mięso mielone - 22854 przepisów (strona:29/1524)

Makaron z mięsem mielonym 116

proste w przygotowaniu. I jak to zawsze bywa, makaron świetnie sprawdza się na smaczny domowy posiłek, na szybko, z różnymi dodatkami. Do takiego mięsa z patelni dodaję czasem tartą marchewkę lub pietruszkę. Dziś, makaron z mięsem mielonym, zielonym groszkiem i kukurydzą w sosie pomidorowym. Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka, może być wołowe lub wieprzowe(...)szklanka passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku mała cebula spora garść mrożonej kukurydzy spora garść mrożonego zielonego groszku 3 suszone pomidory z zalewy sól, pieprz do smaku, szczypta przyprawy do mięsa mielonego, suszona bazylia do podania: parmezan i liście bazylii lub żółty tarty ser i natka z tymiankiem Przygotowanie: Czosnek i cebulę siekam drobno, przesmażam na oliwie, dodaję posiekane suszone

Zasmakuj Kuchni
Krokiety z Mięsem Mielonym w Sosie Pomidorowym i Serem 184

szklanka bułki tartej jajko + odrobina mleka  szczypta soli  Krokiety z Mięsem Mielonym w Sosie Pomidorowym i Serem : Farsz: Cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej smażymy do ze z ł o cenia. Następnie dodajemy mięso mielone i znów smażymy do zrumieniania mięsa. Następnie dodajemy pomidory w puszce

Słodka Strona
Pieczeń rzymska z prażoną cebulką 212

wysmarowania keksówki + bułka tarta do obsypania formy Przygotowanie: Bułkę tartą zalewamy mlekiem i czekamy aż napęcznieje. Do doprawienia mięsa wykorzystujemy domową prażoną cebulkę, jeśli nie mamy to cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na oleju. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jaja, dodajemy prażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i namoczoną w mleku bułkę tartą. Dokładnie(...)wyrabiamy masę mięsną. Żaroodporną keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 160°C z termoobiegiem. Przekładamy mięso do formy, całość dokładnie dociskamy. Pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę. Po tym czasie posypujemy powierzchnię pieczeni resztą bułki tartej i dopiekamy jeszcze 15 minut. Studzimy pieczeń rzymską nie wyciągając z formy, następnie kroimy w plastry i przekładamy na talerz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pyszne Kofty po polsku 84

właśnie z szynki wieprzowej Tak więc zaciągajmy z innych kuchni co najlepsze i przerabiajmy na swoją modłę W końcu o to chodzi żeby się bawić gotowaniem . Każde mielone mięso, nada się do tego rodzaju szaszłyków , a ograniczenia są tylko co do tego, co wasze kubki smakowe lubią Tak więc nie jest to tradycyjny przepis , ale na pewno smaczny(...)ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka , mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka miodu sól do smaku 1 łyżka majonezu 1 jajko , najlepsze kacze , ale kurze też może być patyczki do szaszłyków Mięso mielone przekładamy do miski . Dodajemy do niego startą na grubych oczkach cebulę , wyciśnięty

Ogrodnik w podróży
Spaghetti bolognese 72

sól, pieprz, bazylia, oregano, przyprawa do mięsa mielonego, szczypta cukru olej bazylia Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Przełożyć do garnka, dodać marchewkę, podlać odrobiną wody i dusić. Na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, i przyprawą. Mięso

Pieguskowa Kuchnia
Spaghetti bolognese 152

sól, pieprz, bazylia, oregano, przyprawa do mięsa mielonego, szczypta cukru olej bazylia Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Przełożyć do garnka, dodać marchewkę, podlać odrobiną wody i dusić. Na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, i przyprawą. Mięso

Pieguskowa Kuchnia
Jajka po szkocku 114

papryki ostrej 5 filetów anchovies kilka gałązek tymianku 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju rzepakowego bułka tarta mąka Wykonanie: W malakserze zmiksować anchovies, paprykę, tymianek i rozmaryn. Dodać do mięsa mielonego i dokładnie wymieszać. Na głęboki talerz wysypać mąkę, na drugi bułkę tartą, w kolejnym przygotować roztrzepane jajka. Jajka obrać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Jajko obtoczyć w mące. Na blacie(...)mięsa mielonego, tak, żeby móc położyć na nim jajko i je w mięso zawinąć. Można też wykonać to inną metodą – na dłoni (wcześniej posypać ją mąką, żeby mięso się do niej nie kleiło) przygotować „na płasko” placek z mięsa mielonego, położyć na nim jajko i zawinąć w mięso. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej

Pociąg Do Kuchni
Kotlety mielone z jajkiem 132

płaska łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego biały pieprz i sól (do smaku) bułka tarta olej, masło Jajka gotujemy na twardo. Zalewamy zimną wodą, a gdy przestygną, obieramy, po czym kroimy w kostkę. Bułkę wkładamy do miski, zalewamy mlekiem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na złoto na rozgrzanym maśle. Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy namoczoną

Smaki Na Talerzu
Pulpeciki w sosie pomidorowym 300

pomidorowy: puszka pomidorów (ja użyłam krojonych z ziołami) 1 nieduża cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki pikantnego keczupu 0,5 łyżeczki cukru sól, pieprz, słodka mielona papryka   Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą oraz przyprawą i ulepić nieduże kuleczki. Odstawić je do lodówki na czas robienia sosu.   Cebulę posiekać w drobną kostkę(...)zgęstnieje. Dolać odrobinę wody, dodać keczup, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cukier i przyprawy. Do tak przygotowanego sosu wrzucić pulpeciki i dusić na niedużym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie gotowe. Podawać na ciepło

Simply Food
Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową + film 74

Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową to smaczne i sycące danie dla amatorów nowych doznań smakowych a szczególnie dla wielbicieli fasolki szparagowej. Taka potrawa będzie znakomitą propozycją na pożywny i smaczny obiad dla całej rodziny.     składniki na 4 porcje 250 g ugotowanego makaronu 500 g mięsa mielonego 500 g fasolki szparagowej 3 cebule 1 łyżeczka(...)mięsa i cebuli dodajemy fasolkę szparagową, całość zalewamy wodą w ilości około 400 ml, wszystko mieszamy i dusimy do miękkości mięsa i fasolki. Następnie dodajemy pomidory z puszki, imbir, słodką paprykę, całość doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu i mieszamy, wszystko gotujemy jeszcze około 5 minut. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem.   Artykuł Makaron z mięsem mielonym

Smakowite Dania
Kolorowy tort makaronowy 247

romantyczną kolację czy obiad stanowczo się nadaje! Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 jajkoprzyprawy do mięsa wedle uznania (u mnie czosnek, sól, pieprz czarny i biały)1 i 1/2 opakowania makaronu Lubella Riagati Tricoloresos pomidorowy ok 2 szklser żółty 300-400 g Mięso mielone doprawiamy przyprawami wedle upodobania, do smaku i dodajemy jajko. Mieszamy wszystko razem(...)wylepiamy dno mięsem mielonym, zostawiając ok 1/3 ilości. Całość posypujemy delikatnie serem.  Na mięso pionowo układamy ugotowany makaron. Pomagałam sobie przechylając tortownicę. Każdy rząd makaronu posypujemy delikatnie startym serem, aby rurki się ze sobą kleiły.  Wykładamy na wierzch pozostałą ilość mięsa mielonego . Zalewamy wszystko sosem, u mnie mój ulubiony pomidorowo - paprykowy. Tak przygotowane danie wstawiamy

Malinowe Pocałunki
KOTLETY MIELONE Z PRZEPIÓRCZYM JAJKIEM 97

Kotlety mielone można przygotować na różne sposoby. Dzisiejsza moja propozycja to mielone z przepiórczym jajkiem w środku. Ciekawe i eleganckie danie obiadowe lub przekąska. My lubimy takiego kotlecika przekroić na pół i położyć na kanapki zamiast wędliny.  Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 cebula * 1 jajko * bułka namoczona w mleku * 2 łyżki bułki(...)tartej * przypraw do mięsa mielonego * sól * pieprz Dodatkowo: * około 12 jajeczek przepiórczych * bułka tarta do obtaczania * olej do smażenia Wykonanie: Jajka przepiórcze ugotować we wrzątku około 3 minuty. Wystudzić, oskubać ze skorupek. Do miski przełożyć mięso mielone, dodać całe jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz do smaku sól, pieprz i przyprawę

Zrób to smacznie
Knedle z mięsem mielonym 151

ugotowanych ziemniaków (np. z dnia poprzedniego) 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej (70 g) 2/3 szklanki mąki pszennej*+ do podsypania, oprószenia blatu 1 jajko szczypta soli farsz 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 mała cebula sól, pieprz pieprz cayenne papryka słodka odrobina bułki tartej olej do podania 1 cebula 150 g wędzonego boczku *jeśli ciasto na knedle będzie(...)niego jeszcze więcej mąki pszennej i ponownie wyrobić. Ciężko określić konkretną ilość mąki, ponieważ wszystko zależy od wilgotności ugotowanych ziemniaków.  Najlepiej dzień wcześniej przygotować farsz. Do surowego mięsa mielonego wsypać przyprawy i odrobinę bułki tartej. Wymieszać. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulkę. Gdy zacznie się szklić to dodać mięso mielonego. Całość smażyć

Ugotować
Bigos z mięsem mielonym. Najlepszy z młodej kapusty! PRZEPIS 166

dziś dzielimy się nim z wami. Pychotka! Przepis na bigos z mięsem mielonym Składniki: główka młodej kapusty, 3 cebule, 500 gramów mielonej wieprzowiny, 250 gramów pieczarek, 1 papryka, puszka pomidorów w zalewie, łyżka papryki w proszku, sól, pieprz, olej. Jak zrobić bigos z mięsem mielonym? W dużym garnku rozgrzej trochę oleju, wrzuć posiekaną cebulę, pieczarki pokrojone(...)mięso, aż wszystko lekko się zrumieni, wsyp paprykę i wymieszaj. Teraz do garnka dodaj kapustę pokrojoną dość grubo, paprykę pokrojoną w paski i pomidory razem z sokiem, dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem 10-15 minut. Rada: bigos można też przygotować ze zwykłej kapusty, wówczas jednak należy ją drobno poszatkować i nieco wydłużyć czas gotowania. Artykuł Bigos z mięsem mielonym

Kulinarna Polska
Musaka z bakłażanem 88

mielonego 3 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 / 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 500 g przecieru pomidorowego 1 / 2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka cukru 1 / 2 łyżeczki mielonego cynamonu sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sos serowy: 100 g masła 100 g mąki pszennej 1 / 2 litra mleka 1 / 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 70 g żółtego(...)nadzienie: Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić na głęboką patelnię z olejem, podsmażać 5 minut. Czosnek obrać, posiekać, dodać na patelnię, dalej smażyć do zeszklenia się cebuli. Dołożyć mięso mielone, trzymać na ogniu 10-15 minut do zarumienienia się mięsa. Wlać wino, a gdy się zredukuje, dodać przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki, cynamon i cukier. Przykryć pokrywką

niecodziennikpary