mięso mielone - 22854 przepisów (strona:38/1524)

Jajka po szkocku 150

jest, ale od teraz to smak tych kotlecików wybija się na prowadzenie, jeżeli chodzi o połączenie jajek i mięsa mielonego. Są przepyszne! Po raz pierwszy robiłam mielone w ten sposób – tzn mielone mięso dodatkowo potraktowałam blenderem, w efekcie czego otrzymałam gładziutką masę, podobną do pasztetu. Należę raczej do tych osób, które wolą drobno mielone(...)sałatka a’la Cesar 500-600 g mielonej łopatki wieprzowej 6 jajek łodyżka rozmarynu 3 fileciki anchois 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej 3/4 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki sól, pieprz Dodatkowo: 1-2 jajka mąka bułka tarta olej do głębokiego smażenia Jajka gotujemy na twardo. Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy posiekane

Smaki Na Talerzu
Jajka po szkocku 116

upiekłam w piekarniku oraz podałam z chrzanem i pieczywem. Pycha! Przepis na jajka po szkocku Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 500 g mielonego mięsa wieprzowego mała szalotka ząbek czosnku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 4 łyżeczki musztardy 4 małe jajka pół szklanki bułki tartej natka pietruszki do ozdoby Przepis 1 Jajka gotujemy(...)oraz szalotkę ścieramy na drobnej tarce i dodajemy do mięsa mielonego. 3 Całość dokładnie mieszamy i dodajemy kolejno sól, pieprz i musztardę. Gdyby masa mięsna była zbyt gęsta możemy do niej dodać jedno surowe jajko. Musi być elastyczna, aby łatwo było zawinąć w nią jajka. 4 Mięso mielone dzielimy na cztery części. Z każdej części "rozbijamy" placek

Kuchnia Bazylii
Zawijaniec z mięsem mielonym, ogórkiem i cebulą 137

wersja zawijanych, mięso mielone sprawia, że karkówka nie jest taka sucha.  Składniki 7 plastrów karkówki 0,5 kg mięsa mielonego  cebula ogórek konserwowy przyprawy i czosnek wedle uznania Sposób Świeże  mięso mielone przyprawić, dodać czosnek. Plastry karkówki rozbić, każdy posmarować mięsem mielonym, włożyć cebulę, ogórka, całość zawinąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Kuchenne aromaty
Szaszłyki posypane serem żółtym 155

CZAS: powyżej 60 min    -PORCJI: 6-8 Szaszłyki posypane serem żółtym 25 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe) 25 dag boczku 2 pomidory 2 cebule 1 jajko 20 dag sera żółtego pęczek koperku sól pieprz Mięso mielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz oraz(...)odrobinę przyprawy do mięsa mielonego i ręką łączymy wszystkie składniki. Gdy mięso jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa robimy małe kuleczki. Boczek kroimy w grubszą kostkę, pomidory w nieduże ćwiartki, a cebulę w krążki. Na patyczki do szaszłyków nakładamy kolejno kuleczki mięsa mielonego, pomidora, cebulę oraz kawałki boczku, czynność powtarzać. Gotowe szaszłyki układamy

Gotuję Testuję
Makaron z mięsem mielonym i kapustą 170

makaronu 2 cebule 3 ząbki czosnku olej do smażenia kminek mielony sól, pieprz Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić kapustę, podsmażyć. Następnie podlać wodą, dusić aż kapusta będzie miękka.   Na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, następnie dodać mięso mielone. Całość razem smażymy, aż mięso nabierze ładnego brązowego koloru

magiczna kuchnia Kasi
Mięso mielone zwinięte w kurczaka na pesto z rukoli, z kuskusem, groszkiem i talarkami z buraka 165

łyżki orzeszków piniowych, 4 płaskie łyżki kuskusu, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaki, papryczka chili w płatkach   świeżo mielona do smaku. Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodajemy, sól, pieprz, papryczką chili(...)dokładnie mieszamy, żeby równomiernie rozprowadzić przyprawy. . Filety z kurczaka myjemy, suszymy i rozbijamy tłuczkiem jak najcieniej. (mięso wkładamy między filię spożywczą, dzięki niej filet nam się nie rozpadnie).   Filety posypujemy solą i pieprzem, następnie układamy listki świeżej rukoli. Na środek nakładamy mięso mielonego (po długości), i dodajemy paski sera mozzarella. Całość zwijamy na roladę, którą  przekładamy

Moniki Smakołyki
Obiadokolacja czyli pizza maraton 174

więc jeśli już ją piekę to i starczy na kolację. Oczywiście do pizzy zawsze przyrządzam włoską surówkę z białej kapusty. Pizza kebab z papryką to pizza z mięsem mielonym. Mięso mielone przyprawiam podobnie jak mięso na kebab stąd nazwy pizzy. Sos do pizzy to najprostszy sos pomidorowy, który przyrządzam z przecieru pomidorowego. Mieszam tylko składniki, sosu(...)pizze o średnicy 25 cm Ciasto na pizzę 800 g pszennej mąki 40 g świeżych drożdży 500 ml mleka 2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Nadzienie 500 g mielonego mięsa 1 czosnek solo 1½ łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki pieprzu 1 mała cebula + 1 duża cebula słoik grillowanej papryki w occie mała puszka kukurydzy

codojedzenia
ZAPIEKANKA CHŁOPSKA 126

wody  Przygotowanie  Na patelni rozgrzewam olej dodaję drobno posiekaną cebulę i czosnek ,mieszam a nasteonie dodaję mięso mielone.  Doprawiam przyprawą do mielonego,pieprzem,solą i papryką czerwoną. Smażę mięso na rumiano.  Ziemniaki obieram i kroję w plastry.  Do mięsa przekładam ziemniaki pokrojone w plastry. Następnie mieszam.  Dodaję drobno posiekany szczypiorek. Następnie

Gotowanie Patki
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami 189

pieczarkami. Składniki: 3 sztuki cukinii 50 dkg mięsa mielonego 30 dkg pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pomidor 20 dkg sera żółtego sól pieprz przyprawa do mięsa mielonego zioła prowansalskie oregano olej do smażenia natka pietruszki do posypania ketchup do polania 1. Cukinię myjemy, kroimy na pół i wydrążamy środek (zostawiamy pójdzie do farszu). Na patelnię wlewamy(...)cebulę , chwilę mieszamy, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę smażymy. Pieczarki przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy pokrojonego na drobne kawałki pomidora z czosnkiem , następnie dodajemy mięso mielone i doprawiamy do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i oregano. Do mięsa dodajemy pieczarki , wydrążone środki z cukinii pokrojone na drobne kawałki i trochę startego żółtego sera

Kuchnia u Bietki
Zupa a'la meksykańska 127

obiad w gronie znajomych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600-700g mięsa wieprzowego np. szynka, łopatka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 2-3 ząbki czosnku 1 większa cebula 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki papryki ostrej w proszku 1 łyżeczka majeranku(...)zmieliłam w maszynce do mielenia. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Zeszkliłam ją na oleju na patelni, po czym dodałam do niej zmielone mięso. Mięso przyprawiłam solą, pieprzem ziołowym, papryką ostrą w proszku i przyprawą do mięsa mielonego. Mięso smażyłam co jakiś czas obracając i rozgniatając widelcem, aż straciło różowy kolor. Przesmażone mięso przełożyłam do większego garnka. Obydwa rodzaje fasoli

Waniliowe Improwizacje
"ZAJĄC" - REGIONALNA PIECZEŃ WIEPRZOWA 748

zimnej wodzie sól i świeżo zmielony czarny pieprz (ma być pikantnie) 1 przeciśnięty ząbek czosnku nasiona kminku  do posypania wegeta do smaku czerwona mielona papryka do posypania pieczeni PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Mięso mielone, jajka, bułeczkę , sól, pieprz, wegetę i czosnek łączymy - bardzo dokładnie wyrabiamy!!!  Krok 2. Na blacie rozkładamy błonę wieprzową, na niej uformowanego ręcznie(...)zajączka' (w kształcie kulki) z mięsa mielonego. Całość delikatnie zawijamy w błonę, obsypujemy papryką mieloną i kminkiem. Gotowego 'zajączka' wkładamy do rozgrzanego do 200stopni piekarnika i zapiekamy przez 2 godziny. Smacznego :) Inne przepisy na fantastyczne mięsa >>> http://www.e-ksiazkakucharska.pl/search/label/MIĘSA

Moja Książka Kucharska
Co zrobić z kaszy – 18 przepisów 93

pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Zobacz przepis Gryczanki, czyli kotlety z kaszy i mielonego mięsa Pyszne kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego, super proste, bardzo pożywne i zdrowe. Gryczanki można podać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Zobacz przepis Burgery z fasoli, cieciorki, kurczaka(...)rozmaitych niejadków zdrowych składników, jak kasze i zielenina. Zobacz przepis Stir fry z mielonego indyka i boczniaków W tym stir fraju:) ciekawy jest sposób smażenia, a właściwie duszenia mięsa. Mielony indyk na sam koniec podlewamy jest sosem słodko-kwaśnym, który obtacza i aromatyzuje mięso. Zobacz przepis Kurczak w kuskusie i jarmużu Świetne danie na szybki obiad. Kurczak

Niedzielny kucharz
Faszerowane muszle pod beszamelem 324

gości. Danie jest trochę pracochłonne, ale efekt wyśmienity! Składniki: ok. 25 szt. makaronu typu muszle 1/3 szklanki mrożonych grzybów leśnych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 450g mięsa mielonego (wieprzowe) bazylia, ostra papryka przyprawa do mięsa mielonego sos beszamelowy ser grana padano (lub parmezan) olej do smażenia Przygotowanie: Odmrożone grzyby wrzuć na patelnię - smaż(...)smaż ok. 7 min. od czasu do czasu mieszając - przełóż do miski. Na tej samej patelni rozgrzej 4 łyżki oleju i wrzuć mięso - zamieszaj i dolej 3 łyżki wody. Dopraw bazylią (1 łyżka), przyprawą do mięsa mielonego (3 łyżki) i papryką (2 szczypty). Całość smaż mieszając do momentu usmażenia mięsa - dodaj do miski z grzybami i wymieszaj. W dużym

Alutka-Gotuje
Zupa gołąbkowa 199

podsmażać, aż cebula i mięso staną się delikatnie złociste. Mięso z cebulą doprawić solą i pieprzem do smaku. Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, włożyć startą marchewkę, pietruszkę i seler, talarki pora, zalać 3 litrami zimnej wody, dodać vegetę i gotując na średnim ogniu doprowadzić do zagotowania. Do zagotowanej zupy dodać pokrojoną kapustę, podsmażone mięso z cebulą oraz suchy(...)przepisu: Z podanych składników wychodzi duży, około 4,5 litrowy garnek gęstej i sycacej zupy. Kapustę włoską można zastąpić zwykłą, białą lub ewentualnie pekińską i użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego. Zupa ma wyrazisty, pomidorowy posmak, więc zwolennicy delikatniejszych potraw powinni zmniejszyć ilość koncentratu pomidorowego do 2 łyżek. Do zupy dajemy surowy ryż. Ja nie parzyłam kapusty - dałam surową. Moja

Gospodyni Miejska
Pieczeń z mięsa mielonego z nadzieniem grzybowym 177

będzie złocista, na patelnię dodaj pieczarki. Całość smaż przez chwilę, mieszając od czasu do czasu. Grzyby dopraw lekko solą i pieprzem i odstaw do przestygnięcia.Do większej miski przełóż mięso mielone. Dodaj do niego pozostałą cebulę, jajka i bułkę tartą. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Dość duży kawałek (trochę dłuższy od keksówki) foli(...)aluminiowej posmaruj olejem. Rozłóż na nim dość cienką warstwą mięso mielona – pozostaw jednak 1,5-2 cm margines wolnej folii. Na mięsie rozłóż pieczarki, które oprósz koperkiem i lubczykiem. Pomagając sobie folią, zwiń mięso w roladę. Całość dobrze owiń folią aluminiową i szczelnie zamknij brzegi. Tak przygotowaną roladę przełóż do keksówki i piecz prze 1 godzinę w temperaturze

blog.moje-pasje.info