorów zdejmujemy skórkę i również kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę, wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy, wyrabiamy masę mięsną rękoma przez minimum 1 minutę. Otrzymaną masę dzielimy na 9 części, z każdej formujemy okrągły pulpecik. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej

KulinarneImpresje.pl
Meksykańska zupa z wołowymi pulpetami 113

angielskie 4 ziarna, papryka słodka w proszku pół łyżeczki, chili w proszku do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, mąka 1,5 łyżki, pulpety wołowe: mięso mielone wołowe 500 g, czosnek 2 ząbki, jajko 1 szt, chili w proszku do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy(...)łączymy z zimną wodą, mieszamy tak aby nie było grudek. Do mąki z zimną wodą dodajemy chochelkę gorącej zupy, mieszamy i wlewamy do zupy, następnie zagotowujmy i przyprawiamy. Do mięsa dodajemy czosnek, jajko i przyprawy. Formujemy okrągłe pulpeciki i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy z gorącą zupą

kulinarne odsłony pati
Gołąbki Teściowej (gotowane)- etapy przygotowania 135

Gołąbki polecam, bo są bardzo smaczne, a podane z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy) smakują jeszcze lepiej! Składniki: Na ok 50 sztuk: 3 duże główki kapusty 1.5 kg mięsa mielonego (najlepiej z łopatki) 1.20kg ryżu długoziarnistego dobrej jakości 4 cebule 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 2 łyżki soli 1/2 (ok 10g) opakowania pieprzu mielonego (ilość zależy(...)odcinamy zgrubienie, tak jak na zdjęciu.  2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę rumienimy na 1/2 kostki masła oraz 1/2 kostki margaryny. Oba składniki dodajemy do mięsa, doprawiamy solą (ok 2 łyżki) oraz pieprzem (ok 10g). Mieszamy. Farsz nakładamy na środek liścia, zwijamy najpierw boki do środka, a następnie w rulon. 3. Duży garnek wykładamy na spodzie

Kuchnia w czekoladzie
Pulpeciki z indyka w kremowym sosie z kurkumą i marchewką 202

indyka zanurzone w pysznym, kremowym sosie. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Potrawę podajemy z ziemniaczkami lub ryżem. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa z indyka 1 mała cebula 1-2 ząbki czosnku 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej ok 0,5 litra bulionu lub wody 1 nieduża marchewka 2 łyżki posiekanego koperku

Blog z Apetytem
Klopsy z indyka z mozarellą pieczone w sosie pomidorowym 98

Wspominałam już kiedyś, że najbardziej lubię potrawy z piekarnika i bardzo lubię potrawy z mięsa mielonego. Można do niego dodać ulubione warzywa, nadziać serem i zapiec z jakimś fajnym sosem. Dziś podzielę się przepisem na pyszne i w miarę zdrowe klopsy z indyka z dodatkiem marchewki, które nadziałam mozarellą i zapiekłam z sosem pomidorowym z bazylią i czosnkiem. Wyszło(...)pomidorowego Pudliszki – 120ml wody – 1 łyżka cukru trzcinowego – 1/2 pęczka koperku – 1/2 pęczka bazylii – przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, czubryca żółta, kurkuma) Mięso zmielić razem z cebulą. Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Koperek i bazylię drobno posiekać. Mięso połączyć z marchewką, dodać posiekany koperek, przyprawić wg smaku (doprawiłam solą, pieprzem, kurkumą

Smaki Armine
Lasagne XXL 189

Lazania to przepyszna zapiekanka, która świetnie wygląda, ładnie się kroi i jest baaaardzo smaczna. Dzisiaj przepis na lazanię tradycyjną, z mięsem mielonym i sosem beszamelowym, ale jeżeli ktoś ma ochotę na ten smak w wersji uproszczonej, to przypominam, że na blogu nie tak dawno był taki łatwy przepis - konkretnie na   zapiekankę bolońsk ą. Składniki które podałam w przepisie(...)makaronu lasagne (np. Lubella) - powinno wejść 24 płaty na formę żółty ser 30 dag olej do natłuszczenia formy i do podgotowania płatów makaronu farsz mięsny: 1 kg mięsa zmielonego z łopatki lub szynki wieprzowej 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 duża biała cebula posiekana w kostkę 1 marchew, starta na tarce o dużych oczkach 2 puszki pomidorów z puszki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Błyskawiczne czekoladowe powidła z suszonych moreli i rodzynek 114

Zabrzmiało egzotycznie?  Pomysł zrodził się, kiedy szukałam zastosowania suszonych owoców. Dodawanie ich do mięsa jest, według mnie, najsmaczniejsza alternatywą. Co z tego, kiedy w domu tylko ja lubię to połączenie? Zjeść, zjedzą, ale bez zachwytów. Przypomniałam sobie czekoladowe powidła śliwkowe  (nie wiem czemu nazywane przez niektórych nutellą) i przyszło mi na myśl zrobić coś podobnego, ale własnie(...)Mleko zagotować z cukrem. Odstawić z ognia, dodać czekoladę i rozpuścić ją w gorącym mleku. Morele i rodzynki wsypać do malaksera i zmiksować je. Można użyć najzwyklejszej maszynki do mielenia mięsa. Do zmiksowanych owoców wlać czekoladę z mlekiem, esencję waniliową i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Gotowe powidła przełożyć do słoiczka. Z takiej porcji wychodzi 1 większy słoiczek od dżemu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Delikatne spaghetti z duszonym kurczakiem i warzywami 237

Dzisiaj przedstawie Wam przepis na odmienioną wersję tradycyjnego spagetti.  Wersje ciężkiego sosu na bazie mięsa mielonego zastąpiłam lekkim sosem pomidorowym z  duszoną piersią z kurczaka oraz warzywami. Doskonały pomysł na obiad lub lekką kolację ! Polecam zwłaszcza osobom dbającym o linie lub tym, którym znudziło się tradycyjne spaghetti :)   Składniki: -jedna pierś z kurczaka -pół czerwonej cebuli -pół(...)obieramy oraz również kroimy kostkę.  2. Do garnka wlewamy trochę wody, pokrojonego kurczaka przyprawiamy przyprawą do kurczaka oraz odrobiną carry i wrzucamy do garnka.  Przykrywamy przykrywką by mięso mogło się udusić. 3. W drugim garnku będziemy dusić warzywa. Naczynie również wypełniamy odrobiną wody i wrzucamy najpierw cebulę. Po chwili dorzucamy pokrojoną paprykę i dusimy.  Gdy warzywa będą

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Sajgonki z mięsem mielonym 155

Wychodzi bardzo fajny obiad:) Jeśli ktoś nie lubi smaku chińszczyzny może sobie darować przyprawy chińskie i użyć innych, ulubionych przypraw. Składniki - na ok. 20 sajgonek: 500 g mięsa mielonego - użyłam mieszanki wieprzowo-wołowej 1 średnia cebula dwie gałązki selera naciowego 2 średnie marchewki garść suszonych grzybów mun  dwie łyżki oleju rzepakowego lub ryżowego sos sojowy przyprawa do potraw(...)zeszklenia. Dodać selera i dalej lekko podsmażyć. Następnie dodać grzyby, imbir, przyprawy i sos sojowy - 2-3 łyżki. Solenie lepiej zostawić na koniec.  Podsmażyć krótko i dodać mięso. Można dolać trochę wody, żeby mięso się rozpadło ale też należy je mocno mieszać i rozcierać łyżką. Farsz nie może być nazbyt wilgotny ani tłusty bo potem wszystko będzie wypływało

Ze smakiem bez glutenu
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 163

SKŁADNIKI :  1,5 kg podłużnej papryki czerwonej lub zielonej 500 g mięsa mielonego  300 g  pieczarek 1 mała cukinia  1 puszka pomidorów 2 łyżeczki przecieru  1 kostka warzywna 1 mała cukinia 1 cebula sól, pieprz, papryka do smaku  5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju  350 ml bulionu warzywnego 1 łyżka maki rozmieszana(...)znacznie odparują.  Następnie dodajemy pomidory z puszki, przecier, kostkę rosołową, gotujemy ciągle mieszając jakieś 10 minut.  Sos warzywny studzimy, jest już dość gęsty i teraz dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.  Papryki nadziewamy pastą, przykrywamy kapelusikami, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym bądź dużym garnku, zalewamy bulionem i dusimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety zapiekane w cukinii 1008

Pakieciki mięsne owinięte cukinią, a wszystko zapieczone w pomidorach. Troszkę pracy przy tym jest, ale warto. Jeśli macie ochotę na inne zapiekanki to zapraszam tutaj Kotlety 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 jajko sól pieprz papryka słodka majeranek Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystko wymieszać(...)pakieciki, które układamy w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki wraz z sokiem miksujemy na gładko, dolewamy 1/4 szklanki wody. Doprawiamy bazylią, solą, pieprzem i oregano. Zalewamy nasze mięso w naczyniu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około  40 minut. Przed końcem pieczenia posypujemy całość serem i pieczemy aż ser się rozpuści kotlety zapiekane w cukinii

O kuchni z uczuciem
zapiekane cannelloni z mięsem i bakłażanem 188

Dodatkowo zrobiłam beszamel, który w końcu był dla mnie idealny, nie za gęsty, nie był mączną breją, jednym słowem: super! SKŁADNIKI 14-15 rurek cannelloni Farsz 500 g mięsa mielonego wieprzowego (można też użyć wieprzowo – wołowego) 1 szt. średniej cebuli 1 szt. czerwonej papryki 1 szt. średniej marchewki 1 szt. średniego jabłka (najlepiej szara reneta) 1 puszka pomidorów(...)się nie sklejał. Wkładać do gotującej wody po kilka rurek, na ok. 3 min. Wyjąć, ostudzić. Farsz: Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oleju, zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać mięso, doprawić pieprzem i solą. Smażyć ok. 5 min. Paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach. Dodać

zabawa smakiem
TRÓJKOLOROWE SPAGHETTI Z KLOPSIKAMI 128

tydzień skracam do czwartku, bo potem wyczekiwane 3 dni wolnego :) . Zatem zapraszam dziś na pyszny obiad. SKŁADNIKI: 250 g trójkolorowego makaronu spaghetti na klopsiki 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 czerstwa bułka (namoczona w mleku i odsączona) 1 średnia cebula (pokrojona w drobną kostkę) 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 1 jajko sól pieprz 1 łyżka koncentratu grzybowego(...)mleko, zamieszać i zagotować. Gdy się zagotuje zmniejszyć ogień. Klopsiki. Wszystkie składniki na klopsiki (oprócz oleju i mąki) przełożyć do miski i dokładnie ze sobą połączyć. Formować z mięsa małe kuleczki ( mniejsze od orzecha włoskiego), obtoczyć je w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Tak przygotowane klopsy przełożyć do sosu. Gotować całość około 30-40 minut, doprawiając

Kuchnia w opałach
Carbonara z pieczarkami 145

Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania